#1 31-08-2009 21:04:49

Casper
Gebruikers
Geregistreerd: 02-05-2008
Posts: 2,176

Verslag IKK race 8 Antwerp Karting 22-08-09

cpoint.jpg

ikk.jpg
   
p.php?a=UUFRXiI4PiAqYHtlPzEyJzQ6Jis9OzouNyo%2BMS4jKyU%2BIg%3D%3D


Verslag IKK race Antwerp Karting 22-08-09

We hadden er vanwege de vakantiestop bijna twee maanden op moeten wachten,  maar op zaterdag 22 augustus stond de Nationale indoortop klaar voor de IKK race bij Antwerp Karting.
Het was prachtig weer, de baan lag er top bij en de karts (bleek later) waren geweldig geprepareerd en aan elkaar gewaagd. Men had na het afstellen gewoon twee weken niet met de karts gereden, alleen omdat de IKK kwam. Waar tref je dat nog, geweldig en een dankwoord richting de familie de Feijter onzerzijds meer dan waard.

Met in totaal 32 rijders, evenredig verdeeld over beide poules aan de start was het een lekker gevuld deelnemersveld en was spanning gegarandeerd.

Na de loting gingen we met de IKK Second Division van start.
De pole was voor Malcolm Poppe met in zijn kielzog een aantal andere youngsters, Brian Kroon, Annelien Boutens en Paul Broekmeulen om er een paar te noemen.
De drie races van de Second waren werkelijk geweldig spannend. Niemand wilde voor een ander onder doen.

Het ging er in race 1 zodanig heftig aan toe dat het personeel overstuur raakte en er helaas teveel “foute” acties te bewonderen waren. Een aantal waarschuwingen later zat de race er eigenlijk al weer snel op.
Malcolm en Brian vochten een aardig robbertje om de kop. Brian pakte Malcolm op prachtige wijze, maar de jonge Zeeuw pareerde twee bochten later al weer sterk om uiteindelijk de overwinning te pakken.
Hetzelfde gold voor Annelien en Paul. Strijd gedurende 20 minuten, met Annelien als sterkste op de meet.
Daarachter werd er zogezegd te veel geknotst en gebotst. O.a. Laura van Veldhuisen werd hier een aantal keren het slachtoffer van.
Of het aan het weer lag of aan de lange zomerstop, ik weet het niet, maar het was wel een reden om iedereen bij elkaar te roepen en ons standpunt in deze te verduidelijken.
Het bleef er gedurende de races aardig op gaan en een aantal straffen waren het gevolg.
Bij de ZG waren Rene Melenhorst en Kai Wagenaar Hummelinck gewoon niet te houden. In magistrale rijstijl reden deze ZG’s even naar vijf en zes algemeen, net voor Justin Jansen die een puike race reed en Joop van Grinsven, die zijn zinnen op een terugkeer naar de First heeft gezet.
Justin en Joop voerden een groep van zeven rijders aan, waar Arnaud Prins als ZG opvallend goed reed.

Race twee was vooraan een herhaling van race 1. Weer Malcolm en Brian op kop, met weer Malcolm die de sterkste was. Net wat meer ervaring bracht hem op 1.
Kai Wagenaar vloog. Op de derde stek veegde hij de vloer aan met alle ZG’s. Als hij het op de heupen heeft is ie moeilijk te houden.
Achter hem Paul en Joop die samen met Jerfaas van Sijll en Mark de Bruin een puike stint reed. Paul is op weg naar een hele goede klassering in de eindstand IKK Second en voert na deze race de tussenstand aan.
Dragan Mladenovic had de weg naar boven gevonden na een defecte kart in de eerste en daardoor een start op P16 in  de tweede. Hij eindigde op acht, wat een goede prestatie genoemd mag worden.
Rene Melenhorst sloot aan, net voor Justin en Arnaud en Rene Wegman. Jawel, de huwelijksreis heeft hem goed gedaan. Aangemoedigd door de kersverse echtgenote vloog hij breed smilend naar negen.Ten koste van Annelien, die een zet meekreeg in de laatste ronde. Op het randje.
Iwan Gerbes, Laura en Remco Vos, sloten de rijen.

