#1 02-05-2008 15:21:56

Kevin den Ouden
Gebruikers
Geregistreerd: 01-05-2008
Posts: 231

IKK 2 - 2008 - Kart Centre Roosendaal

IKK 2 2008 - Kart Centre - Roosendaal 
Zo net voor zo’n tweede race in een competitie met een grote groep nieuwe rijders ben je altijd benieuwd naar de prestaties op de voor veel nieuwe rijders vreemde banen. De eerste race kon dat vanwege alle problemen niet objectief worden vastgesteld. Is het veld aan elkaar gewaagd, hoe gaat het met de zwaargewichten, die toch de helft van het veld vullen en kunnen de nieuwe rijders de gevestigde orde het leven zuur maken? In Roosendaal kregen we antwoord op alle vragen. En het antwoord, voor zover met ja of nee te beantwoorden, was een volmondig JA. Want wat ging het er op daar in Roosendaal. Strijd van de bovenste plank. Strijd die de sport karting voor toeschouwers, maar ook voor de wedstrijdleiding zo geweldig maakt om mee te maken.

Volle bak daar in Roosendaal, met ook nog eens een flink aantal rijders op de reservelijst. Dat is waar we naar streefden en hebben gekregen. Rijders die het volledig zien zitten en er veel voor over hebben om door heel Nederland heen te strijden in ons Nederlands Individueel Kart Kampioenschap indoor racing. Een hele mondvol, maar je krijgt dan ook wel wat.
Neem bijvoorbeeld Bart Louwes, gewoon met de vriendin 4 uur in de trein van Emmen naar Roosendaal. Topmentaliteit in topsport.

0006.jpg?1206110921

Niels Mutser, voor het eerste seizoen actief in de IKK is een talentje hoor. Van meet af aan maakte hij zijn intenties duidelijk. De kampioenen van vorig jaar duidelijk maken dat er met de nieuwe rijders terdege rekening gehouden moet worden.
En dat bleek meteen in de kwalificatie voorafgaande aan race 1, waar Niels de pole pakte voor ZG Marcel Kerkhofs en snelste Nederlandse dame Annemarie Borgers.
Talentje Pim Speelman, 14 jaar, pakte net voor Jeroen van As en kampioen 2007 Kevin den Ouden de vierde plaats op de startgrid.

En dan komt de start van race 1 en gaat het hele veld als aan een touwtje de baan rond. Ronde na ronde positiewisselingen. Soms kom je superlatieven te kort om races te beschrijven, nou nu was dat ook het geval. Om niet te lyrisch te worden zal ik me inhouden, maar het is net of de races steeds spannender worden, ondanks dat we misschien al wel het maximum aan spanning voorgeschoteld krijgen.
Niels op kop. Annemarie pakt Marcel met een prachtige actie en zet de achtervolging in. Niels moest alles geven om Annemarie in deze 20 minuten voor te blijven, maar het lukte hem. Strak sturend op ZIJN baan om uiteindelijk luid juichend over de finish te gaan. Annemarie hield de achtervolgende meute van zich af en werd tweede. Achter haar Marcel Kerkhofs, eerste ZG een beetje “tussen de pelotons in”. Achter Marcel een groep van zeven met Frank Binnendijk als aanvoerder. Pim speelman zat op de bumper van Frank, maar het lukte hem niet om er langs te komen. Vervolgens de rest van het peloton binnen een paar seconden over de finish. Prachtig.

Zoals bekend is de eerste race altijd een voorproefje van wat nog gaat komen. Andere karts in race 2, startopstelling de uitslag van race 1. Spanning verzekerd. Blokkende en aanvallende rijders bepalen het beeld.
Niels kreeg het vanaf de start moeilijk en moest langzaam maar zeker zijn meerdere erkennen in Annemarie en vervolgens zag hij ook nog Jeroen, Frank en Marcel voorbij komen. Waarbij Marcel als eerste ZG natuurlijk ook goede zaken deed in het zwaargewicht klassement.
Niemand kreeg het cadeau in deze race. Zeven rijders finishten in dezelfde ronde. Kevin had het moeilijk en kwam als zevende over de streep. Vervolgens negen rijders die onderling streden om P8. Het waren er eerst maar liefst twaalf die bij elkaar aansloten omdat Marcel de boel flink blokte, zijn specialiteit lijkt het wel.
Ivo van Strien etaleerde een flinke portie talent en voerde de groep aan, voor ZG Bas Kusten en Bart Louwes. Paul Bax, good old Rene Wegman, de vrienden Arnaud Prins en Allan Tieben, Edgar Wurster en Pim Speelman sloten aan. Pim had het moeilijk, raakte her en der in de verdrukking en viel langzaam terug naar P16.
Hoe het kan verkeren in de IKK toonde Edgar Wurster, in Emmen nog glorieus winnaar algemeen en ZG. Het zat hem niet mee, het was niet zijn dag zogezegd. Misschien zat de komende eerste MKS race van de zondag wel erg in zijn hoofd te spoken.
Mark van den anker en Tom Runderkamp ondervonden pech en eindigden als laatsten.

