#1 10-10-2008 20:42:43

Casper
Gebruikers
Geregistreerd: 02-05-2008
Posts: 2,176

IKK 9 - 2008 - Traxx Uden

cpoint.jpg
Racewear en Kart Incentives

ikk.jpg
Het NK Indoor Karting Individueel


Verslag race 9 IKK Traxx Uden

Op dinsdag 30 september was Traxx Uden het decor van de IKK en CRR races.
Niet zomaar een decor, want Traxx staat bekend als een mooie uitdagende en zeer technische baan. Je wint hier niet zomaar even. Daar waren de MKS teams de zondag ervoor nog achter gekomen. We kennen hier de wiskundige formule: Geen of minder rijtechniek = geen winst in Uden.

Tweeëntwintig rijders waren naar Uden gereisd om er weer een mooi kartspektakel van de maken. En het moet gezegd, er werd weer volop strijd geleverd in beide races IKK en CRR, met weer een lach en een traan bij de diverse deelnemers.

Het Individueel Kart Kampioenschap (IKK)
De dertien IKK-ers beten het spits af en gingen er in de kwali al recht voor zitten. Een goede uitgangspositie op de startgrid is in Uden van groot belang. Een groot contingent thuisrijders stond meer dan gemotiveerd aan de start. Onder hen regerend kampioen en leider in de tussenstand Kevin den Ouden en zwaargewichtcoryfee Marcel Kerkhofs.
Beiden trokken er in de kwali hard aan en de plaatsen 1 en 3 waren voor hen. Een goede uitgangspositie voor Marcel die zich als ZG weer eens van zijn beste kant liet zien. Beiden werden gescheiden door Niels Mutser die ook steeds beter op gang komt.
De winnaar van de voorgaande CRR race, Melvin Benders mocht het bij de IKK proberen en stond netjes op P6.

Vanaf de start was het echter Kevin die er geen gras over liet groeien en de rest meteen te verstaan gaf dat hij deze race perse wilde winnen. Kevin liep zienderogen weg van de rest.
Niels pakte Marcel op fraaie wijze en kwam naarmate de race vorderde beter in zijn ritme. Uiteindelijk was zijn beste tijd maar 1/100 langzamer dan die van Kevin. Er had dus meer ingezeten.
Achter hen Marcel die alles moest geven om de groep achter hem voor te blijven, maar hij fikste het en P3 was voor hem.
Jeroen van As, Pim Speelman, Edgar Wurster en Melvin Benders kregen het danig met elkaar aan de stok. En dat zou in de overige twee races nog een staartje krijgen. Het was in deze race binnen het toelaatbare en strijd moet er tenslotte ook zijn. Jeroen kwam als meest ervaren rijder het beste uit de strijd. Tussen Pim, Edgar en Melvin bleef het tot de streep spannend. Die kleine Groningen pakte P5, net voor Edgar, die op zijn beurt Melvin aftroefde.
Annemarie Borgers had haar dag niet en streed verder naar achteren met Pascal Meijer om P8, welke strijd Annemarie wel in haar voordeel besliste.
De rijen werden gesloten door Paul Bax, Ivo van Strien en Kai Wagenaar Hummelinck, die zichtbaar moeite hadden op deze moeilijke baan.

Race twee was er een om in te lijsten. Kevin ging er weer als een speer vandoor en zie hem dan maar eens terug te pakken. Dat lukte dan ook niemand.
Achter hem een strijd vol overgave. De kartloting had e.e.a. in sterkte omgegooid. Het waren Melvin Benders en Annemarie Borgers die in mijn optiek deze race maakten door steady te racen en naar voren te komen. Melvin besloot de race als vierde, Annemarie op zijn bumper als vijfde. Ze werden voorafgegaan door Marcel Kerkhofs, die gewoon een hele trein van acht rijders blokte. We weten dat dit zijn sterke punt is, maar hier blokte hij geweldig. Twintig minuten lang kwam niemand hem voorbij. Sterker nog, Niels Mutser moest er aan geloven. Zodanig dat hij in de verdrukking kwam en terug viel naar plaats zes.
Ook slachtoffer in het gedrang werd Pim Speelman. Hij kwam een paar keer sterk terug, maar moest uiteindelijk toch genoegen nemen met P8. Net achter Edgar Wurster, die deze race het maximum uit de kart haalde.
Ik vergeet bijna P2. Maar die was voor de op Kevin jagende Jeroen van As. Hij kwam dichtbij, maar dichtbij is niet genoeg.
Achter in het5 veld weer de laatste vier uit race 1, Pascal, Kai, Paul en Ivo. Pascal kon zijn draai ook maar moeilijk vinden na zijn twee blessures, terwijl Ivo blijft worstelen met zijn rijstijl.