Race drie was wederom heftig. Zo heftig dat er een enkele waarschuwingen, plaats terug geven en  penalty’s werdenuitgereikt.
Malcolm, Paul en Brian onttrokken zich aan het geweld en maakten er een geweldige onderlinge strijd van. Malcolm was niet te kloppen vanmiddag en wat Paul en Brian ook probeerden, hij hield de gaten dicht. Ook nu verraste Paul hem, maar hij pareerde weer knap. Zijn kandidatuur voor de First is gezet.
Malcolm was eindoverwinnaar na de pole en drie gewonnen heats. Knap hoor.
Paul was net Brian de baas. De twee toekomstige teamgenootjes gunden het elkaar van harte, felicitaties over en weer.
De overwinning voor Malcolm, P2 Prian, P3 Paul.

Kai ging resoluut naar de overwinning bij de ZG via een wederom te gekke vierde plaats met maar 0,2 sec. achter Brian. Hij geloofde het wel zo te zien, anders had hij deze heat gewoon kunnen winnen. Joop en Annelien gingen als de brandweer en streden tot op de streep gewoon 20 minuten lang, met Joop als overwinnaar.
Jerfaas, Rene M, Justin, Laura en Rene W reden in een mooie groep driftend en onderling inhalend. Van start tot finish spannend.
Ze gingen in deze volgorde net Arnaud vooraf. Arnaud was niet voor niets uit Drente naar Antwerpen gekomen en nam heel wat punten mee naar huis. Trots, en dat mag ook voor een ZG.
Iwan, Remco en Dragan sloten de rijen.

De overwinning bij de ZG was voor Kai Wagenaar Hummelinck, voor Joop van Grinsven (voor het eerst ZG, te veel gegeten op vakantie?) en Rene Melenhorst, met als bijzondere vermelding Arnaud Prins als vierde. Mooi podium.

De IKK First Division deed het zo mogelijk nog mooier. De ervaring en techniek spatten van de rijders af.
Op pole Niels Joseph, die invaller Bas Sterk net te snel af was. Bas was er gelukkig bij na vervelende persoonlijke omstandigheden. Hij werd onthaald door alle rijders met een elan waar je trots op mag zijn.
Op drie en vier de jonge honden Vince Joseph en Pim Speelman.
Na de start wat gedrang, waar Pim uiteindelijk het beste uitkwam. Hij kreeg hierdoor Wings en was niet meer te achterhalen, ook al omdat de mannen achter hem elkaar danig dwars zaten met uitremacties en andere inhaalpogingen.
De groep werd toch al aardig door elkaar gegooid gedurende de twintig minuten race. Quyen Nguyen kwam sterk naar voren, de diesel is sterk in de finish. Hij reed van negen naar vijf.
Bas Sterk kreeg wat moeite op het eind nadat hij lang zijn top drie positie had gehouden. Hij viel terug naar zeven, toch nog meer dan knap in dit geweld.
De koplopers in de tussenstand, Jeroen van As en Kevin den Ouden hadden het lastig, met Jeroen op zes en Kevin op acht in de kwali. Kevin kwam geweldig naar voren, wat een klasse straalt deze jongen uit. Geweldige rijstijl, beheersing, techniek, niet te houden. Hij racete naar twee, net voor Vince die ook liet zien uit het juiste racehout gesneden te zijn.
Niels hield zijn pole niet, hij zakte wat af naar vier.
Maar als je nagaat dat de eerste acht rijders binnen acht seconden zaten en de nummers twee t/m acht binnen 1,5 sec. dan weet je meteen hoe spannend het was.

Bij de ZG is Peter van Dijk langzaam aan het wennen. Na zijn promotie presteert hij steeds beter. Hij eindigde verrassend als eerste ZG op P7, met lijstaanvoerder Edgar Wurster op 10 en Mark van den Anker op 13. De eerste drie ZG-ers.

Zwaar hadden het Marcel Kerkhofs, die sowieso een ongelukkige racedag kende, Annemarie Borgers Niels Snoeck, Niels Mutser en Jeroen Feenstra. Wat verder naar achteren, maar toch hun klasse tonend reden ze de lastige heat uit.

Race twee was de race van Kevin. Pim moest er kort na de start aan geloven, waarna hij alleen nog kon volgen. Een enkele inhaalactie strandde, ook al door goed pareren door Kevin. Samen reden ze naar een voorsprong van maar liefst 29 sec. op nr. drie Jeroen van As. Jeroen moest er voor vechten en kreeg deze plaats niet in de schoot geworpen. Samen met Niels M., Niels J., Bas, Vince en Niels S. vormde hij een groep waar het zinderde van spanning. Wat een acties en wat een snelheid ontwikkelden de mannen.

De Belgen vielen bijna van hun stoel, en daar bedoel ik het personeel mee. Regelmatig hoorde ik opmerkingen over de hoofdtelefoon over rijders en hun supermooie rijstijl. En dat compliment kun je als Nederlandse top op je CV zetten.

