#1 06-12-2010 20:32:03

Casper
Gebruikers
Geregistreerd: 02-05-2008
Posts: 2,176

Verslag ARKC race 11 Traxx Uden 21-11-10

cpoint.jpg

arkc.jpg


Verslag ARKC race 11 Traxx Uden 21-11-10

Met de wetenschap dat we nog twee races te gaan hadden streken we vorige week met de ARKC neer in Uden, waar we op de mooie uitdagende baan van Traxx al weer de elfde race van dit seizoen reden.
Een beetje racer weet hoe het in Uden is. De lay-out lijkt makkelijk, maar is o zo technisch. Niet bekend op de baan, niet voldoende getraind? Geen kans. ZG teams hebben hier een goede kans op een mooie score. De vaak technisch goed onderlegde ZG rijders hebben hier op verschillende plekken veel voordeel. De teams die dit weten hadden vooraf menige trainingsheat gereden en ritme opgedaan.

Het kampioenschap 2010 was inmiddels beslist, maar de strijd om P2 lag nog open. Primera en Henries Place hebben hun zinnen op deze positie gezet en waren vol energie naar Uden gekomen om hier op hun thuisbaan te scoren.
Bij de ZG was het RMK Racing dat de beste papieren had voor het kampioenschap met Q-Tox op de loer.

Tijdens de kwalificatie werden de toon meteen gezet en werden er al meteen snelle ronden gereden. Vooral door Primera en het verrassend sterke Two Mili's en ZG team Qurius Motorsports. Deze teams stonden dan ook trots op de eerste rijen van de startopstelling.

p.php?a=XF9VXiIyPCIqYHtlPzMyJzc6Jis6OzouNyo%2BMS4jKyAiPjQjJjs%2FNCY%2BLiY0&m=1265704195
Two Mili’s, supersnel, maar weer pechvol

Na de start werd er meteen flink aan getrokken door Kevin den Ouden van Primera. Kevin ging hard, heel hard rond en wilde meteen een gat slaan. Dat ging niet zomaar, want Two Mili's ging mee, volgde goed en bleef zicht houden op de overwinning. Primera's tweede rijder, het jonge talent Brian Kroon, zette voort waaraan Kevin was begonnen. De race leiden en aanvallen. Een heerlijk gevecht ontspon zich. Two Mili's gaf geen krimp en week niet. De families Schnitzler en Kouijzer zijn snel en ondanks hun jeugdige leeftijd flink ervaren. Ze wilden juist hier op de thuisbaan van de concurrentie toeslaan. En de kansen daarop waren levensgroot aanwezig.

Zoals wel vaker dit jaar herstelde kampioen Racelijn.nl een slecht begin en begon aan een opmars. Zo halverwege de race werd de aansluiting gevonden en de aanval ingezet. Je houdt dan direct rekening met een overwinning, zeker als die snelle Aldenhuijsen in de kart zit. Vanwege een operatie was maatje Pim Speelman er niet bij, maar in het jonge talent Berend Dumas was een goede vervanger gevonden. D'r op en d'r over dacht Aldenhuijsen, totdat een wiel afliep. Vanaf P9 konden ze het opnieuw proberen. Veel rijders zouden het opgeven, zo niet Jorg en Berend. Er werd nog eens extra hard aan getrokken en gaandeweg de race werd het zicht op de podiumplaatsen weer hun deel.

p.php?a=JSIjOT1ge3QoMzsuJjQxJzE6Jis5Jz0yKzclNDI%2BMiU%2BIi0jJj4%2FMTo%3D&m=1286800746
Winnaars ARKC race 11 Primera, hier Brian Kroon

Spanning tot en met, want ook Two Mili's kreeg met tegenslag te kampen, waardoor Primera uiteindelijk kon uitlopen en een ronde kon pakken. De winst werd binnen gehengeld.
Vanuit de achtergrond waren de twee jonge talenten van Henries Place naar voren geslopen. Jorg van den Oever en Paul Broekmeulen zijn snel, zeg maar supersnel op hun thuisbaan en vochten zich naar plaats twee. Ondanks dat Racelijn.nl toch weer zicht op hen kreeg was de voorsprong voldoende om een welverdiende tweede plaats zeker te stellen.
Racelijn.nl eindigde net voor Two Mili's op een mooie derde plaats. Voor Two Mili's was het sneu dat ze weer terug werden geworpen agv pech, maar met die vierde plaats toonden de snelle Zeeuwen  opnieuw aan tot de Nederlandse indoor topteams te behoren.


