#1 02-05-2008 15:11:00

Kevin den Ouden
Gebruikers
Geregistreerd: 01-05-2008
Posts: 231

ARKC 1 - 2008 - SpeedWorld Emmen

ARKC 1 2008 - Speed World - Emmen 
Afgelopen zondag klonk het startschot voor het ARKC seizoen 2008. En dat startschot was tot in de wijde omgeving te horen. De teams hadden in de winterstop niet stil gezeten.
Verschillende ARKC teams hebben de overstap gemaakt naar de Master Kart Series (MKS), maar daarentegen mochten we ook weer verschillende nieuwe teams welkom heten.
Het totaal aantal teams kwam derhalve op twaalf. A.g.v. de afzegging voor deze race van X-Treme Racing stonden elf teams aan de start daar op de mooie baan van Speedworld Emmen.
Niet alleen nieuwe teams, maar ook een aantal teams in gewijzigde omstandigheden, zoals kampioen 2007 Mechanica en TechBlue maakten ons erg nieuwsgierig naar de verrichtingen. De nieuwe teams Revolution, RMK Racing, Shadow Racing Team, JSM Racing, Team Racing en Omnia-Henries Place warden door de gevestigde orde welkom geheten en meteen in hun midden opgenomen.
De sfeer was daardoor, en ook door de grote schare supporters die de teams mee hadden genomen, meteen al super.

0005.jpg?1206036169

Iedereen stond te trappelen om zich met de anderen te meten.
Rond elf uur konden de matadoren de arena betreden voor de kwalificatie.
En de toon werd meteen maar even gezet door TechBlue, waar Vincent Fresco een nieuwe teammaat heeft gevonden in Jeroen van As. Ze hebben hun zinnen gezet op het van de troon stoten van Mechanica. Dat resulteerde in de pole voor Vincent.
Meteen bleek ook dat de teams in de breedte meer aan elkaar gewaagd waren. Supreme Racing pakte via MKS rijder Remco Kuipers een mooie tweede plek, net voor Mechanica.

Na de start gingen de teams vol aan de bak. Er werd meteen op het scherpst van de snede gereden en de ene na de andere rondetijd werd verbeterd. De twee zwaargewichtteams RMK Racing en Trustcon zetten hun beste beentje voor en sloten erg knap bij de kop aan. Na een tiental minuten race kwam er een splitsing met vijf teams op kop en zes teams daar een meter of twintig achter.
In het gedrang viel Supreme ten koste van Mechanica en Dynamic Racing terug naar P4 en kreeg het aan de stok met RMK Racing. Dynamic zou het de rest van de race geweldig doen. Back in Town zullen we maar zeggen, want de toppers Tim Porter, NK zwaargewicht Erik van den Hoogen en Annemarie Borgers reden de sterren van de hemel.
Uiteindelijk kwamen ze net die ene tiende per ronde te kort om het Mechanica en TechBlue tot het eind moeilijk te maken, maar ze zitten er weer helemaal bij.
TechBlue en Mechanica vochten vervolgens de resterende tweeëneenhalf uur constant om de kop. Mechanica wilde in de nieuwe bezetting bestaande uit Jorg Aldenhuijsen en kampioen IKK Kevin den Ouden laten zien dat ze kampioenskandidaten zijn en TechBlue denkt er net zo over. De begeleiders beten de nagels af van de spanning.
Uiteindelijk vlogen ze kort achter elkaar over de finish, met TechBlue op kop. Geweldig.

Ook de beste tijd was voor uiteindelijk voor TechBlue, met het nieuwe ronderecord 38,843 sec., goed voor een extra kampioenschapspunt.

