#1 20-11-2016 18:18:38

Casper
Gebruikers
Geregistreerd: 02-05-2008
Posts: 1,818

Verslag NKH 2016 race 10 Swalmen

logonkh.jpg   
   
      ikk.png
   
      ncc.png

Op het moment, dat je richting Swalmen onderweg bent voor de tiende ronde van het Nederlands Kampioenschap Huurkarts NKH, realiseer je je meteen dat het seizoen bijna ten einde is en dat het voor de rijders misschien wel de belangrijkste race van het seizoen zal zijn. Voor de koplopers in de klassementen zaaks om de voorsprong uit te bouwen en voor de achtervolgers zaaks om de achterstand te verkleinen- dan wel zeker te consolideren. Dat zou de inzet kunnen, misschien wel moeten zijn deze dag.

En dan kom je aan bij de baan van racer pur sang Remon Hannink, arriveer je bij dat prachtige kartcomplex, en blijkt dat hij een nieuwe baan lay-out heeft neergelegd om van te smullen. Mooie lange en brede track, met een geweldig recht eind en schitterende bochtencombinaties. Werkelijk een van de mooiste banen die ons kartgekke land rijk is. En dat is fijn te mogen constateren.

De rijders benutten de trainingsheats om nog wat in tijd te vinden en het ritme op te doen.
Om 11.00 uur konden we na de strakke briefing van Edgar aanvangen, met wat zou blijken een van de mooiste wedstrijden dit seizoen in drie bomvolle klassementen.

ontwerp_r2_c1.jpg

NKH KIDs
Rico Haarbosch, een van de grootste karttalenten die ons land heeft voortgebracht, laat iedere race weer aan de “jonkies” zien hoe het moet. Dat brengt logischerwijs met zich mee dat zij zich in Rico vastbijten en proberen de heerschappij over te nemen. Maar iedere keer blijkt weer dat dat niet meevalt. Sluw, verstandig, bekeken racet die snelle kampioen telkens weer naar de overwinning. Af en toe weet er echter zo’n snelle jongeling de winst weg te kapen.

Zo ook vandaag, waar Guillermo van Pamelen, Ian Lepelaar en Max Koster meteen hun aspiraties voor volgend seizoen (wanneer Rico vanwege zijn leeftijd stopt met de NKH KIDs) etaleerden. Brutaal werd het onderlinge gevecht aangegaan. Ronde na ronde een prachtige schouwspel, een gevecht op het scherpst van de snede. Waarbij opgemerkt dat de pole was voor Sam van den Heuvel.
Achter Rico was het Rookie Justin Verdam, die liggend op P5 zijn talent opnieuw etaleerde door gewoon het gevecht met Rico aan te gaan. Nog net tekort komend, maar let op, ook die gaat volgend jaar voor het kampioenschap.

nkh-2016-race-7-roosendaal-6610.1240x0.jpg

Even een gaatje en dan kwam Jarell Wespel die een groep aanvoerde met daarin Wesley Eckhardt, de ontketende Kai de Bruin, Erik van Noort en Nino de Heer. Met daar weer achter Jan Pieter Frijters, Rocco de Heer, Jesse de Graaf, Frank van Noort, Max van Laar en Sam van den Heuvel.
Guillermo en Ian gingen zo hard, dat ze meteen tijden in de 52 seconden realiseerden, en dat was hard, heel hard.
Het was genieten van de positiewisselingen. Wat zich ook vertaalde in de reacties bij de begeleiders. De oehs en ahs waren niet van de lucht. Wat kan karten toch heerlijk zijn.

