#1 02-05-2008 15:02:37

Kevin den Ouden
Gebruikers
Geregistreerd: 01-05-2008
Posts: 231

IKK 1 - 2008 - SpeedWorld Emmen

IKK 1 2008 - Speedworld - Emmen 
Vorige week was het dan eindelijk zover. We hadden er naar uitgezien, de eerste race van het Individueel Kart Kampioenschap, het NK individueel indoorracing, bij Speedworld Emmen.

In de aanloop naar deze eerste race van seizoen 2008 bleek maar weer eens hoe indoorracing leeft in Nederland.
Maar liefst 25 aanmeldingen voor deze eerste race, waarvan er uiteindelijk 16 rijders konden worden geplaatst. Met zeventien voorinschrijvingen voor het hele seizoen en daarbij geteld de inschrijvingen voor losse races zit het hele seizoen nagenoeg vol. De opzet is dan ook nog steeds uniek. De waardering van de resultaten in de drie heats en het indelingssysteem per heat zorgt voor constante spanning op de baan. Tel daarbij naast het totaalklassement het extra klassement voor de zwaargewichten 75+ kg en je kunt wel nagaan dat ieder constant aan het rekenen is.

De zestien rijders hadden er geweldig zin in. De vooruitzichten waren dan ook goed. Tijdens de recent gehouden ARKC race verliep alles gladjes daar in Emmen. Goede karts, een uitdagende baan. Mar het zou lichtelijk anders lopen.
Al gauw zou het eerste euvel toeslaan, waarna de wet van Murphy opgeld zou doen. Twee karts waren gewoon niet aan de praat te krijgen, waarna deze uiteindelijk uit de race gehaald zouden worden. Erik Kootstra en zijn mannen verzetten bergen werk, maar het euvel werd niet gevonden.
Zuur voor twee rijders, waarvan regerend kampioen Kevin den Ouden en Annemarie Borgers spontaan aanboden zich uit de race terug te trekken.

Uiteindelijk konden we van start. De races waren werkelijk superspannend, maar er bleef een zweem van pech boven deze eerste race hangen. Drie gebroken gaskabels, iets wat je niet kunt voorzien, kwamen er nog eens overheen.

Veel nieuwe gezichten in de eerste race. Verwachtingsvol stonden de rijders op de startgrid. Waar zou hun plek in het veld zijn? De jongste, Pim Speelman was zichtbaar nerveus, evenals vader, maar zou in de loop van de dag laten zien een talent te zijn.

0041.jpg

De veertien rijders zouden er vervolgens een geweldig spektakel van maken. En weer zou blijken dat de zwaargewichtrijders in Emmen goed uit de voeten kunnen. Wat heet goed, supergoed.
Na de kwalificatie stonden maar liefst vier ZG bij de eerste vijf, waarvan Marcel Kerkhofs de snelste was. Marcel stond trots op pole.

Na de start bleek al snel van twee groepen. Zeven in de kopgroep en zeven achtervolgers. Vier zwaargewichten zetten meteen kun kandidatuur voor de eindoverwinning, want wat gingen Marcel Kerkhofs, Bas Kursten, Edgar Wurster en Kai Wagenaar Hummelinck hard rond. Marcel nam afstand, maar Bas, Edgar en Kai gingen vol met elkaar in de slag. Bas zette Edgar via een mindere actie opzij en racete vervolgens naar plaats twee, gevolgd door Edgar en Kai. Achter hen waren het Pim Speelman en de sterk naar voren gereden Jeroen van As die ZG Bart Louwes naar P7 verwezen. Bart liet hen te gemakkelijk voor, hetgeen later voor hem grote gevolgen had voor de eindstand.
Allan Tieben leidde de achtervolgers. Een groep met veelal nieuwe rijders die nog even moesten wennen aan het hoge niveau.
Niels Mutser deed het voortreffelijk en eindigde net voor Rene Wegman, die op zijn beurt Mark van den Anker, Ivo van Strien, Arnaud Prins en Paul Bax voorbleef.

