#1 04-03-2016 20:24:17

Casper
Gebruikers
Geregistreerd: 02-05-2008
Posts: 2,176

Verslag NK

logonkh.jpg   
   
      ikk.png
   
      ncc.png


Verslag NKH 2016 race 1 Nijverdal

Na de winterstop, bij aanvang van het nieuwe seizoen, is er altijd weer volop gezonde spanning bij alle betrokken partijen. De grote groep deelnemers – waaronder veel nieuw gezichten - wil vooral zien waar ze staat, ouders en begeleiders idem dito en de organisatie wil graag de verhoudingen tussen de rijders weten om de poule-indeling te verzorgen. Zomaar een greep uit de emoties waar je met z’n allen mee te maken krijgt.

kartplaza-logo.png

Kart Plaza Nijverdal was de baan waar het Nederlands Kampioenschap Huurkarts NKH in 2016 de eerste meters maakte. De baan lag er zoals altijd super bij, de karts waren zoals altijd super goed verzorgd.
Met meer dan vijftig deelnemers aan de start was het een drukte van belang. Iedereen werd persoonlijk welkom geheten, waarna onze Jan het heel druk kreeg met de inschrijvingen.

nkh-2016-race-1-nijverdal-8885.0x1240.jpg

Het is geweldig om te zien hoeveel nieuwe rijders de weg naar de NKH hebben weten te vinden, met daarnaast ook nog enkele rijders die na een kortstondige uitstap alsnog besloten om het hele NKH seizoen te gaan doen.

Gedurende de races bleek wel dat in de drie kampioenschappen NKH KIDs, First Division en Second Division, de kwaliteit in de breedte nog nooit zo hoog is geweest. Het was voor de rijders vooral ook kijken “waar sta ik”. Na afloop waren de contouren redelijk duidelijk geworden. Het waren topwedstrijden, spannend tot en met.

NKH KIDs
De klasse waar iedere jonge rijder zich kan ontwikkelen van starter tot topper. Dat bleek vandaag weer toen de jongelingen aan de start kwamen in drie races, waarin de figuurlijke vonken er vanaf spatten.
De gevestigde orde krijgt steeds meer tegenstand.

Kampioen Rico Haarbosch bleek voor 2016 weer de te kloppen man te zijn. Rico is slim, kijkt goed en slaat op het juiste moment toe om daarna de kop niet meer uit handen te geven.
Dat lukte telkens in de eerste twee races, waarin hij stevige tegenstand kreeg van Ian Lepelaar, Jarell Wespel en Niels Koolen.
Deze jongens zijn exponenten van een nieuwe generatie die er aan zit te komen. Daarin moeten we zeker ook niet Guillermo van Pamelen, Sam van den Heuvel en Frank van Noort vergeten. Guillermo bijvoorbeeld was de enige die Rico een heat afsnoepte. Heat drie was voor hem na een knappe inhaalactie in een van de laatste ronden. De snelste dagtijd was ook nog eens voor Guillermo met 44,27. Was hij in race 1 niet met pech tot stilstand gekomen, had het er om de podiumplaatsen no om gespannen. Nu was het podium voor voor Rico-Ian-Jarell.

nkh-2016-race-1-nijverdal-8831.1240x0.jpg

Als ik een nieuwe rijder mag noemen, dan was het Nelson Berghuis die ons verbaasde met zijn basissnelheid en inzicht. Nelson won het Rookie klassement dan ook, net voor Max van Laar - die zeker niet onderdeed voor Nelson Berghuis - en Justin Verdam, vorig jaar nog Kampioen Eindhoven, nu coming man.

nkh-2016-race-1-nijverdal-8846.1240x0.jpg

Het Midden Gewicht werd een prooi voor Rico Haarbosch, met op twee en drie de twee snelle mannen Niels Koolen en Sam van den Heuvel.
Hier een bijzondere vermelding voor Byron Louwaars, niet de lichtste, wel een van de meest technische rijders. Top gedaan Byron in je eerste race.

nkh-2016-race-1-nijverdal-8838.1240x0.jpg

NKH Second Division
Zoals hierboven al vermeld, waren er veel nieuwe deelnemers aanwezig. Bijzonder was het te zien dat een van hen, Rick den Hartog, meteen de volle buit mee naar huis nam op zijn thuisbaan. Via de plaatsen 1-2-9 behaalde Rick 1 punt minder dan Thomas Orré 5-4-3 en 2 minder dan coming man Tim Oerlemans 2-10-1. Ze hadden er hard voor gereden en onderling gestreden, de podiumplaatsen werden hun deel. Met recht coming men te noemen.