Race drie zou de beslissing brengen. Diverse rijders waren gelijk geëindigd in punten na de twee eerste races. Onder hen plaatsen twee en drie, Jeroen en Marcel. Jeroen had een snellere  tijd gezet en vertrok van twee.
Kevin vertrok van pole met Jeroen in zijn kielzog. Ze vochten zo hard en jutten elkaar zo op, dat ze hun beste tijden pas op het eind van de race zetten. Kevin hield het gat dicht en eindigde met wel 2/10e voorsprong op Jeroen.
Weer was het ZG Marcel Kerkhofs die een strakke race reed. Nu werd er gestreden met Niels Mutser die zich goed revancheerde voor race 2 en Pascal Meijer die genoeg van het getrubble had.
In deze race werden er noodgedwongen twee stop-and-goes uitgedeeld. De twee kemphanen Pim en Melvin zaten elkaar danig dwars. Zodanig dat Pim eerst een straf kreeg vanwege het onreglementair racen tegen Melvin. Vervolgens kwamen ze toch weer bij elkaar, waarna Melvin hetzelfde kunstje flikte bij Pim. Zelfde straf voor Melvin. Uiteindelijk reed Pim nog naar zes en bleef Melvin op negen steken.
Edgar Wurster zat telkens op de eerste rij en eindigde net achter Pim op P7. Hij werd gevolgd door Kai die eindelijk liet zien waar hij goed in is; Racen.
Wederom Ivo en Paul als hekkensluiters.
In deze race was na drie ronden een ongeval te noteren waarvan Annemarie het slachtoffer werd. Zoals Annemarie het verwoordde:”Ik gaf een bocht eerder ruimte aan Niels en verwachtte deze in de volgende terug te krijgen. Niels dacht daar anders over.” Samen met een derde rijder ging het drie rijen dik naar de 180 graden bocht. Iedereen kent daar de lastige knik. Annemarie zat verkeerd en ging in de vangrails.
De race werd stil gelegd en opnieuw gestart, zonder de geschrokken Annemarie. Gelukkig waren er geen verwondingen te noteren.

p.php?a=UUFRRyIzMyUqQFtFP2VtaXdnOzU8JzwyNyo9MTI%2BNzklIi0iJjs%2FNA%3D%3D
Podium IKK

De Cpoint Rookies Race (CRR)
Het ging er hier wat rustiger aan toe. De verschillen liggen dan ook iets duidelijker.
Onder de CRR-ers deze keer onze Mark Janssen van Finntax Racing. Hij zou drie races lang moeten worstelen met de CRR-winnaar Poeldijk, Jorg van den Oever.
Eerst moest echter nog de kwali gereden worden. Minder verrassend Mark op 1, maar zeer verrassend Joep van Loosbroek op 2, net voor nieuweling Koen Renders. Koen die zich trouwens aardig in de kijker reed op deze avond.

Na de  start waren het Mark en Joep die zich afzetten van de rest. Mark reed wel erg strak naar de overwinning. Achter hem Joep die de aansluiting lang hield, maar Mark moest laten gaan toen Yvonne Houffelaar vanaf P4 aansloot. Yvonne reed de sterren van de hemel en pakte eerst Jorg en vervolgens Koen. Koen kreeg het naarmate de race vorderde last van de conditie of beter gezegd gebrek er aan . Yvonne rekende via een mooie inhaalactie af met Jorg van den Oever en naderde Joep. Joep ging achterom kijken, niet slim, maar hij hield lang, heel lang stand. Tot een paar rondjes voor het einde toen hij zich toch nog gewonnen moest geven. Voor hem jammer, want dat kostte hem uiteindelijk de plaats op het podium.
Julian Hamar de la Brethoniere was achter Jorg van den Oever in de slag met Koen om P5 en besloot dat gevecht in zijn voordeel. Achter hen de sterk rijdende ZG Arnaud Prins, die nieuwkomer Danny Nauman, Paul Broekmeulen en ZG Iwan Gerbes voor bleef.
Danny Nauman heeft een mooie rijstijl, hij heeft zichtbaar talent en kreeg na afloop dan ook de fles Champagne voor een goede prestatie in zijn eerste race.