Achter deze teams ontspon zich een mooi gevecht tussen een aantal ZG teams. Was het in eerste instantie Qurius Motorsports dat de toon zette, zo gedurende de race kwamen On the Limit, Q-Tox en RMK Racing stevig naar voren geracet. Dan was het weer Q-Tox dat leidde, dan weer On the Limit, maar uiteindelijk was het RMK dat de race naar zich toetrok. De mannen zijn technisch en snel en dat ging zwaar wegen. Het lukte On the Limit niet om RMK achter zich te houden. Geen schande, want het is tenslotte niet voor niets de heersende kampioen. Vijfde algemeen en eerste bij de ZG was het loon na werken voor RMK. Dat hiermee de kampioenstitel ARKC Zwaargewicht Klassement prolongeerde. Jongens van harte gefeliciteerd. De beloning voor opnieuw een ijzersterk seizoen.

p.php?a=XF9VXiI%2FOiMqYHtlPzI4Jzc6Jis6OzouNyo%2BMS4jKyAiPjQjJjs%2FNCY%2BLiY0&m=1264184420
Kampioen ARKC Zwaargewicht Klassement 2010 RMK Racing[/m]

Een prachtprestatie leverde On the Limit, dat eerst Qurius en vervolgens Q-Tox gedecideerd versloeg, waardoor de tweede plaats ZG hun de welverdiende beker voor de tweede plaats ZG opleverde. Q-Tox op haar beurt pakte de derde stek af van Qurius, dat moe, maar voldaan net buiten het podium ZG greep.

Tussen deze teams posteerde zich Karrera.net. Kees van der Wal reed dit keer met twee invalmaatjes uit de NCC KIDs races, Cas Beije en Bas Themen. Bas rijdt ondertussen outdoor en had een aardig seizoen achter de rug. Cas rijdt vooraan in de NCC. Dat beloofde het nodige vuurwerk. In de beginfase kwam dit er nog niet helemaal uit. De baan is lastig, maar gaandeweg de race kwamen de mannen vanuit de achterhoede opzetten. Ze reden een dijk van een race en reden naar de top vijf. Pech wierp ze terug naar achteren, de plaats waar ze finishten. Teleurgesteld, maar een ervaring rijker.

De snelste raceronde algemeen was vandaag voor Racelijn.nl in de onwaarschijnlijk snelle tijd van 39,86 sec.
De snelste ronde bij de ZG was voor RMK  in 40,71 sec.

p.php?a=XF9VXiIyPisqYHtlPzMyJzc6Jis6OzouNyo%2BMS4jKyAiPjQjJjs%2FNCY%2BLiY0&m=1265704193
[b]De prestatie van On the Limit mocht er zijn

De dag werd beëindigd met een fijne prijsuitreiking.
De rijder van de dag vorige race, Samuel Buikema maakte de door hem gekozen rijder van de dag bekend; Het werd Jorg Aldenhuijsen wanwege het niet opgeven, de snelste raceronde rijden en vanuit kansloze positie samen met Berend terugkomen naar plaats drie.

We hebben nog 1 ARKC race te gaan, zondag 12 december 2010, plaats van handeling De Fabrique Maarssen.
De thuisteams worden van harte uitgenodigd om zich in deze race te meten met de ARKC top.
We hebben er zin in.

Tot dan.

De uitslag ARKC race 11 Traxx Uden 21-11-10:

1.    Primera        30
2.    Henries Place        26
3.    Racelijn.nl-Mechanica    24 (SR)
4.    Two Mili's        21
5.    RMK Racing        19    ZG 1    31 (SR)
6.    On the Limit        17    ZG 2    26
7.    Q-Tox            15    ZG 3    23
8.    Karrera.net Racing    13
9.    Qurius Motorsports    12    ZG 4    21


C.point Racewear, Made to Win

Offline

Forum footer

© Copyright 2024. Powered by Qbixx | Webservices