#1 17-06-2016 17:11:38

Casper
Gebruikers
Geregistreerd: 02-05-2008
Posts: 2,176

Verslag NKH 2016 race 5 Oldenzaal

logonkh.jpg   
   
      ikk.png
   
      ncc.png


Verslag NKH 2016 race 5 Oldenzaal

Na de vijfde race van het Nederlands Kampioenschap Huurkarts (NKH) kun je wel stellen dat de NKH de Place to Be is voor het huurkartracen.
De wedstrijden zitten ramvol, de sterke rijders zetten geweldige wedstrijden neer, de begeleiders zorgen samen met de deelnemers voor een geweldige entourage. Wat wil je nog meer als kartliefhebber.

Het was bij de vijfde race op de outdoorbaan in Oldenzaal ook weer smullen geblazen. Het is al eerder gezegd, maar het is toch echt zo, Peter Bult heeft daar in Oldenzaal de mooiste outdoorbaan voor huurmateriaal liggen. Uitdagend, mooi gelegen, prachtige baan, een perfecte plaats voor viertaktracing, van Honda Cadet tot RK1 tot Honda 390.

logo-50-300.png

Met opnieuw volle bak - meer dan vijftig rijders waren present - was het een drukte van belang. Iedereen werd persoonlijk welkom geheten, waarna we na de strakke briefing van start konden, met wat zou blijken een van de mooiste wedstrijden ooit te zijn.

nkh-2016-race-3-oldenzaal-04-06-16-00646.1240x0.jpg

NKH KIDs
Frank van Noort zette een sterke pole neer in de eerste NKH KIDs heat. Ik hoorde vader zeggen dat het zooo mooi zou zijn als Frank het podium zou kunnen halen. Wel, hij werd uiteindelijk op zijn wenken bediend. Maar niet nadat er in drie wedstrijden van 20 minuten een heerlijke strijd was geleverd tussen de zeventien jeugdige matadoren.

Je kunt niet direct ergens een lijn trekken in de sterkte in het veld, je zou dan nagenoeg iedere rijder tekort doen. Wel was het zo dat Rico Haarbosch opnieuw een wereldstart kende – een van zijn sterke wapens – en meteen de kop overnam. Zie hem dan nog maar eens voorbij te komen. Dat is een schier onmogelijke opgave.
Frank van Noort en Jarell Wespel gingen er voor zitten, maar slaagden net niet in hun missie om te winnen, ze moesten hun meerdere erkennen in Rico. Ze zetten wel een geweldige prestatie neer, bleven telkens in het spoor op twee en drie.

nkh-2016-race-3-oldenzaal-04-06-16-4258.1240x0.jpg

Achter hen was het een geweldige strijd, stuivertje wisselen tot en met. Een aantal rijders was in een van de drie heats wat meer of minder ongelukkig in de loting, waaronder Guillermo van Pamelen, Ian Lepelaar en Max Koster. Alle drie vechters tot en met. Ze knokten zich in die heats toch telkens weer naar een acceptabele plaats.
Vooral ook van belang voor klassementsleider Guillermo. De eerste heat sloot hij af met een negende plaats, om vervolgens in heats twee en drie sterk terug te komen naar een en twee. Jazeker, 1 in race twee, waarin hij Rico mede door een weergaloze inhaalactie het nakijken gaf. Dat moest ook wel om zijn eerste plaats in het tussenklassement te handhaven. Het lukte ternauwernood, er scheiden Guillermo en Rico slechts vijf punten.
Dat Rico meer tegenstand krijgt is een fijn gegeven voor de neutrale toeschouwer. In race twee was het Ian Lepelaar die Rico terugwees naar plaats drie. Rico, niet voor een kleintje vervaard, zette in race drie de verhoudingen weer recht in zijn voordeel. De dagwinst was voor hem.

nkh-2016-race-3-oldenzaal-04-06-16-4267.1240x0.jpg

Zoals gezegd deden Frank van Noort en Jarell Wespel goede zaken. Ze reden geconcentreerd naar twee goede resultaten in de heats twee en drie en namen daardoor de twee plaatsen op het podium in deze volgorde achter Rico in.

