#1 03-05-2018 17:52:14

Casper
Gebruikers
Geregistreerd: 02-05-2008
Posts: 1,826

Verslag NKH 2018 race 1 Kart Centre Roosendaal 03-03-18

logonkh.jpg   
   
Verslag NKH 2018 race 1 Kart Centre Roosendaal 03-03-18
   
Op zaterdag 03 maart 2018 was het dan zover, tijd voor de eerste race, de seizoensopener van het NKH - Nederlands Kampioenschap Huurkarts 2018 bij KCR in Roosendaal.

Als je dan, na de maanden van voorbereiding, eindelijk naar Roosendaal af mag reizen heb je de hele rit de tijd om te mijmeren over hoe het seizoen er uit zal gaan zien. Onder begeleiding van de muziek van The War on Drugs werd het samen met Edgar een mooie rit. Beiden waren we erg benieuwd naar de grote groep nieuwe rijders, hun aanhang, hun prestaties en uiteindelijk naar het verloop van de dag.

Het werd, met dank aan alle aanwezigen, een memorabele dag, een heerlijke racedag met een vol deelnemersveld, een enorme promotie voor de kartsport. We misten nog een paar rijders vanwege vakantie, maar o.a. Kai de Bruin en Frank en Eric van Noort zien we gelukkig snel al weer in actie in Middelburg. Bijzonder ook dat de familie Leidelmeijer vanaf het vakantieadres in een ruk door was gereden naar Roosendaal. Dan heb je wat voor de sport over zeg!

nkh_2018_race_1_roosendaal-3.1240x0.jpg

Op het moment dat we in Roosendaal aankwamen werden er nog de nodige trainingsheats gereden. Dan krijg je al enigszins een indruk van de verhoudingen. Het zag er goed uit, de term “Let’s Race” kwam meteen in me op. Fijn was het om iedereen weer te zien en kennis te maken met de nieuwe deelnemers, die er duidelijk ook zin in hadden.
Gespannen gezichten, nieuwe kennismakingen, de lotingen, de ontlading in de spannende races. Het werd genieten. Met een hoofdletter G zoals Guus Meeuwis placht te zeggen.

nkh_2018_race_1_roosendaal-76.1240x0.jpg

Dat genieten begon meteen al goed in de NKH KIDs, waar ik me gaandeweg de wedstrijd afvroeg wie de ontketende talentvolle Sem Knopjes van de (eind)overwinning af kan houden. Sem is een raspaardje, ging er in de kwalificaties en races eens extra voor zitten en stuurde in zijn groene outfit de door hem gelote karts telkens naar de overwinning.
Zoals gezegd waren we benieuwd naar de mix van startende en al meer gelouterde rijders. Wel, Mika Bison, Allarrd Leidelmeijer en Floris Groothuizen deden het geweldig. We gaan nog veel van hen horen. Ze maakten het de groep met Justin Verdam, Mijntje Koerts, Thomas Aanhaanen, Bris Teske en Brian Smits knap lastig. Je kwam ogen te kort, zoveel inhaalacties waren er te noteren.

nkh_2018_race_1_roosendaal-64.1240x0.jpg

Mooi om te zien hoe de rijders die er vorig jaar al stonden gegroeid zijn. Mijntje Koerts pakte zomaar even de tweede plaats in de eerste race, net achter Sem, maar voor Justin en Mika. Met Mika als nieuwe rijder op P4. Geweldig. Zo’n eerste heat veroorzaakt dan ook wel weer hoge verwachtingen voor de overige heats. Maar ja, de rest zit ook niet stil. Vandaar dat deze youngsters ons heerlijke races voorschotelden. Uiteindelijk werd het podium bezet door Sem Knopjes, Justin Verdam en Mika Bison. Met Mijntje als snelle lady op vier.
Een mooi podium ook in het klassement Rookies, met winnaar Mika Bison, op twee Allard Leidelmeijer en op drie Floris Groothuizen.
In het klassement Midden Gewicht was het de snelle Justin Verdam die de winst wegkaapte voor Mijntje Koerts en Brian Smits.
Je kunt aan de standen zien dat er een paar bijzonder gelukkige rijders waren, die met twee trofeeën naar huis gingen.