Race twee bracht het gevecht waar we naar uitkeken. Tussen Mark en Jorg. Mark had handen en voeten nog om dat menneke achter zich te houden. Hij was dan ook gesloopt toen hij uiteindelijk wel als winnaar uit de kart stapte. Het ontlokte hem de gevleugelde woorden:”Wat heb ik er voor moeten rijden, dat menneke is wel snel zeg”.
Yvonne verdedigde haar plek met verve en reed onbedreigd naar P3.
Achter haar drie rijders in gevecht; Joep, Arnaud en Paul. Paul Broekmeulen, les krijgend op deze baan ging als een speer. Hij bleef aandringen bij Arnaud, maar redde het net niet.
Achter hen Koen, Iwan en Danny, die er een mooi onderling gevecht van maakten, dat Koen in zijn voordeel besliste.

Na optellen van de resultaten ook hier twee racers met even veel punten; Yvonne en Joep op drie en vier, achter Mark en Jorg.
De derde race was weer om te smullen. Mark en Jorg weer van begin af aan in volle strijd, met weer Mark als overwinnaar. Hij was wel afgepeigerd en zal zeker goed geslapen hebben die nacht. Jorg mag trots zijn op zijn prestatie, want in zijn eerste seizoen laat hij zich na de winst in Poeldijk weer goed gelden met P2.
Beide mannen hadden gezien hun beste tijden zeker niet misstaan in de IKK, want kijk maar eens naar de totaalstand IKK/CRR, waarin ze de plaatsen drie en vier innemen. En dat is niet mis.
Julian reed de beste race tot nu toe, net als Arnaud Prins. Beiden eindigden na een mooie strijd met Yvonne op vier en vijf.
Koen Renders had nog wat lucht gevonden en reed mooi naar zeven, net voor Paul, die maar aan bleef dringen, en Iwan en Danny.
Yvonne en Joep eindigden met evenveel punten o pdrie en vier. De snelste tijd van Yvonne was net iets beter, 1/10 sec, zodat Yvonne op P3 werd gehuldigd.

En zo kon het zijn dat Arnaud Prins zijn eerste overwinning mocht vieren bij de ZG.

p.php?a=UUFRRyIzMiEqQFtFP2VtaXdnOzU8JzwyNyo9MTI%2BNzklIi0iJjs%2FNA%3D%3D
Podium CRR

Op naar de volgende race.
Deze zal worden verreden bij Hezemans Indoor Karting Eindhoven.
Datum zaterdag 25 oktober na de MKS training, aanvang 13.10 uur.

Tot dan.

De uitslagen:

IKK

Pole: Kevin dn Ouden
Snelste ronde:  Jeroen van As, 40,55 sec.

1    Kevin den Ouden
2    Jeroen van As
3    Marcel Kerkhofs
4    Niels Mutser
5                   Pim Speelman
6    Melvin Benders
7    Edgar Wurster
8    Annemarie Borgers
9    Pascal Meyer
10    Kai Wagenaar Hummelinck
11    Paul Bax
12    Ivo van Strien


CRR

Pole: Mark Jansen
Snelste ronde:   Jorg van den Oever, 40,82 sec.

