#1 20-11-2011 14:27:23

Casper
Gebruikers
Geregistreerd: 02-05-2008
Posts: 2,176

Aankondiging GK4 wedstrijd 7 Genk 26-27 november 2011

gk4.png

gk4-bekc.png


Aankondiging GK4 wedstrijd 7 Genk 26-27 november 2011

Volgende week zaterdag 26 en zondag 27 november 2011 gaan we voor de laatste GK4 wedstrijd van seizoen 2011 naar het supercircuit van Karting Genk in het mooie België. Een waardige afsluiter van een prachtig seizoen.

Voordat ik verder ga met de bijzonderheden over de wedstrijddagen willen wij via deze weg drie dongens van harte beterschap wensen. Thom Nelissen, Brian van Lit en Jeroen van Dorp hebben onfortuinlijk botbreuken opgelopen in de afgelopen weken. Vooral die kleine Thom trof het hard. Vandaar dit hart onder jullie riem. Van harte beterschap jongens. We hopen jullie weer snel in actie te mogen zien.

Indeling weekeinde
De Endurance BEKC maakt deel uit van het wedstrijdweekeinde.
De zaterdag zal in het teken staan van de trainingen GK4 en BEKC, met van 10-17 uur de trainingen in telkens vier groepen van 15 minuten per uur, vanaf 17.00 uur gevolgd door het BEKC Endurance programma.
We verzoeken u het inschrijfformulier voor de trainingen in te vullen en af te geven bij aanmelding.

Op de zondag is het tijd voor het GK4 werk.
De tijdschema’s voor beide dagen en het inschrijfformulier voor de training op zaterdag staan als download op onze site en heb ik als bijlagen toegevoegd.

Inschrijven en Technische keuring
Het wordt enorm druk met zo’n 100 deelnemers. Vandaar dat we u verzoeken om u strikt te houden aan een paar verzoeken.
Zo is er op de zaterdag afgebakende tijd gepland voor inschrijving: BEKC van 08.30-09.00 uur en GK4 van 09.00-10.00 uur. Inschrijving uitsluitend op deze tijden. Voor degenen die op zaterdag nog niet aanwezig zijn hebben we een mogelijkheid op de zondag ingebouwd. Aub even bericht in dit geval.
De technische keuring vindt plaats voor de BEKC van 13.00-14.00 uur, voor de GK4 van 14.00 – 15.00 uur.

Banden
Vergeet u aub niet om uw banden tijdig te bestellen bij de Kartbandenspecialist en/of uw favoriete handelaar.

Uitleen transponders
Transponders zijn in beperkte mate te leen. We verzoeken u om zelf een transponder aan te schaffen bij uw favoriete dealer. Wie het eerst komt het eerst maalt gaat op bij de uitgifte van leentransponders. We kunnen hiervoor geen reserveringen maken.

Toegang parc-ferme
Voor het afgesloten parc-ferme zullen per rijder twee toegangsbandjes worden uitgedeeld bij inschrijving. Uitsluitend de personen die deze bandjes dragen hebben toegang tot het parc-ferme. Rust en overzicht is in ieders belang.

De races en deelname:[/b][/color]
In de B&S klassen en in de BEKC zal de beslissing in het kampioenschap vallen in Genk.
Zo gaat de strijd in de B&S Senior tussen Nigel van Selm en Niels Mutser (2 punten verschil), terwijl bij de Junioren Max de Bruijn het beste vooruitzicht heeft. De drie mannen zullen met de nodige spanning in hun lijf de baan betreden.
In de RK1 GK4 verzegelde klasse zal ook de beslissing vallen. Ruben Wynia heeft de beste papieren, met op korte afstand Sander Jensch en Kimberley van Drunick.
Een aantal kampioenen mag dan al bekend zijn. De strijd om de overige plaatsen in de diverse klassen ligt nog volledig open. Het gaat niet alleen om die eerste drie, de rest van de deelnemers strijd voor iedere plek. We wensen jullie dan ook veel plezier en succes toe.

In de BEKC is het net zo spannend met in de RK1 de teams van Primera en Gordon Racing (drie punten verschil) en in de Rotax Max FM Racing Boys, Sloebs en VD Racing 1 die nog uitzicht hebben op de titel.
Voor het eerst in de BEKC komt de Wankel klasse aan de start. Tien inschrijvingen tot nu toe, uit België, Nederland, Duitsland en Engeland maken ons erg nieuwsgierig naar deze klasse.
Er zullen in totaal ruim dertig teams verdeeld over drie klassen Rotax Max, RK1 en Wankel aan de start komen in de BEKC.

De viertaktracing GK4 mag zich, zoals in de laatste nieuwsbrief kort gememoreerd, verheugen in een almaar toenemende belangstelling vanuit binnen- en buitenland. Ik noemde daarbij dat talent geen grenzen kent. En zo is het ook. De VT250 Senior race bijvoorbeeld is met 32 deelnemers strak volgeboekt, we werken al met een reservelijst.
De internationale gedachte is een mooie, die we  dan ook huldigen. We zijn erg blij met de eerste deelname uit Zweden. Dennis Strandberg zal de geel-blauwe Zweedse kleuren gaan verdedigen.
De Belgische deelnemers hebben een thuiswedstrijd en zullen vooral hier op hun mooie Genk willen scoren.
Als je dan even verder kijkt naar de VT250 Senior dan zien we dat de hele internationale top in Genk, verdeeld over vijf motormerken en met twee kampioenen 2011, Rick van Beek en Dave de Swert aan de start staat. Voor het eerst maken Erwin Montfoort (derde in kampioenschap RM DD2) en Tom Dielissen, (ook al zo’n RM topper) hun eerste meters in de GK4, terwijl vice kampioen 2010, Jeroen van As weer op het nest terug is na een korte uitstap naar de tweetakt. Tel daarbij op alle overige kanshebbers, waaronder onze Belgische favoriet Jeroen Martens, snelle dame Simone Bouwhuis en Duitse troef Christian Voss, die het deze jongens moeilijk gaan maken en we hoeven niet veel inlevingsvermogen te hebben om te concluderen dat hier het sterkste deelnemersveld ooit in de VT250 aan de start staat en dat de spanning navenant zal zijn

De andere klassen hebben een prachtige deelnemerslijst. De talenten zijn in de lage landen ruim voorradig.  Dat weten we al heel lang, maar via het GK4 platform komt het maar weer eens ruim onder de aandacht. Zie de Honda Cadet rijders (met voor het eerst de kleine Rick Koen en Rob Lucassen aan de start) die er iedere race weer een prachtig schouwspel van maken, of de RK1 die met dertig in totaal om iedere beschikbare meter asfalt strijden.

Mooi om te zien ook dat er nogal wat deelnemers de opstap maken, enerzijds leeftijdgebonden, anderzijds door voor meer snelheid te kiezen. We zijn erg benieuwd hoe het o.a. Kerenzo Stevens en Heleen van de Vossenberg zal vergaan.

We staan te trappelen en zien er naar uit u volgende week te treffen in Genk.

Tot dan.

Het GK4 Team
Ben de Feijter
Casper Reinders


C.point Racewear, Made to Win

Offline

Forum footer

© Copyright 2024. Powered by Qbixx | Webservices