0004.jpg?1206110919

Flink rekenwerk om de startopstelling voor race drie te bepalen. Diverse rijders hadden, hoe kan het ook anders na zo’n strijd een zelfde aantal punten, zodat de snelste tijden erbij gehaald moesten worden.
Uiteindelijk stond onze enige dame Annemarie Borgers fier aan kop van het veld, met op twee Niels Mutser en op drie Frank Binnendijk.
Na de start ging het zo verschrikkelijk hard, met zoveel positiewisselingen, dat we ogen en oren tekort kwamen. Dit heb ik maar zelden meegemaakt. Een homogeen veld van 18 rijders, die bij elkaar bleven van start tot finish.
Annemarie had het moeilijk, maar ze hield lang stand. Met aandringende rijders als Jeroen van As, Niels Mutser, Kevin den Ouden en Marcel Kerkhofs valt het niet mee om je plaats te verdedigen en uiteindelijk moest Annemarie er aan geloven. Ze viel in het gedrang, kreeg ze een tik of niet zal altijd de vraag blijven, terug naar P9 en dat kostte haar de eindoverwinning.
Kevin den Ouden etaleerde zijn klasse en liet even zien dat er met hem rekening gehouden moet worden. De een na de ander werd gepakt totdat Kevin onbedreigd naar de zege in race 3 reed. Op korte afstand gevolgd door Jeroen van As, Niels Mutser en Marcel Kerkhofs.
Marcel had zijn dag wel. Hij gaat voor het kampioenschap ZG en pakte grandioos de overwinning in deze klasse.
Vermeldenswaard Mark van den Anker op vijf, Ivo van Strien op zes en Paul Bax op zeven. En dan komt het, Rene Wegman op acht. Zijn eerste podiumplaats bij de ZG veilig stellend. Top hoor voor onze zwaarste man.
Er gebeurde weer van alles op de baan, waardoor Bas Kursten zijn inhaalactie op Allan Tieben en Arnaud Prins niet beloond zag worden. Ja, wel beloond misschien, door het terugzetten van twee plaatsen 
Evenzo jammer voor Frank Binnendijk. Zijn inhaalactie op Kai Wagenaar Hummelinck kostte Kai een podiumplaats bij de ZG en Frank een podiumplaats totaal. Een stop-and-go als resultaat.
Maar dat hoort ook bij racen, waar de adrenaline flink stroomt en rijders soms tot ongekende hoogten kan stuwen.

Die hoogte bereikte vandaag Niels Mutser, de eindoverwinning was voor hem, net voor Marcel Kerkhofs (ZG) op twee, en toch nog Annemarie Borgers op drie.

Bij de zwaargewichten was de overwinning natuurlijk voor Marcel Kerkhofs, met op twee Rene Wegman en op drie Kai Wagenaar Hummelinck.

De snelste dagtijd was voor Kevin den Ouden met 39,336 sec. WEL 6/00 sneller dan Jeroen.

Al weer te vroeg kwam een einde aan een geweldige racedag.
Op naar Middelburg, waar de volgende ook al uitverkochte race worden gehouden bij Indoor Karting Middelburg (IKM).

0020.jpg?1206110930

De uitslag:

1. Niels Mutser 30
2. Marcel Kerkhofs 26 ZG 1 30
3. Annemarie Borgers 23
4. Jeroen van As 21
5. Kevin den Ouden 20
6. Frank Binnendijk 17
7. Ivo van Strien 15
8. Rene Wegman 13 ZG 2 26
9. Kai Wagenaar Hummelinck 12 ZG 3 23
10. Bas Kursten 11 ZG 4 21
11. Pim Speelman 10
12. Paul Bax 9 ZG 5 19
13. Mark van den Anker 8 ZG 6 17
14. Edgar Wurster 7 ZG 7 15
15. Bart Louwes 6 ZG 8 13
16. Tom Runderkamp 5 ZG 9 12
17. Arnaud Prins 4 ZG 10 11
18. Allan Tieben 3 ZG 11 10


Met karten een fantastische toekomst tegemoet.

Offline

Forum footer

© Copyright 2024. Powered by Qbixx | Webservices