1    Mark Jansen 
2    Jorg van den Oever
3    Yvonne Houffelaar
4    Joep van Loosbroek
5    Julian Hamar de la Brethoniere
6    Arnaud Prins   ZG 1
7    Koen Renders   ZG 2
8    Paul Broekmeulen
9    Danny Nauman
10    Iwan Gerbes   ZG 3

Totaalstand t.b.v. punten Totaalklassement IKK:

1    Kevin den Ouden     41,040    40,770    40,640    122,450    1                    1                 30    
2    Jeroen van As     41,500    40,750    40,550    122,800    2                    2                 27    
3    Mark Jansen     41,100    41,08    40,97    123,150          3    23    
4    Jorg van den Oever     41,660    40,820    40,950    123,430          4    21    
5    Niels Mutser     41,050    41,22    41,47    123,740    4     5    21    
7    Melvin Benders     41,620    41,180    41,430    124,230    6     7    17    
6    Edgar Wurster     ZG    41,580    41,580    41,230    124,390    7    2    6    15    26
8    Marcel Kerkhofs     ZG    41,480    41,410    41,550    124,440    3    1    8    23    30
9    Pim Speelman         41,560    42,050    40,930    124,540    5         9    19    
10    Pascal Meijer         41,800    41,580    41,270    124,650    9         10    12    
11    Yvonne Houffelaar         41,460    41,540    41,860    124,860              11    10    
12    Julian Hamar de la Brethoniere         42,180    41,83    41,44    125,450              12    9    
13    Joep van Loosbroek         41,690    42,440    41,540    125,670              13    8    
14    Annemarie Borgers         41,660    41,020    43,000    125,680    8         14    13    
15    Kai Wagenaar Hummelinck    ZG    41,960    42,250    41,660    125,870    10    3    15    11    23
16    Ivo van Strien         41,950    42,000    41,97    125,920    12         16    9    
17    Danny Nauman         41,970    41,870    42,180    126,020              17    4    
18    Arnaud Prins    ZG    42,330    42,25    41,62    126,200              18    3    21
19    Paul Bax    ZG    41,910    42,120    42,310    126,340    11    4    19    10    21
20    Koen Renders    ZG    42,310    42,17    41,91    126,390              20    1    17
21    Paul Broekmeulen         42,670    42,03    41,94    126,640              21    1    
22    Iwan Gerbes    ZG    42,470    42,130    42,280    126,880              22    1    15

Laatst bewerkt door Casper (12-10-2008 17:52:24)


C.point Racewear, Made to Win

Offline

#2 11-10-2008 23:17:20

Pim Speelman
Gebruikers
Van: Groningen
Geregistreerd: 22-05-2008
Posts: 35

Re: IKK 9 - 2008 - Traxx Uden

Beste Casper,

Het is weer een geweldig verslag! Het is dan ook altijd leuk om te lezen.
Ik zag in de uitslag dat ik op p6 ben geëindigt net achter Melvin.
Maar dat klopt volgens mij niet. Volgens mij was het net andersom ik op p5 en Melvin op p6.
We hadden even veel punten maar mijn tijd was een fractie sneller.
Ik hoor het nog wel!

groetjes Pim Speelman


"Racing is in my blood" 
   Senna is the best ! ! !

Offline

#3 12-10-2008 17:52:58

Casper
Gebruikers
Geregistreerd: 02-05-2008
Posts: 2,176

Re: IKK 9 - 2008 - Traxx Uden

Klopt, staat ook juist in totaalstand twee klassementen.
Einduitslag aangepast.


C.point Racewear, Made to Win

Offline

#4 13-10-2008 22:10:21

Pascal
Gebruikers
Van: Alkmaar
Geregistreerd: 05-05-2008
Posts: 33
Website

Re: IKK 9 - 2008 - Traxx Uden

"Pascal Meijer die genoeg van het getrubble had". LOL!!

-dat kan je wel zo stellen Casper.Ik had geen l;ast meer van me pols of enkel maar het lukte gewoon ff nie'
Ondertussen hebben we Arkc-N'dal gereden en dat liep allemaal wat vlotter.
Op naar Eindhoven IKK!!!

grettzzzz Pascal


One goal,one vision

Offline

#5 15-10-2008 15:12:41

markymark
Gebruikers
Geregistreerd: 06-06-2008
Posts: 1

Re: IKK 9 - 2008 - Traxx Uden

Leuk verslag van de IKK race in Uden! Jammer dat ik er dit keer niet bij kon zijn.
In Eindhoven ben ik er zeker weer bij.

Groeten, Mark

Offline

Forum footer

© Copyright 2024. Powered by Qbixx | Webservices