#1 03-05-2018 17:51:26

Casper
Gebruikers
Geregistreerd: 02-05-2008
Posts: 1,826

Verslag NKH 2018 race 2 IKM Middelburg 24-03-18

logonkh.jpg   
   
Verslag NKH 2018 race 2 IIKM Middelburg, Karting Zeeland, 24-03-18
   
Op zaterdag 24 maart 2018 reisden we voor de tweede race van het Nederlands Kampioenschap Huurkarts NKH 2018 af naar Middelburg. De Middelburgse indoorbaan is erg technisch en snel.
Wil je meestrijden, heb je zeker techniek nodig. Het zou blijken dat dat wel goed zit bij de rijders.

nkh_en_nkh_kids_2018_race_2_middelburg-291.1240x0.jpg

De toppers NKH en NKH KIDs lieten zien dat de sterkte in de breedte is toegenomen. Het is al een prestatie op zich om de A-Finale te halen. Dan weet je ook dat er op het scherpst van de snede wordt gestreden, voor iedere meter en iedere plaats. Cadeautjes werden niet gegeven in deze mooie Zeelandse kart-arena.

De opzet van de races werkt ook nog eens aan de spanning mee. Je moet bij de NKH vanwege de indeling in vijf poules constant rekenen en kijken hoe je directe tegenstanders presteren. Dat maakt het extra mooi voor zowel de deelnemers als de toeschouwers. Het werd opnieuw een heerlijke racedag, een duidelijke promotie voor de vaderlandse kartsport.

We hadden nieuwe prijzen ingevoerd voor de snelste dagtijd en de podiumplaatsen Finales B en C.
Iedereen kon er dus eens extra recht voor gaan zitten.

nkh_en_nkh_kids_2018_race_2_middelburg-59.1240x0.jpg

Na de briefing door wedstrijdleider Edgar Dobbelsteen konden we om 10.00 uur van start gaan met de eerste heat van de NKH KIDs, waar Kaj de Bruin en Erik van Noort de gelederen versterkten. Een mooie groep van elf karttalenten, waaronder vier Rookies en vijf Midden gewicht rijders (55+ kg).

nkh_en_nkh_kids_2018_race_2_middelburg-34.1240x0.jpg

Kaj en Erik lieten meteen zien al de nodige ervaring te hebben en meldden zich in iedere heat van voren, waardoor er telkens kopgroepen van vijf a zes rijders ontstonden. De mix van ervaring, Rookie en MG is er een waarin iedere rijder volop aan bod kan komen om zijn of haar talent te showen. Met andere woorden Kaj en Erik kregen meteen volop tegenstand. 

nkh_en_nkh_kids_2018_race_2_middelburg-2.1240x0.jpg

Opnieuw echter was het Sem Knopjes die de boventoon voerde. Sem won afgemeten drie van de vier heats en moest in de vierde heat met pech de pitstraat opzoeken, om vanuit laatste positiede  heat voort te zetten. Een heat waarin hij niet verder kwam dan P10. Dit resultaat was net voldoende om in de eindstand gelijk te komen met Kaj de Bruin die via een vierde en drie twee plaatsen op evenveel punten uitkwam. Het beste resultaat was beslissend voor de winst. De drie overwinningen van Sem waren beslissend, hij stond op de hoogste treden van het podium. En passant reed Sem de snelste rondetijd en ontving daarvoor ook de trofee.

nkh_en_nkh_kids_2018_race_2_middelburg-68.1240x0.jpg

Ik zei het al, Kaj en Rik zijn meer ervaren. Maar ook MG rijders, waardoor zijn het niet makkelijk hadden vandaag. Temeer niet omdat rijders als Justin Verdam en de wel zeer snelle lady Mijntje Koerts - ook MG rijder by the way - de zinnen op de podiumplaatsen hadden gezet. Justin lag op koers, de hele wedstrijd eigenlijk. Een foutje bij een inhaalpoging in race 2 was funest. Hij viel een paar plaatsen terug, waardoor hij uiteindelijk nipt het podium miste. Mijntje Koerts had dezelfde snode plannen. Ze reed constant sterk in de door haar sponsor geschonken nieuwe overall – wat al gauw een 2-tiende per ronde scheelt – en zat telkens in die mooie kopgroep. Eenzelfde aantal punten als Justin werd door Mijntje vergaard, waardoor ook hier het beste resultaat gold en Justin op vier eindigde en Mijntje op vijf.

