#1 02-05-2008 15:35:36

Kevin den Ouden
Gebruikers
Geregistreerd: 01-05-2008
Posts: 231

ARKC 3 - 2008 - Euro IndoorKarting Swalmen

ARKC 3 2008 - Euro Indoorkarting - Swalmen 
Met elf teams waren we present bij Euro Indoor Karting Swalmen, waar we op de uitdagende baan van Remon Hannink te gast waren. Een prachtige lay-out daar in het noord Limburgse Swalmen, net onder de rook van Venlo.

De nieuwe teams settelen zich en het niveau neemt met de race toe. De afgelopen jaren is het kampioenschap nog niet zo spannend geweest en Karthelmen.nl - Mechanica moet alle zeilen bijzetten om met name TechBlue-COR Racing van zich af te houden. De handschoen is duidelijk opgepakt en we zijn benieuwd hoe de strijd om de eerste plaats in het klassement zich zal ontwikkelen.

De racedag zou gepaard gaan met enkele minder prettige bijzaken, maar daarbij hebben we al uitvoerig stil gestaan, dus laten we ons bij het racen en het verslag daarover houden.

0011.jpg?1206111546

Tijdens de kwalificatie bleek meteen al dat JSM Racing en Supreme Racing zich bij de top gaan scharen. Met een tweede plek voor JSM en een derde plek voor Supreme was de toon gezet. Mechanica had de pole, met precies eentiende voorsprong op JSM. Mede-koploper in de tussenstand, TechBlue kwam pas op P4.
Vermeldenswaard, alle teams zaten binnen achttiende van een seconde.

Na de start meteen genoemde vier teams op kop, waarvan Mechanica en JSM een klein gatje sloegen ten opzichte van Supreme en TechBlue. Dynamic sloot aan bij de twee voorgangers en ronde na ronde ging het gevecht door.
Zwaargewichtteam Trustcon had weer een geweldige racestart, en sloot op P6 aan bij de voor hun racende teams, zodat vier teams streden voor P3.
Team Revolution, RMK Racing, Shadow Racing Team, Omnia-Henries Place en Team Racing volgden op korte afstand. Helaas sloeg de pechduivel in de vorm van een gebroken gaskabel in een vroeg stadium al weer toe bij Omnia, zodat de jongens voor de derde race op rij van achteraan konden beginnen. Maar de youngsters zouden het meer dan goed doen.

Langzaam aan werden de rondetijden scherper gesteld. Uiteindelijk zouden maar liefst vijf teams in de 34-ers rijden, en dat waren meteen de eerste vijf in de eindstand, terwijl alle andere teams in de 35-ers bleven steken.
Gevechten gedurende de complete drie uur deden ons weer genieten van het racen. Echter ging een enkele rijder zo op zijn tijd over de schreef, wat resulteerde in twee stop-and-go’s voor Dynamic Racing. De gemoederen liepen hierbij hoog op, zodat we niet alleen als wedstrijdleiders, maar ook als suppoosten moesten fungeren.

0015.jpg?1206111548

De drie uur gingen razendsnel voorbij. De strijd aan de kop bleef spannend, want zowel TechBlue als Supreme waren naar voren gereden en namen de plaatsen twee en drie voor hun rekening. TechBlue nam rond de helft van de race de kop over van Mechanica. De meesten gokten op TechBlue als eindoverwinnaars, want wat gingen Jeroen en Vincent hard rond zeg.
Mechanica volgde in hun spoor en zo ging het gewoon de rest van de race verder.
Supreme verbaasde vriend en vijand. Een van de nieuwe teams die het geweldig doen. Ze vielen wat terug, maar kwamen sterk terug. JSM en Dynamic moesten er aan geloven en de derde plaats was binnen handbereik.
Bij de zwaargewichten waren het Trustcon en RMK Racing die streden om de overwinning. Trustcon kon het hoge tempo aan de kop niet volgen en viel wat terug tot bij RMK, waarna de strijd werd gestreden en verloren. RMK was een klasse apart bij de ZG en reed knap naar P7 in de eindstand. De overwinning bij de ZG was afgetekend voor hun.

Uiteindelijk sloeg Mechanica toch nog in de laatste heat vernietigend toe. Jorg Aldenhuijsen verpletterde en passant het baanrecord met een knappe ronde van 34.157 en vloog naar de overwinning. TechBlue hield de schade beperkt door nog in dezelfde ronde als tweede te finishen.
Het feest bij Supreme was groot. Hun eerste podium was binnen. Te sterk voor de nummers vier en vijf, nog net wat te licht voor de strijd om de overwinning.
Dynamic streed fel met JSM om P5. JSM redde het net niet, maar toonde wel aan in potentie een topteam te zijn. Daar gaan we nog mooie dingen van zien.
In de slotfase kwam Team Revolution nog sterk naar voren, maar hun eindsprint stokte op de mooie, verdiende zesde plaats.

Al met al kwam er een eind aan een roerige racedag.
Vol goede moed gaan we naar Uden, waar we op 13 april te gast zijn bij Traxx Party en Kartcentrum.

0064.jpg?1206111577

De eindstand:
1. Karthelmen.nl – Mechanica 31
2. TechBlue – COR Racing 26
3. Supreme Racing 23
4. Dynamicracing.nl 21
5. JSM Racing 19
6. Team Revolution 17
7. RMK Racing 15 ZG 1 30
8. Shadow Racing Team 13
9. Omnia – Henries Place 12
10. Trustcon Racing 11 ZG 2 26
11. Team Racing 10


Met karten een fantastische toekomst tegemoet.

Offline

Forum footer

© Copyright 2024. Powered by Qbixx | Webservices