nkh-2016-race-1-nijverdal-8936.1240x0.jpg

Je ziet in de Second wat meer differentiatie in de persoonlijk behaalde heatresultaten dan in de First. Dat heeft met onervarenheid te maken. Je ziet af en toe een situatie ontstaan, waar je eigenlijk wel ziet dat er geen opzet is, maar waar het een beetje ontkomt. Iedereen krijgt hier mee te maken en het wordt over het algemeen ook goed en sportief opgepakt.

nkh-2016-race-1-nijverdal-8960.1240x0.jpg

Een van de rijders die hiermee te maken kreeg was Noelle Smulders. Zo uit de NCC de Second in en tot en met de tweede ronde van heat drie op weg naar een podiumplaats, samen met haar teammaatje  Luc Oerlemans – broertje van Tim. Het ging fout voor Noelle nadat Luc haar inhaalde. Even de kluts kwijt werd ze aangetikt en verloor daardoor veertien kostbare plaatsen. Dat ze nog terug wist te komen naar twaalf zegt iets over haar vechtlust. Plaats vijf overall werd haar deel, net voor Siebe van Dijk, nieuw en zeer snel!

In het Midden Gewicht gingen de prijzen naar Rick den Hartog, Thomas Orré en Noelle Smulders. Toch nog een mooie troostprijs voor Noelle.

nkh-2016-race-1-nijverdal-8918.1240x0.jpg

In het Zwaargewicht Klassement was de eerste verrassing ook daar. Sebastiaan Brunnekreeft reed strak, snel, fair en met race-inzicht naar zijn eerste overwinning. YES hoorde ik hem roepen. Wat was je snel man!
Dat gold trouwens ook voor - ook al vanuit de NCC overgekomen – Demien Onink. Demien kreeg in race 1 nog even met pech af te rekenen, waarna hij in races twee en drie naar de plaatsen 5 en 6 vloog. Let op hem de komende races.
De derde plaats ging naar onze Gelderse trots, Rookie Wietse de Vries. In de nieuwe Vodafone overall ging hij telkens geconcentreerd de drie races in en vocht hij zich hij naar een mooie derde plaats.

nkh-2016-race-1-nijverdal-8941.1240x0.jpg

NKH First Division
De First is opnieuw van eenmalig hoog niveau. De juiste rijders in het topklassement, dat was en blijft ons streven.
Rico Haarbosch blijft ook hier de te kloppen persoon. Op dezelfde wijze als in de KIDs races trok hij drie keer de winst naar zich toe, zette de pole en reed de snelste ronde in 44,19.
Bijzondere jongen die Rico, sportief, altijd lachend en voorkomend. Eigenschappen die in de rest van een carrière goed van pas komen.
Rico had het niet makkelijk vandaag, dat moet gezegd. Maar zit je eenmaal achter hem, kom je er niet eenvoudig – zeg maar niet - voorbij.
Dat merkte de snelle Floris van Dorst, die het twee heats meemaakte. Supersnel is Floris, dat wel, waardoor we al uitzien naar de strijd in de komende wedstrijden.
Sterk vandaag ook Dennis Aendekerk, weer helemaal opgeleefd. Dennis haalde net zoveel punten als Floris, elf stuks, waardoor de snelste rondetijd bepalend werd. Met 44,31 om 44,51 was het Floris op twee, Dennis op drie.

nkh-2016-race-1-nijverdal-9012.1240x0.jpg

In het Midden Gewicht was het Rico die met de overwinning naar huis ging, voor Dennis Aendekerk en de sterke Mika Mathia (vijde overall).

nkh-2016-race-1-nijverdal-9020.1240x0.jpg

In het Zwaargewicht Klassement was het bijna vanzelfsprekend Dylan van den Berg die op zijn thuisbaan floreerde en overwon. Vier algemeen en winst in de ZG. Dat is een knappe prestatie.
Tom van Doorn, ook al een ervaren sterke rijder betrad het podium als tweede, met op drie Ricardo Vlieger, de Kampioen Second 2015. Ook hier zal het spannend gaan worden dit seizoen.

nkh-2016-race-1-nijverdal-9005.1240x0.jpg

Rijders van de Dag
De keus voor de rijders van de dag was unaniem;
NKH KIDs     : Guillermo van Pamelen
NKH 1st/2nd : Noelle Smulders.

nkh-2016-race-1-nijverdal-9101.1240x0.jpg

nkh-2016-race-1-nijverdal-9093.1240x0.jpg


C.point Racewear, Made to Win

Offline

Forum footer

© Copyright 2024. Powered by Qbixx | Webservices