Kaj, Erik en Justin gaven extra glans aan hun optreden via het podium in het MG klassement. Sneu  voor Mijntje, want ook hier greep ze net naast het eremetaal. Opnieuw gelijk met Justin, opnieuw een enkel resultaat te kort. Een enkele plaats maar. Dat gaat goed komen hoor Mijntje. Als je het podium haalt zal de glans alleen maar groter zijn op je geweldige prestaties.
Brian Smits toonde zijn progressie in dit klassement. Hij zit de podiumgangers op de hielen. Nu concentreren op die top drie Brian.

nkh_en_nkh_kids_2018_race_2_middelburg-317.1240x0.jpg

Achter deze groep waren het de snelle youngsters Mika Bison, Allard Leidelmeijer, Floris Groothuizen, Jasper Boyce, Bris Teske en Brian Smit,s die vier heats lang een aardig robbertje streden om de plaatsen zes tot en met elf. Mika kon net zijn prestatie van Roosendaal niet herhalen en haalde het podium Totaalklassement niet. Daar leer je van, word je mentaal sterker van. Mika  schitterde wel op het podium Rookie en won voor de tweede keer in successie dit klassement. Hij had het lastig tegen de nummers twee en drie in het Rookie klassement Allard Leidelmeijer en Bris Teske. Zij gaven zich nooit gewonnen en bleven strijden, met uiteindelijk een mooie podiumplaats als gevolg. Ook hier twee rijders die in punten gelijk eindigden, Bris Teske en Floris Groothuizen. Floris reed een sterke wedstrijden, kwam in resultaten gelijk met Bris, die echter het voordeel van een snellere tijd had en P3 voor zich opeiste. Hoe close!

Jasper Boyce had twee keer een ongelukkige situatie met een kart, waardoor zijn kwaliteiten er niet helemaal uitkwamen. We hopen dat je dit ongeluk verder bespaard blijft Jasper. Je bent een kanjer, dat toon je in alles.

a.1240x0.jpg

c.1240x0.jpg

b.1240x0.jpg

Ja, en dan de NKH, de beste huurkart rijders in Nederland. Na het aftasten tijdens de eerste wedstrijd in Roosendaal werd het in Middelburg wel duidelijk dat de rijders elkaar al helemaal kennen en dus ook voor iedere plaats precies weten wie de concurrenten zijn. Nu is dat in de breedte vrij eenvoudig, er zijn gewoon meer dan 10 man die voor de winst in aanmerking komen.
Met de nieuwe rijders Frank van Noort, Esmee de Vilder en Alain Kors aan de start in een groep van 33 rijders merk je dat het NK huurkarts leeft als nooit tevoren. Met negen rijders in het Zwaar Gewicht klassement beloofde het ook bij hen opnieuw een spektakel te gaan worden.

In het eerste verslag had ik een aantal heatwinnaars vermeld. Dat merkte ik wel in de dagen erna haha. Vandaar nu even alle heatwinnaars op een rij: 1. Ricardo Vlieger; 2. Timo van der Peijl; 3. Dennis Aendekerk; 4. Timo van der Peijl; 5. Ayrton de Vilder; 6. Timo van der Peijl; 7. Ricardo Vlieger; 8. Brian Kroon (ZG); 9. Jeff de Vilder; 10. Ricardo Vlieger.

nkh_en_nkh_kids_2018_race_2_middelburg-396.1240x0.jpg

Terugkijkend naar de eerste race in Roosendaal kun je hieruit al concluderen dat deze jongens allemaal kandidaat zijn voor het kampioenschap en dat Brian Kroon dat zeker ook is in het ZG klassement. Tel daarbij op de rijders die met tot tien man de kopgroepen vulden en je weet meteen dat er nog een aantal kandidaten op de loer liggen.
Zeker als je ook naar de finales kijkt. Het was een hele toer om de A-Finale te halen, wat weggelegd was voor veertien rijders.

Geloof me, ik zou zoveel woorden nodig hebben om alle heats en finales tot in detail te beschrijven, dat ik daar beter niet aan kan beginnen. Dan bent u morgen nog aan het lezen en dat is niet de bedoeling lijkt me. Ondanks dat ik dat het liefst wel zou doen…..

nkh_en_nkh_kids_2018_race_2_middelburg-293.1240x0.jpg

Waar te beginnen…..bij Timo van der Peijl. Vorig jaar nog vaste NKH KIDs rijder, nu ingeschreven voor deze wedstrijd. Timo was in zijn vier heats steengoed. Wist er drie te winnen en een als vierde af te sluiten. Deze laatste heat moest hij Jeff de Vilder, Rick van Tamelen en Esmee de Vilder voor laten gaan. Drie rijders die ook de A-finale wisten te halen. Het potentieel wordt hierdoor al aangegeven. Esmee kenden we nog niet, vanaf nu wel. Wat is ze snel zeg. Timo zou door dit sterke resultaat in de A-finale van polepositie vertrekken.
Dan Ricardo Vlieger. Ook drie keer winst met daarbij een zesde plaats. Een zesde plaats in een heat die door Timo van der Peijl werd gewonnen. Tevens eindigden hier voor hem Esmee de Vilder, Frank van Noort, Albert Bos (ZG) en Ayrton Berg. Ook rijders die de A-finale haalden.
Je zag dat de groep elkaar weinig tot niets toegaf. Waardoor er ook scherp werd gereden, soms te, waardoor de WL af en toe in moest grijpen. Dat hoort bij kartracen, geven en nemen, en niet – op zijn Brabant gezegd – mauwen.