Bij de ZG weer Peter en Edgar die de dienst uitmaakten. Ze reden in een groep met de snelle Drent Dave Noija en Annemarie Borgers. Annemarie had de pee deze dag aardig in. Het lukte niet zoals ze wilde. Het besef moet er wel zijn dat ze bij de nationale top hoort en dat daar de verschillen flinterdun zijn. Er voor gaan en je plek in de First houden moet het motto zijn. Kom op.

Achteraan dit keer Mark, lastige race, Niels Snoeck, idem, Jeroen Feenstra en Marcel Kerkhofs idem.

Race drie, de finale was er ook een om van te smullen hoor.
Jeroen wilde winnen, maar Kevin ook. En dat bleek net na de start toen Jeroen naar buiten gedreven werd. Pim en Kevin gingen er vandoor en reden zich weer compleet los van de rest.
Met als aanvoerder Jeroen van As op P3 en achter hem Niels M, Niels J, Bas Sterk (Doet zijn naam eer aan), Vince en Niels Snoeck binnen een seconde. De strijd werd op het scherpst gestreden en er werd geen meter kado gedaan. En zo hoort het ook.
Vince voerde lange tijd deze groep aan, langzamer dan de rest maar goed blokkend. Maar toen de volgers harder aandrongen, lees Jeroen van As, kreeg Vince het lastig. Hij verdedigde verwoed, maar kreeg blauw vanwege te vaak afwijken van de lijn. Heel, heel boos, begrijpelijk, maar het was een terechte beslissing. Wel een die Vince uiteindelijk terugwierp naar P8.

De dagoverwinning was voor Kevin den Ouden, voor Pim Speelman op twee en Jeroen van As op drie. Het kampioenschap is nog niet beslist Jeroen.

Edgar Wurster leidde de dans bij de ZG, waar Peter van Dijk terug viel naar P14. En dat verschil was te groot, waardoor Edgar Wurster de dagoverwinning naar zich toe trok. Jammer voor Peter, maar hij bewees met zijn tweede plaats zijn potentie. De derde plek was voor Mark van den anker. Rustig maar snel deze Mark.

Dat de verschillen klein zijn in de twee poules blijkt wel dat Joop van Grinsven bij de ZG Second de snelste dagtijd reed.
Kevin was de snelste algemeen.
Beiden goed voor een extra punt.

De dag was bewogen, heftig, maar fijn.

We zien uit naar Oldenzaal, waar we op 12 september weer vuurwerk verwachten van de 38 ingeschreven rijders.

Tot dan.

Foto’s worden geplaatst naar ontvangst.


C.point Racewear, Made to Win

Offline

#2 31-08-2009 23:04:42

kaihard
Gebruikers
Van: Utrecht/ baan: Maarssen
Geregistreerd: 09-06-2008
Posts: 136
Website

Re: Verslag IKK race 8 Antwerp Karting 22-08-09

Kai ging resoluut naar de overwinning bij de ZG via een wederom te gekke vierde plaats met maar 0,2 sec. achter Brian. Hij geloofde het wel zo te zien, anders had hij deze heat gewoon kunnen winnen. Joop en Annelien gingen als de brandweer en streden tot op de streep gewoon 20 minuten lang, met Joop als overwinnaar.
Jerfaas, Rene M, Justin, Laura en Rene W reden in een mooie groep driftend en onderling inhalend. Van start tot finish spannend.
Ze gingen in deze volgorde net Arnaud vooraf. Arnaud was niet voor niets uit Drente naar Antwerpen gekomen en nam heel wat punten mee naar huis. Trots, en dat mag ook voor een ZG.
Iwan, Remco en Dragan sloten de rijen.

De overwinning bij de ZG was voor Joop van Grinsven (voor het eerst ZG, te veel gegeten op vakantie?) voor Rene Melenhorst en Arnaud Prins. Mooi podium.

CASPER,
haddenw e 2 winnaars bij de ZG2???

goed om te weten;);)

tot volgende weke zaterdag!!!

rijd ik deze keer btw IKK1 ivm hoeveelheid inschrijvingen???

grzz


Seize every moment...

Offline

#3 31-08-2009 23:55:23

Casper
Gebruikers
Geregistreerd: 02-05-2008
Posts: 2,176

Re: Verslag IKK race 8 Antwerp Karting 22-08-09

Ja, ja, ja, ja is aangepast  wink


C.point Racewear, Made to Win

Offline

Forum footer

© Copyright 2024. Powered by Qbixx | Webservices