#1 01-06-2014 15:57:40

Auto Onderdelen
Gebruikers
Geregistreerd: 25-04-2014
Posts: 3

Volvo V40 – een lekker-rijdende tank

Hoewel dit forum gaat over karts, kunnen sommige van jullie zijn ook geïnteresseerd in auto's. Daarom, hier komt onze review over Volvo V40.

Volvo V40 lokt met strakke lijnen, heel veel accessoires en super rijeigenschappen zoals we de autofabrikant kennen. Maar staat de auto een kans tegen de Nederlanders favorietmerken, Audi en BMW?

Welke auto?

De V40 probeer klanten te kaperen in het segment wat je de Golf-overklas kunt noemen. Daar waar de concurrenten Audi A3 Sportback, BMW 1-serie en Mercedes-Benz B-klasse heten. Een compacte en luxe auto met prijzen vanaf €24 999.

Wist jij dat?

V40 verkrijgbaar is met Full Auto Brake, wat automatisch de auto remt als het systeem denk dat een collisie kan ontstaan – dit is om schade aan de auto en passagiers te vermijden of verminderen. De Volvo V40 is ook ‘s werelds eerste auto met ingebouwde voetgangersairbag, die vooraan de auto opblaast als je een voetganger of fietser raakt.
En de Cabine?

Het kwaliteitsgevoel van deze auto is enorm hoog – toch zal je even moeten wennen aan het dashboard: Oranje lampjes gaan branden als je té dichtbij auto’s voor je komt, of andere objecten naast je. Ook kan het moeilijk te lezen zijn welke versnelling je in rijdt, en staat de geldende snelheidsbegrenzing als een klein bordje op het instrumentenpaneel – er zijn gewoon een hoop lampjes en er gebeurt veel, dat is even wennen.

De zitjes en handsvaten zijn allemaal van héél hoge kwaliteit, en in plaats van metaalgekleurd plastic, word hier dus écht metaal gebruikt. Het is duidelijk dat deze auto van de absolute luxe klasse is.

Onder de motorkap

De aandrijving in de kleinste D2-uitgave is een 115 pk dieselmotor, en het verbruik is zéér goed: namelijk 26,3 km/l – dat is écht goed van deze zware wagen die 1.333 kg weegt.

Conclusie

Deze auto is helemaal puik, en het kwaliteitsgevoel is onbestreden. Ook al is het oud-Zweedse automerk nu in Chinese handen, is echt nog echt een Scandinavische charme over de design en uitvoering, en is er nergens op bespaard.

Offline

Forum footer

© Copyright 2023. Powered by Qbixx | Webservices