Het klassement Midden Gewicht werd ook een prooi voor Rico. Achter hem gebeurde het, daar was de strijd tussen Max Koster, Jarell Wespel, Jesse de Graaf, Sam van den Heuvel en Max van Laar. Max, Sam en Jesse zat het in de loting niet mee, redden het niet. Een tiende verschil is al teveel in dit veld.
Bleven over Jarell en Max. Het moet gezegd jongens, jullie waren een voorbeeld voor vechtlust en inzicht. Jarell vloog naar twee, Max naar drie in de dagstand. Zijn weergaloze acties leverden Max terecht de eretitel Rijder van de Dag op.

nkh-2016-race-3-oldenzaal-04-06-16-4358.1240x0.jpg

En dan de Rookies, de eerstejaars rijders. Kabam, wat een talent is er voorhanden in Nederland. Vandaag was het megaspannend. Jesse de Graaf was sterk, meer dan sterk, won ook het klassement met acht punten uit drie heats, 1-6-1. Top gedaan.
Wat er in zijn spoor gebeurde was meer dan bijzonder. Drie rijders met hetzelfde aantal punten, negen om precies te zijn, na drie heats; Jan Pieter Frijters 5-2-2, Justin Verdam 3-1-5 en Sjoerd Kole 2-3-4. Hoezo spannend…..
De beste tijd moest uitsluitsel geven; Jan Pieter was het snelst geweest, gevolgd door Justin en Sjoerd. Tussen Justin en Sjoerd zal slechts 8/100 sec. verschil. Het verschil tussen podium en geweldig gereden, maar net geen podium.

Een bijzonder woordje voor Timo van de Peijl en Quinten Tibben. Beiden net in de competitie, voor Timo race twee, voor Quinten zijn vuurdoop. Timo is een vechter, vindt zijn aansluiting bij de rest. Top gedaan. Quinten kreeg zijn vuurdoop. Net lessen volgend, bijzonder gemotiveerd. Hij wist van geen opgeven, bleef ervoor gaan. Bijzonder menneke. Komt er wel.


nkh-2016-race-3-oldenzaal-04-06-16-4504.1240x0.jpg


NKH Second Division
Rick den Hartog was niet naar Oldenzaal gekomen om met de tegenstanders te sparren, maar om duidelijk te winnen. En dat deed hij ook. Drie races fenomenaal op kop met een groot gat naar nummer twee. Vader sprong een enorm gat in de lucht na race drie. En terecht trots hoor, het was een topprestatie die Rick nog sterker aan kop plaatste in de tussenstand na vijf races.

nkh-2016-race-3-oldenzaal-04-06-16-4377.1240x0.jpg

De strijd achter Rick was des te heviger met rijders die elkaar niets toegaven, of beter gezegd toe wilden geven.
Het waren Rimke Holtkamp, Siebe van Dijk en Maxime Dykmans die over drie races het meest constant scoorden. Eigenlijk hoorden daar ook bij Thomas Orré, Luc Oerlemans, Noelle Smulders en Tim Oerlemans, die met topprestaties in een of twee heats scoorden, maar in die ene derde heat net niet goed genoeg scoorden om het podium te halen. Het zat zoo dicht bij elkaar. Noelle bijvoorbeeld vocht als een leeuwin en reed mijns inziens de beste race tot nu toe. Iets wat zeker ook gold voor Rimke Holtkamp, Siebe van Dijk en Thomas Orré - die zich ontpoppen tot topscoorders in de Second - en de meer ervaren rijders, zoals Maxime Dijkmans, het vuur aan de schenen leggen.

nkh-2016-race-3-oldenzaal-04-06-16-4380.1240x0.jpg

Het was drie heats genieten van racing in optima forma.
Rimke, Siebe en Maxime scoorden respectievelijk 10, 11 en 12 punten, waardoor Maxime net buiten het podium greep, maar wel strakke zaken deed in het totaalklassement, waar hij de seizoensrevelatie Luc Oerlemans op de hielen zit in het gevecht om plaats twee achter leider Rick den Hartog.

