#1 03-05-2018 17:50:33

Casper
Gebruikers
Geregistreerd: 02-05-2008
Posts: 1,826

Verslag NKH 2018 race 3 Hezemans Eindhoven 21-04-18

logonkh.jpg   
   
Verslag NKH 2018 race 3 Hezemans Eindhoven, 21-04-18
   
Op zaterdag 21 april 2018 was het tijd voor de derde race van het Nederlands Kampioenschap Huurkarts NKH 2018 bij Hezemans Indoor Karting in Eindhoven. Een wedstrijd die altijd goed is voor de nodige hectiek. De Eindhovense indoorbaan kan gerekend worden tot een van de meest technische banen in huurkart racing. Voor een goede resultaat heb je de nodige trainingsmeters nodig. Anders kun je het kort gezegd wel schudden. Wil je meestrijden om de prijzen, heb je zeker techniek en trainingsmeters nodig.

nkh_-_nkh_kids_2018_race_3_eindhoven-182.1240x0.jpg

Onderweg naar Eindhoven laat je alvast de komende dag de revue passeren. Hoe gaan de rijders om met de technische baan, waar het lastig inhalen is, met de instructie die zal volgen in de briefing over sportiviteit en straffen, hoe zal het materiaal zijn, kortom uiteindelijk net als bij iedere racedag, wie zullen zich deze dag onderscheiden van de rest?

nkh_-_nkh_kids_2018_race_3_eindhoven-75.1240x0.jpg

Na de briefing door wedstrijdleider Edgar Dobbelsteen konden we om 10.00 uur van start gaan met de eerste heat van de NKH KIDs, waar Mika Brouns en Maxim Horyon – de jongste van de groep met zijn 10 jaar - de gelederen versterkten. Een mooie groep van 14 karttalenten, waaronder vijf Rookies en vijf Midden gewicht rijders (55+ kg).

nkh_-_nkh_kids_2018_race_3_eindhoven-125.1240x0.jpg

Justin Verdam had zijn zinnen gezet op de dagwinst op zijn thuisbaan. Het Facebookbericht waarin Justin dat aankondigde was duidelijk. We gingen er dan ook goed voor zitten. Zou het gaan gebeuren, zou Sem Knopjes voor het eerst dit seizoen worden verslagen? Sem was zoals altijd cool, Justin nerveus, gespannen. Het uur u was daar om 10.00 uur.

Het moet gezegd, Justin reed sterk als nooit tevoren. Maar dat gold ook voor Sem, die ook op deze baan al snel weer de te kloppen man bleek te zijn. En dat was niet haalbaar voor de overige rijders, getuige zijn drie overwinningen in de eerste drie races. Justin moet zijn meerdere in Sem erkennen, maar deed dat niet zonder slag of stoot. Net als trouwens Jasper Boyce, die zijn sterkste optreden ooit verzorgde. Met z’n drieën maakten ze deze dag de dienst uit. Waarbij opgemerkt dat Justin een MG rijder is. Het kon voor Sem eigenlijk niet meer fout gaan in de vierde race. Hoewel, de laatste kart was niet de beste, pech, achteraan starten en dan toch naar zes rijden. Dat kenmerkt toch een van de grootste Nederlandse karttalenten die ik momenteel ken. Je hoort hem niet, hij is rustig, neemt het zoals het komt, hij is overal snel en komt, ziet en overwint. Zo ook vandaag.

Justin en Jasper bleven iedere race in elkaars buurt. Verloren elkaar niet uit het oog. Uiteindelijk boekten ze nagenoeg dezelfde resultaten verdeeld over de vier heats. Justin had een enkel punt minder, dus 1 plaats, en ging met P2 naar huis. Jasper had in de eerste twee NKH wedstrijden de nodige tegenslag had. Wat prachtig om hem nu glunderend met zijn beker in de hoogte geheven te zien. Well done!

De beker voor de snelste dagtijd ging naar Sem Knopjes met 37,526.

nkh_-_nkh_kids_2018_race_3_eindhoven-114.1240x0.jpg

Het niveau is hoog. De snelste KIDs staan aan de start en tillen het kampioenschap naar grote hoogte. Je bent dan altijd benieuwd hoe de Rookies - en vooral ook de rijders die voor het eerst meedoen - het er vanaf brengen.
De plaatsen van de Rookies in de eindstand bevestigen mijn betoog over de moeilijkheidsgraad van Eindhoven. De eerste Rookie was te vinden op P8 in de eindstand. De rijder was opnieuw Mika Bison, ook al zo’n coole kikker. Snel en “the man to beat” bij de Rookies.
Het was super spannend binnen deze groep. Bris Teske en Allard Leidelmeijer waren constant met Mika in de slag. Zijn volgden algemeen op de plaatsen negen en tien, bij de Rookies goed voor twee en drie.
Floris Groothuizen verbetert zich iedere wedstrijd. Hij trekt zich op aan het niveau. Mooi om dat te zien Floris. Het gaat goed komen, geloof me.
En dan onze nieuwkomer Maxim Horyon uit Eindhoven. “Geen gel.. maar poetsen” is zijn motto. Maxim reed alsof hij al lang in de NKH KIDs actief is. Reed netjes zijn lijnen, lette goed op en haalde nette resultaten. Knap hoor jongen. Ik geef het je te doen in dit veld.