0013.jpg?1206036175

Laten we even niet vergeten dat ook de andere teams om iedere meter verbeten vochten. Een bijzondere vermelding is op zijn plaats voor Team Revolution, want dit nieuwe team reed komende vanaf de laatste plaats bij de start gedurende de drie uur zo sterk naar voren dat ze uiteindelijk net buiten het podium op P4 uitkwamen. Chris Lauffer en zijn maten gaan meedoen voor het kampioenschap, let op mijn woorden.
Ook de youngsters van Omnia-Henries Place uit Son deden het knap in hun eerste race. Onder begeleiding van good-old Dicerijder Bas van Gurp komen ze er wel. Knap liggend op P 7 sloeg bij hen als enig team de pechduivel toe, aflopend wiel. Dat wierp hen terug naar P11, maar ze hebben hun visitekaartje afgegeven. Daar gaan we nog van horen.

Ook gaan we nog horen van RMK Racing. Dit zwaargewicht team rijdt als lichtgewichten. Roel en Marco de Jong en Kevin Schop zijn ervaren jongens. En die ervaring kwam goed van pas. Ze vlogen naar de overwinning in de ZG klasse en eindigden net achter Supreme op plaats zes.
JSM Racing, komende uit de Dutch, zat het niet helemaal mee. De klasse straalt van de rijders af, maar wat tegenslag deed hen niet verder komen dat P 8. Jeroen Stigter zal met zijn mannen nog van zich laten horen. Ze hadden het lange tijd aan de stok met Shadow Racing. Een veelbelovend team. Ontzettend snel individueel. Af en toe te gretig, maar zodra de scherpe kantjes er af zijn zullen zij ook ongetwijfeld voor het podium kunnen gaan.
Het tweede ZG team Trustcon is een van de teams met de meeste progressie. Ze gaan geweldig mee in de middenmoot met uitschieters in de tijden naar boven. Ze waren vol in de slag met Team Racing. Helaas kon Tamara Esseveld bij Team Racing niet meeracen, maar de teamcaptain zit hopelijk volgende race achter het stuur om haar teammaten niet alleen van de kant, maar ook vanuit de kart te ondersteunen. Team Racing won deze mooie strijd maar nipt in de laatste rondjes.

Een groot compliment gaat naar de mensen van Speedworld Emmen. Raceliefhebbers in hart en nieren. Alles was perfect verzorgd. De karts waren bloedsnel en lagen in tijden ontzettend dicht bij elkaar. Tel daarbij op het vriendelijke personeel en de goede catering en je kunt wel nagaan dat onze dag niet meer stuk kon.

We hopen dat geïnteresseerde jongens en meiden de weg naar ons kampioenschap weten te vinden. Je bent van harte welkom.

Over twee weken zijn we ook met de MKS en de IKK in Emmen. Op de zaterdagmiddag, 13.00 uur, wordt de IKK race verreden, na de MKS training. Op zondag is het de beurt aan de Formula 1 of Indoor Karting, MKS. Start 11.00 uur.
De IKK is nagenoeg voor het hele seizoen al uitverkocht, terwijl we minimaal 18 teams in de MKS aan de start hebben, wat aantoont dat indoorracing leeft als nooit tevoren.

We nodigen iedereen uit om sfeer te komen proeven daar bij Speedworld Emmen, waar je op zaterdag 16 en zondag 17 februari vanaf 10.00 uur kunt genieten van hoe indoorracing kan zijn. Topniveau.

De volgende ARKC race zal zijn op 24 februari op alweer zo’n prachtige baan, Hezemans Indoor Karting Eindhoven.

0076.jpg?1206036215

1. TechBlue COR Racing 31
2. Mechanica Kart Team 26
3. Dynamicracing.nl 23
4. Team Revolution 21
5. Supreme Racing Team 19
6. RMK Racing 17 ZG1 30
7. Shadow Racing Team 15
8. JSM Racing 13
8. Trustcon Racing 13 ZG2 26
10. Team Racing 11
11. Omnia-Henries Place 10


Met karten een fantastische toekomst tegemoet.

Offline

Forum footer

© Copyright 2024. Powered by Qbixx | Webservices