Het zat Rico denk ik niet lekker, want in de tweede heat kwam hij terug als nooit tevoren. De pole werd zijn prooi. En dan knalt hij na de start er meteen vandoor. Maar wie zit er nu in zijn spoor? Nog zo’n talentvolle rookie, Jan Pieter Frijters. Af en toe nog wat te enthousiast, maar ook hij komt er aan. In het spoor van Rico reed hij een geweldige heat en dankte Rico voor de “les“.
Ik zei net al, Kai de Bruin was ontketend. Zo ook nu. Ik weet niet wat hij had gegeten en gedronken, maar ik zou dat toch nog even terughalen ouders de Bruin! Altijd hetzelfde dieet vanaf nu. Wat reed Kai sterk, geweldig! Wat Ian en Guillermo ook probeerden, ze kwamen er niet langs. Wat hen natuurlijk er wel weer toe bracht de strijd onderling aan te gaan. En met Justin Verdam, Wesley Eckhardt en Frank van Noort op het vinkentouw. Genieten met een grote G.
Een lange sprint naar de finish bracht vorenstaande uitslag. Met achter hen de sterk naar voren gereden Sam en Erik, die weer op korte afstand werden gevolgd door Rocco, de twee Max-en, Jarell, Nino en Jesse.

nkh-2016-race-9-roosendaal-9439.1240x0.jpg

Na twee heats had Rico 5 punten en Ian en Guillermo gebroederlijk 6 stuks. Dan weet je dat de derde heat de beslissing moet brengen en dat het er op zijn Brabant gezegd “op zal gaan”.
En dat gebeurde. En hoe. Guillermo was niet te houden, vloog naar de kop, gevolgd door Ian, Max en Rico.
Justin had iets met Rico vandaag, volgde hem in zijn spoor. Wist ook dat hij geen gekke dingen moest doen. Reed keurig, verzorgd.
Achter hen waren het de overige jongens, die al stuivertje wisselend hun plek in de eindstand zo hoog mogelijk wilden invullen.
Weer ook die vermaledijde Kai die de ogen op zich wist te richten. Zodanig, dat hij na afloop tot Rijder van de Dag werd gekozen.
Guillermo gaf de eerste plaats niet meer uit handen. Ian probeerde het nog een keer, maar vergeefs.

De dagwinst was voor Guillermo van Pamelen, gevolgd door Ian Lepelaar en Rico Haarbosch.
Bij de Rookies gingen Justin Verdam, Jan Pieter Frijters en Max van Laar naar het podium.
Bij de MG waren dat Rico Haarbosch, Max Koster en Jarell Wespel.

NKH Second Division
Rick den Hartog kwam als koploper naar Swalmen, zou als kampioen Second Division huiswaarts keren. Via een race in de First, waar ik u graag naar verwijs.

Rick niet aanwezig? Alle alarmbellen bij de overige rijders, die dus allemaal de overwinning wilden pakken.
De eerste stap werd gezet door Tim Oerlemans, die de pole pakte voor Maxime Dykmans en Erwin Greve. Erwin, je bent een aanwinst voor de NKH. Wat reed je sterk deze dag.
Het leek er even op dat dit ook de volgorde in de eerste heat zou worden, ware het niet dat Tim Schotting het daar niet mee eens was. Sterk rijdend zocht hij zijn moment om Erwin af te troeven. Een mooie inhaalactie bracht hem naar drie.
Tim en Maxime staan dicht bij elkaar in het klassement, iedere punt is welkom. Tim pakte de winst.

nkh-2016-race-7-roosendaal-6860.1240x0.jpg

Thomas Orre reed als vanouds, zo kennen we hem weer. Snel, strak, slim naar vier, net voor vierde man in het klassement Luc Oerlemans. Luc heeft het dit hele jaar al aan de stok – in de positieve zin van het woord – met Jan Kees Luteijn, die nu ook weer reed als een jonge god. Waar haal je het vandaan man! Geweldig.
Achter hen een mooie groep met Martijn Berghuis, Wiebe Bloksma, Siebe van Dijk, Wietse de Vries, GertJan van der Toorn, Rimke Holtkamp, Esmee Rosman, Byron Louwaars en Berit Nieuwenhuizen.
Je ziet dat de rijders zich per race hebben verbeterd. Ze doen weinig voor elkaar onder. Wat ook weer resulteert in op en top spanning op de baan. Genietuh!