nkh_-_nkh_kids_2018_race_3_eindhoven-108.1240x0.jpg

Bij de MG was het Mijntje Koerts die wel eens van die lastige vierde plek in de dagstand af wilde. Wel het gebeurde hier in Eindhoven. Als een tijger - of is het tijgerin – beet ze zich in haar prooien, Brian Smits, Kaj de Bruin, Erik van Noort en Justin Verdam vast. Figuurlijk dan. Megaspannend was het. Justin en Erik waren te sterk vandaag voor Mijntje. Kaj gaf zich ook nooit gewonnen en eindigde ex-aequo met Mijntje op de derde stek met 13 punten. De dagresultaten moesten de beslissing brengen. Wel die waren gelijk; 2,3,4,4…….. Dan is de snelste dagtijd bepalend. Die viel nipt in het voordeel van Mijntje uit. Een glunderend koppie als gevolg. Hasta la Vista, het was feest in de familie Koerts.

nkh_-_nkh_kids_2018_race_3_eindhoven-99.1240x0.jpg

De pechvogel van de dag was denk in Thomas Aanhaanen. Derde race, derde keer pechvol. Hopelijk gaat het van nu af aan beter voor je Thomas.

nkh_-_nkh_kids_2018_race_3_eindhoven-115.1240x0.jpg

Ja, en dan de NKH, de beste huurkart rijders in Nederland.
Hier zou een strijd losbarsten die ik niet vaak zo heb meegemaakt. Resulterend in bijzonder spannende heats, maar ook in de nodige penalty’s, die zeker invloed hadden op de resultaten. Het materiaal kreeg het aardig voor de kiezen, wat ook invloed zou hebben. Tel daarbij op de grote groep rijders waarvan je weet dat ze hier snel zijn, en de rijders die zich dit seizoen ook hier zeker willen bewijzen en de conclusie is gerechtvaardigd dat het een moeilijke dag was voor sommigen, met veel strijd om iedere meter, inhaalacties die niet altijd konden en spanning op en top.

nkh_-_nkh_kids_2018_race_3_eindhoven-171.1240x0.jpg

Als je kijkt naar de heatwinnaars, zie je meteen hoe groot de groep kanshebbers vandaag was. In volgorde de tien heatwinnaars: Rick van Tamelen; Dion de Goeij; Ayrton de Vilder; Tim van Zunderen; Ayrton de Vilder; Jeff de Vilder; Ayrton de Vilder; Jay Koster; Ricardo Vlieger; Rick van Tamelen.

Uiteindelijk zouden ook drie van de heatwinnaars op het podium komen via de A-finale. Ayrton de Vilder en Rick van Tamelen waren constant snel en bij de eersten te vinden. Twee tegenpolen in rijden, volgens mijn indrukken dan. Ayrton explosief, aanvallend, Rick rustig, meer berekenend. Dan kijk je uit naar de A-Finale waarin zij uitkwamen tegen Ricardo Vlieger, Brian Kroon als enige ZG rijder, Jeff de Vilder, Jay Koster, Tim van Zunderen, Noelle Smulders, Max van Laar, Dennis Aendekerk, Mika van Teylingen Bakker, Ayrton Berg, Pelle Michels en Margje van Rijswijk.
Ayrton had duidelijk de minste kart in de finale. De wijze waarop hij verdedigde en toch hard bleef gaan bleek er een van “Fingerspitzengefühl”. Grandioos hoe hij de finale won voor Rick van Tamelen en Ricardo Vlieger. Ja ook weer Ricardo, altijd snel en op het juiste moment daar.

nkh_-_nkh_kids_2018_race_3_eindhoven-193.1240x0.jpg

De twee dames in de A-Finale, Noelle en Margje waren supersnel. Margje had ik ingeschat voor een podiumplaats vandaag. Pech met de karts gooide helaas roet in het eten. Als je de finale haalt, en dat geldt ook voor Noelle, dan mag je meer dan trots zijn.

De snelste dagtijd en dus de bijbehorende trofee was voor Rick van Tamelen met 37.230. Een absolute toptijd op Eindhoven.

nkh_-_nkh_kids_2018_race_3_eindhoven-191.1240x0.jpg

In het ZG Klassement hadden de rijders het moeilijk. Eindhoven is een lastige baan voor de ZG deelnemers. Dit resulteerde in slechts één ZG rijder in de A-Finale. Dat was opnieuw weggelegd voor Brian Kroon. Een megaprestatie. Brian racete ook nog eens naar P4, juist achter Ricardo en scoorde daarmee het maximale resultaat in de ZG categorie. Zijn directe grote concurrent in het ZG klassement Albert Bos had niet direct zijn dag, hoewel de vierde plaats in het ZG klassement niet verkeerd was. Om dit jaar kampioen te worden zul je telkens bij de eerste twee a drie moeten eindigen en dat realiseerde Albert zich terdege. “Zijn” plek op het podium werd nu ingenomen door Byron Louwaers – via P3 in de B-Finale – en Ryan van Velthoven. Een mooi en verrassend podium. Dat gaat nog mooi worden in de ZG dit seizoen.

nkh_-_nkh_kids_2018_race_3_eindhoven-58.1240x0.jpg

De C-Finale werd een prooi voor de nieuwe NKH rijder Joris Bekker, gevolgd door Wim Smits en Sem Kamphuis.

nkh_-_nkh_kids_2018_race_3_eindhoven-186.1240x0.jpg

De B-Finale werd gewonnen door Matthias Staut, met op twee David Mitrovic en drie Byron Louwaers.

nkh_-_nkh_kids_2018_race_3_eindhoven-157.1240x0.jpg

We zien uit naar race 4 bij Euro Indoor Karting in Swalmen - waar we mogelijk met de nieuwe karts gaan rijden – op zaterdag 28 mei.

Tot dan.

Casper Reinders.

Love Racing, Live Karting, Enjoy NKH
   
images?q=tbn:ANd9GcRjV5xN4PylrWBoz3MCICdtDWUGp0gwrNJ754bczRJUo637CNQ-dg
NKH – Nederlands Kampioenschap Huurkarts


C.point Racewear, Made to Win

Offline

Forum footer

© Copyright 2019. Powered by Qbixx | Webservices