Dat de klasse wordt beheerst door MG rijders is duidelijk; in dit klassement gingen de prijzen naar Rick, Rimke en Siebe.

nkh-2016-race-3-oldenzaal-04-06-16-4446.1240x0.jpg

Jan Kees Luteijn is een bijzondere man. Dat weet iedereen die hem kent. Positief, opgewekt, raceliefhebber in hart en nieren en een zeer, zeer sterke ZG rijder. Vandaag ook weer, net geopereerd aan een liesbreuk, de kart in, niet zeuren, racen en – bijna – winnen.
De winst in het ZG klassement zat er net niet in, de ook al sterke senior Frank Keers was net te sterk. Wat heet, Frank was geweldig vandaag. Als een jonge god ging hij telkens de strijd aan, wat resulteerde in de verdiende winst bij de ZG.
Kort achter hen reed Serge Honderdos naar een zwaar bevochten derde stek. Let op Serge, komt er aan!

nkh-2016-race-3-oldenzaal-04-06-16-4440.1240x0.jpg

Als Rijder van de Dag in de NKH werd unaniem gekozen Tim Schotting. Hij ontwikkelt zich tot een snelle rijder, en combineert dat met een bijzondere opgewektheid en flair.


NKH First Division
De First is de klasse in huurkartracing met het hoogste niveau in Nederland, een NK waardig. Dat trekt ook weer outdoor toppers zoals Jesse Smeets en Lorenzo Stolk, die wel eens willen weten hoe de verhoudingen nu liggen. Dit bleek vandaag ook weer garantie voor een strijd die je in huurkartracing alleen in de NKH ziet.

Rico Haarbosch blijft ook hier de te kloppen persoon. Een weergaloze rijder, die altijd het maximum uit de karts weet te halen. Na de winst in de eerste twee heats, was de loting voor race drie zijn grootste tegenstander vandaag. Hij stond na de kwali nagenoeg achteraan, de winst zou Rico vandaag niet behalen.

nkh-2016-race-3-oldenzaal-04-06-16-4589.1240x0.jpg

Die ging naar Lorenzo Stolk met op plaats twee Floris van Dorst. Ook zij troffen in een heat een mindere kart, maar wisten de schade zodanig beperkt te houden dat zij voor Rico op een en twee eindigden. Ze kregen het niet cadeau, dat zeker niet. Vooral de strijd in race twee tussen Rico en Lorenzo staat op mijn netvlies gebrand. Heerlijk gewoon, smullen!

Opsteker voor Rico was wel dat hij de kop in het tussenklassement veroverde op de afwezige Dennis Aendekerk, met op slechts vijf punten Floris van Dorst. Dat wordt nog een strijd dit seizoen. We gaan er eens recht voor zitten de komende tijd.

nkh-2016-race-3-oldenzaal-04-06-16-4539.1240x0.jpg

Achter deze toppers was het de als herboren rijdende ZG rijder Ricardo Vlieger die plaats vier voor zich opeiste, net voor Jesse Smeets, die zijn kart in race drie wel op kon vreten. Een mooie vijfde plaats werd wel zijn deel. En daarmee de derde plaats in het MG klassement achter Lorenzo en Rico.
Ricardo won grandioos het ZG klassement. Hij werd op ruime achterstand gevolgd door de wat onfortuinlijk lotende Tom van Doorn en Tjerk van Wolferen.

nkh-2016-race-3-oldenzaal-04-06-16-4542.1240x0.jpg

Twee nieuwe rijders in de First, Maikel Geerts en Jesper Hilberink waren werkelijk een aanwinst. Ze reden naar twaalf en veertien. Mooie prestaties mannen! Dat smaakt naar meer.

Al typend realiseer ik me dat de dag grandioos was en veel te snel voorbij ging.
We gaan op 9 juli naar Nijverdal, rijden daar voor het eerst linksom. We zijn benieuwd, hebben er zin in.

Tot dan allemaal!

nkh-2016-race-3-oldenzaal-04-06-16-4502.1240x0.jpg


C.point Racewear, Made to Win

Offline

Forum footer

© Copyright 2024. Powered by Qbixx | Webservices