nkh_en_nkh_kids_2018_race_2_middelburg-124.1240x0.jpg

Ik hoorde Albert Bos – ZG kampioen 2017 – verzuchten “Het zal dit jaar wel erg moeilijk worden tegen Brian Kroon, wat is die snel.” Wel Albert, dat geldt ook voor Brian ten opzichte van jou. Jullie gaan nog mooie duels uitvechten denk ik zo. De sluier oplichtend, Brian won de ZG race in de A-finale, waarin naast Brian en Albert ook Jan-Kees Luteijn zich als ZG had weten te plaatsen. Hij was daardoor zeker van de derde plek en reed breed glunderend rond. Een voorbeeld rijder voor iedereen in de karting, waar dan ook!
Na de kwalificatieheats waren voor mij de grootste kanshebbers voor de dagwinst Timo van der Peijl, Ricardo Vlieger en Ayrton de Vilder.

nkh_en_nkh_kids_2018_race_2_middelburg-219.1240x0.jpg

Een aantal jonge rijders maakt het deze gevestigde orde knap lastig. O.a. Frank van Noort, Rick van Tamelen, Matthias Staut en Jay Koster. Waarmee meteen de rijders voor de A-finale bekend waren.

We keken reikhalzend uit naar de A-finale en kregen een ware thriller voorgeschoteld.
Timo verloor gedurende de race een aantal plaatsen om uiteindelijk als vijfde teleurgesteld te finishen. Timo gaf aan dat de remmen niet goed werkten. En die heb je nodig om hier te winnen. Ricardo Vlieger nam de vlag over en plantte deze op de top. De winst werd voor hem. Maar niet voordat hij eerste een battle uit had gevochten met Dennis Aendekerk, Brian Kroon en Ayrton de Vilder. Waarvan Brian en Ayrton elkaar aardig dwars zaten. It’s all-in the game zogezegd. Ayrton greep net naast het podium, maar pakte wel de snelste dagtijd. Hij werd gevolgd door Timo en de van de NKH KIDs overgekomen Frank van Noort. Gaan we meer van horen.

nkh_en_nkh_kids_2018_race_2_middelburg-177.1240x0.jpg

Ook de B- en C-finales waren een mooi schouwspel. Vlak deze rijders niet uit. Een enkele die net de A-Finale miste -  op een enkele punt – zoals Max van Laar, Sem Kamphuis, Robin Lagrauw (die ik bijna niet herkende, wat een sterke rijder word je), Dion de Goeij en Mika van Teijlingen Bakker om maar een aantal rijders te noemen. Toppers, die de B-finale zouden bemannen en samen met snelle lady Debby Wolfs, Dennis Ritzen, Moreno van den Bergh, de verrassende Alain Kors en Robin Mens (wat een prachtig filmpje Robin!) om de podiumplaatsen zouden strijden.

De B-finale werd een prooi voor Max van Laar, kort gevolgd door Mika van Teijlingen Bakker en Dion de Goeij.

nkh_en_nkh_kids_2018_race_2_middelburg-307.1240x0.jpg

De C-Finale werd 50% bemand door ZG rijders. Milko Mebus was te sterk voor Bastiaan Erends en Ryan van Velthoven. Deze mannen gingen na een sterk gereden race terecht trots met hun prijzen naar huis.

g.1240x0.jpg

f.1240x0.jpg

e.1240x0.jpg

nkh_en_nkh_kids_2018_race_2_middelburg-409.1240x0.jpg

Na zo’n geweldige dag realiseer je je hoe mooi karting kan zijn en ook dat de dag te snel voorbij was gegaan.

Geen nood, we maken ons op voor race 3 bij Hezemans in Eindhoven op 21 april.

Prettige Paasdagen allemaal en tot snel.

Casper Reinders.

Love Racing, Live Karting, Enjoy NKH
   
images?q=tbn:ANd9GcRjV5xN4PylrWBoz3MCICdtDWUGp0gwrNJ754bczRJUo637CNQ-dg
NKH – Nederlands Kampioenschap Huurkarts


C.point Racewear, Made to Win

Offline

Forum footer

© Copyright 2019. Powered by Qbixx | Webservices