Luc realiseerde zich dat het nog wat beter kon. Beetje geluk of pech heb je af en toe bij de loting.
In de tweede heat rolde het kwartje zijn richting uit. Nadat hij in de kwalificatie Maxime en Jan Kees nog voor zich moest laten, zette hij dit in de heat recht door naar de kop door te stoten en deze niet meer af te geven, wat de hem op de hielen zittende Maxime ook probeerde.
Broertje Luc bleef in het spoor van Maxime en net voor Jan Kees. Die op zijn beurt Wiebe Bloksma en Thomas Orre op bezoek kreeg. Heerlijk jongens zoals er fair and square geracet werd.
Ook nog even een vermelding voor Byron Louwaars in deze heat. De laatste plaats in heat een voelde niet goed, de negende in heat twee wel denk ik.

Met Maxime na twee races op 1, Luc op 2, Tim Schotting op 3 en Jan Kees op 4 keken we reikhalzend uit naar de laatste en beslissende heat.

nkh-2016-race-9-roosendaal-9565.1240x0.jpg

In heat drie weer een telg van de familie Oerlemans op pole. Nu was het Luc die het voortouw nam en de groep aanvoerde. Hij moest ook wel, wilde hij Maxime nog kunnen bedreigen in het totaalklassement. Ja, deze wist dat natuurlijk ook en ging het gevecht op magistrale wijze aan, om er op het eind als winnaar uit te komen. Recht naar de winst koerste deze snelle Belg.
Tim Schotting had een mindere tweede heat, herstelde zich nu weer sterk, om zich na een gevecht met Jan Kees achter Luc op de derde plaats liggend af te laten vlaggen.
Weer sterke optredens van de achter hen vlammende GertJan van der Toorn, Wiebe Bloksma en Thomas Orre, die net voor Erwin Greve de finishlijn passeerden na een heerlijk spannend onderonse.
Wiese de Vries kreeg Rimke Holtkamp op bezoek. Rimke deed weer datgene waardoor ik hem zo’n talent vind; niet zeuren, blik naar voren en vechten.
Tim Oerlemans kwam daarna aan de finish, had het lastig tegen Martin, Siebe, Esmee, Berit en Byron.

De dagwinst ging hierdoor naar Maxime Dykmans, met Luc en Tim Oerlemans op twee en drie.
Podium MG: 1. Maxime Dykmans, 2. Thomas Orre, 3. Siebe van Dijk
Podium ZG: 1. Jan Kees Luteyn, 2. Wiebe Bloksma, 3 Wietse de Vries.

nkh-2016-race-7-roosendaal-6859.1240x0.jpg
Als Rijder van de Dag in de NKH werd unaniem gekozen het grote talent Albert Bos.

NKH First Division
We wisten het al, de NKH heeft de sterkste groep rijders die in een huurkartkampioenschap rondrijdt. Maar wat de matadoren vandaag lieten zien was het woord Racen met hoofdletter R, topniveau met hoofdletter T.

Rico Haarbosch was grote klasse, etlaarde zijn talent in volle omvang. Onnavolgbaar vandaag.

We waren toch wel benieuwd naar Eliano de Vos; kon hij het op een voor hem vreemde baan waarmaken? En naar rookie Sjoerd Kole, zomaar even in zijn eerste seizoen vanuit de Second meeracend in de First.
De antwoorden zouden we heel snel krijgen; volmondig ja en volmondig ja., met de conclusie “Wat een talent hebben we in Nederland rondrijden”.