Race twee was zo mogelijk nog spannender. Edgar Wurster reed strak als een speer en verschalkte eerste Bas en vervolgens Marcel al in het begin. Bas maakte het Edgar niet moeilijk. Goedmakertje voor zijn actie in race 1. Edgar reed onbedreigd naar de overwinning en zette nadrukkelijk de kandidatuur voor de eindwinst. Dat zou een nog maar een keer voorgekomen prestatie zijn, een ZG als totaalwinnaar. Alleen Erik van den Hoogen ging hem ooit voor.
Jeroen liet ook even zien een groot talent te zijn en reed knap naar P2. Bart en Marcel vochten hevig met Kai, Pim en de verrassende Rene Wegman. Pim had het zichtbaar moeilijk in dit geweld. Talent genoeg, maar de bluf was bij de ervaren jongens die Pim telkens naar achteren verwezen als hij weer naar voren was gekomen.
Uiteindelijk gingen deze rijders als aan een touwtje over de finish, waarbij het juichen van Rene ons erg goed deed. De zwaarste van het stel mooi op P6.
Ook nu weer een homogene tweede groep waar een paar jongens duidelijk in het ritme kwamen. Bas Kursten leidde de groep en werd gevolgd door Niels, Ivo, de sterk naar voren gereden Paul, Mark en de vrienden Arnaud en Allan.

Na enig rekenwerk voor de startopstelling van race drie kwam de verrassing al naar voren. Zwaargewicht Edgar Wurster op P1, gevolgd door Marcel Kerkhofs en Jeroen van As.
We weten hoe snel Jeroen is, dus de verrassing was erg groot om de snelle ZG-en voor hem te zien staan.
Direct na de start ging Edgar er vandoor, maar hij kwam niet echt los. Edgar is een goede rekenaar, en toen Jeroen aan begon te dringen liet hij hem netjes voor bij, om vervolgens vol in de slag te gaan met Kai en Bart. Net toen Kai hem voorbij was na een prachtige inhaalactie, sloeg het noodlot voor Kai toe. Ook voor hem een kart die er spontaan mee ophield. De frustratie was erg groot bij Kai. Niet onbegrijpelijk als je zo goed ligt. Edgar weer op twee, maar daar nam Bart Louwes geen genoegen mee. Weergaloos was de inhaalactie waardoor Bart naar P2 snelde, net voor Edgar en Marcel.
Pim ging erg goed en reed naar zes. Wat hij ook probeerde, de goed blokkende Marcel ben je niet zomaar voorbij, het lukte hem niet.
Allan Tieben deed het weer erg goed. De Drent reed sterk naar P7, direct gevolgd door de rest van het veld. Want iedereen zat weer aan het elastiek. Plaatswisselingen waren aan de orde van de dag. Ivo, Paul en Niels vielen op. Niels reed bijvoorbeeld sterk naar P7, maar trapte door de gaskabel. Kartwissel en terugval naar P13.

0009.jpg

Na bestudering van de reden van uitval van Kai werd de volgende dag besloten hem terug te plaatsen in race 3 naar de plek waar hij op dat moment lag. P2, waardoor de stand een verandering onderging. Iedereen behield daarbij zijn plaats.
Bij de huldiging werd extra hard geapplaudisseerd voor de geweldige prestatie van Edgar Wurster die het eindklassement op zijn naam schreef en de geschiedenis ingaat als een van de weinige rijders die dit als zwaargewicht voor elkaar krijgt. Twee grote bekers werden zijn deel.

Laten we verder de prestaties van Jeroen van As en zwaargewicht Marcel Kerkhofs niet uit het oog verliezen, tweede en derde. Door de prestatie van Marcel stonden twee ZG op het podium voor het totaalklassement.

De snelste rondetijd was voor Jeroen, die met 39,161 een extra punt krijgt.

Al met al kwam een eind aan een sportief gezien geweldige racedag, die met de nodige tegenslag gepaard was gegaan.
Uiteindelijk lag voor ons de winst in het feit dat we een geweldige groep aan elkaar gewaagde rijders in de IKK hebben. Dat belooft wat voor de rest van het seizoen.

De volgende race wordt op zaterdag 8 maart van 13.00 uur gehouden bij Kartcentre Roosendaal. De race zit al lange tijd vol, maar iedereen is natuurlijk welkom om met ons deze IKK-race mee te maken en te genieten van top kartsport.

De uitslag:

1. Edgar Wurster 30 ZG 1 30
2. Jeroen van As 27 (snelste ronde)
3. Marcel Kerkhofs 23 ZG 2 26
4. Bart Louwes 21 ZG 3 23
4. Kai Wagenaar H. 21 ZG 3 23
5. Pim Speelman 19
6. Bas Kursten 17 ZG 4 21
7. Allan Tieben 15 ZG 5 19
8. Rene Wegman 13 ZG 6 17
9. Ivo van Strien 12
10. Niels Mutser 11
11. Mark v.d. Anker 10 ZG 7 15
12. Paul Bax 9 ZG 8 13
13. Arnaud Prins 8 ZG 9 12
14. Kevin den Ouden 7
14. Annemarie Borgers 7


Met karten een fantastische toekomst tegemoet.

Offline

Forum footer

© Copyright 2024. Powered by Qbixx | Webservices