nkh_2018_race_1_roosendaal-68.1240x0.jpg

Ja, en dan de NKH, de beste huurkart rijders in Nederland. Ook hier die mooie mix, van startende en ervaren rijders, die verdeeld over vijf poules de selectieheats reden. Dat is het mooie van deze wedstrijden, je moet telkens weer vol aan de bak tegen andere rijders uit een van de poules. Dan weet je meteen ook dat je als rijder niet mag verzaken en telkens optimaal moet zijn. Anders kost het je gewoon plaatsen.
Met 10 rijders in het Zwaar Gewicht klassement beloofde het ook bij hen een spektakel te gaan worden.
Bijzonder nieuwsgierig waren we naar de verrichtingen van onze ladies, Debby Wolfs en Anne d'Hondt. Dat zou goed komen trouwens.

nkh_2018_race_1_roosendaal-80.1240x0.jpg

Vanaf het begin werden de kaarten flink geschud, resulterend in vijftien rijders die beneden de 20 punten bleven, waaronder twee ZG rijders. Dan weet je dat je de A-finale haalt en in theorie een  podiumplaats binnen bereik ligt. Zeker van belang voor de ZG rijders in de A-finale, Albert Bos en Brian Kroon, die dus al zeker waren van de eerste en twee plaats bij de ZG voordat de finales werden gereden.

nkh_2018_race_1_roosendaal-171.1240x0.jpg

Floris van Dorst, Ayrton de Vilder, Ricardo Vlieger, Rick van Tamelen, Ayrton Berg, waren de rijders die na de heats de ranglijst aanvoerden, waarbij de winst in de heats werd behaald door Floris (3x), Ricardo (2x), Rick van Tamelen (1x) en Jeff de Vilder (1x).
Bijzonder snel waren de voor ons nieuwe rijders, de broertjes Ayrton en Jeff de Vilder, die hier wel even hun visitekaartje afgaven hoor. Je weet dat het niet meevalt om coryfeeën als Ricardo Vlieger, Dennis Aendekerk, Brian Kroon, Mika van Teylingen Bakker en Albert Bos, om maar een paar te noemen, te verslaan. Dat leverde heerlijke, sportieve gevechten op. Want dat moet gezegd, het was een sportieve, fair and square racedag.

nkh_2018_race_1_roosendaal-255.1240x0.jpg

De ZG klasse is ook erg aan elkaar gewaagd, met naast Brian en Albert, Robin Lagrauw, Anne d’Hondt en Dennis Ritzen, die net de A-Finale misten en daardoor nog konden gaan in de B-Finale voor plaats drie. Dit leverde een prachtige strijd op tussen Robin en Anne, die Robin in zijn voordeel wist te beslissen. Zijn eerste beker was een feit!

nkh_2018_race_1_roosendaal-13.1240x0.jpg

De A-Finale werd er een om in te lijsten. De winst was voor de ontketende Floris van Dorst, op de bumper gevolgd door Ayrton de Vilder en Ricardo Vlieger.
Albert wist bij de ZG Brian goed te volgen, maar moest hem gaandeweg de finale laten gaan, met als gevolg dat Brian zijn eerste ZG overwinning pakte.

Een bijzondere vermelding voor de snelle ladies, waarvan Anne in de B-Finale naar P2 racete (13 algemeen) en Debbie stijlvol naar P6 (18 algemeen).

Dank allemaal voor het mogelijk maken van deze races op een dag die weer veel te snel voorbij was. Met als gevolg dat we al weer uitzien naar race 2 bij IKM Middelburg op zaterdag 24 maart. NB; de fotografie vis geplaatst op onze facebookpagina en op kartraces.nl.
Tot snel.
Gr. Casper Reinders.
Love Racing, Live Karting, Enjoy NKH.
   
images?q=tbn:ANd9GcRjV5xN4PylrWBoz3MCICdtDWUGp0gwrNJ754bczRJUo637CNQ-dg
NKH – Nederlands Kampioenschap Huurkarts


C.point Racewear, Made to Win

Offline

Forum footer

© Copyright 2019. Powered by Qbixx | Webservices