Rico pakte in de eerste twee heats gedecideerd de pole, en vervolgens magistraal de overwinning.
In de eerste heat was het ZG alleskunner Ricardo Vlieger die achter Rico iedereen de loef afstak en plaats twee zeker stelde. Hij gaf maar weinig toe op Rico. Moest hem laten gaan toen Eliano de Vos liet merken die tweede plaats te willen pakken. En dan sluit door deze ontwikkeling een groep van vijf rijders bij hen aan; Mika Mathia, Dennis Aendekerk, Noelle Smulders, Elmer Holtkamp en Dion de Goeij. Ja Dennis, dat kleine foutje bracht Mika bij je langs, ja Dion tegen Noelle is het lastig strijden, Ja Elmer je bent helemaal First niveau geworden.

Rick den Hartog racete in de First mee alsof hij niet anders gewend was. Strak voerde hij de rest van de achtervolgers aan; Tom van Doorn, Sjoerd Kole (gestart vanaf P5!), Bjorn van Gerwen, Albert Bos (moeder was toch nog nagereisd, verrassing!), Remon Philipsen (sterke Rookie), Marco Kolk en Bastiaan Erends. Heerlijk om die zestien beste rijders van Nederland zo bezig te zien.

nkh-2016-race-7-roosendaal-6691.1240x0.jpg

De tweede heat was weer voor Rico. Hij was gewoon niet te houden. Ook al omdat de rijders achter hem elkaar iedere plaats betwistten. Ja dat is racen.
Nu was het Dennis Aendekerk die zijn foutje herstelde en zelf vol in de aanval ging, met die prachtige tweede plaats in de pocket. Mika en Eliano wisselden nog even van plaats. Als Mika je voorbij is kun je het vergeten. Zo ondervond Eliano, die toch weer sterk eindigde op P4, voor runner-up Bjorn van Gerwen. Tom van Doorn, klassemenstsleider ZG reed sterk en bekeken, zoals eigenlijk het hele jaar al.
Elmer, Albert, Ricardo, Dion, Noelle, Sjoerd, Bastiaan, Remon en Marco reden in kleinere groepen een heerlijke heat om in deze volgorde te finishen.

Ja, en dan staan na twee races Mika en Eliano met even veel punten op twee en drie achter Rico, met in hun nek Dennis.
De derde heat bracht dus ook hier de beslissing voor het dagpodium.
Het ging er op! Er werd hard gestreden om iedere meter, om iedere plaats. Dat maakt deze competitie ook zo sterk. Je moet er altijd weer vol voor gaan. Anders straft iedere rijder die maar enigszins kan je af. Wat trouwens komend jaar nog erger zal gaan worden in de nieuwe competitie opzet!

nkh-2016-race-9-roosendaal-9288.1240x0.jpg

Dion pakte de pole, verrassend, maar sterk gedaan.
In de race redde hij het niet tegen Eliano, Rico en opnieuw Ricardo.
U Eliano pakte de overwinning in heat drie; Rico pakte de winst via P2, Ricardo de winst bij de ZG via P3 en Dion en Bjorn van den Heuvel reden daarachter hun beste heats tot nu toe.

Nu werd het podium 1. Rico Haarbosch, 2. Eliano de Vos, 3. Mika Mathia.
MG 1. Rico Haarbosch, 2. Mika Mathia, 3. Dennis Aendekerk
ZG 1. Ricardo Vlieger, 3. Tom van Doorn, 3. Albert Bos.

Excuus, geen foto’s van de wedstrijd dit keer. Foutje gemaakt in een programma.

We gaan ons opmaken voor de grote seizoensfinale op 3 december bij IKM Middelburg! We hebben er zin in.

Tot dan allemaal!

Volg de NKH ook op Facebook images?q=tbn:ANd9GcR9cXl8NeVBAbDn3fpSzk_gqiWLZrAHtbnorL8pYWLRF01qt8BS NKH – Nederlands Kampioenschap Huurkarts


C.point Racewear, Made to Win

Offline

Forum footer

© Copyright 2019. Powered by Qbixx | Webservices