#1 19-09-2009 20:14:00

Casper
Gebruikers
Geregistreerd: 02-05-2008
Posts: 2,176

Verslag en uitslagen IKK 9, Oldenzaal 12-09-09

cpoint.jpg

ikk.jpg
   

karts1.jpg

Verslag IKK races Oldenzaal outdoor 12-09-09

De spanning was voelbaar toen we met z’n allen waren gearriveerd in Oldenzaal om op de mooie baan van Kartbaan Oldenzaal de alweer 9e race van het IKK seizoen 2009 te rijden. De Nederlandse indoortop was zichtbaar gespannen. Logisch ook, want deze race zou cruciaal zijn voor diverse rijders, want plaatsing voor de laatste drie races in de First of Second Division kon nu worden afgedwongen of verloren. Kortom de races stonden voor een groot deel in het teken van promotie of degradatie.
Voor het eerst kwam bij de IKK races een outdoorklasse aan de start, de GP 390. Tel hierbij op de training van de MKS in de ochtenduren en het grote aantal aanwezigen was verklaard.
Henkie, de cateringman van Oldenzaal, bracht het goed onder woorden:”Ik heb het in jaren niet meer zo druk gezien op de baan, heerlijk”.
Met veel mensen op en rond de baan is het voor de rijders extra genieten. Je maakt het immers niet vaak mee dat je rijkunsten door zoveel mensen worden bewonderd. Er hing dan ook een heerlijke sfeer rond de baan. En dan is het ook voor ons al WL en organisatie enorm genieten. Ook al omdat we weer diverse nieuwe rijders mochten verwelkomen. Joey Palm, Didier Brobbel, Henk Trip, Willem Stienen, Johan Stienen en Igor Corbeau werden dan ook hartelijk verwelkomd.

KopievanDSCF0644.jpg

De Second Division beet het spits af en meteen waren het de youngsters die de lakens uitdeelden. Annelien Boutens, Frank Bamberg, Brian Kroon en Paul Broekmeulen zorgden dat de oudgedienden flink moesten slikken en een tandje bij moesten zetten. Want wat gingen ze hard. Bij de uitslagen kun je ook de uitslag van de drie beste tijden opgeteld vinden. Kijk maar eens hoe hoog ze in dit totaalklassement over beide poules staan. Ze kloppen hard, heel hard op de deur van de First.

Annelien was geweldig op dreef en toonde in de eerste race dat er met haar rekening gehouden moest worden. In magistrale stijl reed ze van meet af aan naar de overwinning. Niet dat ze het kado kreeg, want Brian Kroon, verrassend nieuwkomer Joey Palm, Paul Broekmeulen en Arnaud Prins bleven in haar spoor en volgden uiteindelijk binnen vierseconden, zodat deze kopgroep op elkaars bumper een heat had gereden en dit volhield tot op de streep. Binnen deze groep viel met name het uitstekende rijden van ZG-er Arnaud Prins op. Arnaud solliciteerde uitdrukkelijk naar een plek in de First. Wat heeft hij een vooruitgang gemakt dit seizoen zeg!!
Achter hen een groep van vier, Bart Agazzi, Frank Bamberg, Bart Louwes en Rick Debski, die druk uitremmend en vol strijdend de eerste negen plaatsen vol maakten. Bart kwam na afloop naar ons toe om te melden dat hij een te snelle kart had. Natuurlijk werd de kart nagemeten, maar deze week niet af van de rest. Dat Bart zijn eigen kunnen danig had onderschat bleek wel uit de andere races waar hij ook vooraan reed. Het was dus niet de kart die uitzonderlijk was, maar Bart.
Achter hen werd er flink geduwd en getrokken. Laura van Veldhuisen had het hierdoor moeilijk. Van je af bijten is de enige mogelijkheid. We hebben er nog even goed over gesproken. Ze kan het, maar het moet er nog even uit komen.
Q-Tox 1 rijder Igor Corbeau liet zien uit het juiste racehout gesneden te zijn en pakte Jerfaas van Sijll aardig in. Jerfaas had het op zijn beurt weer druk met Didier Brobbel, I en Iwan Gerbes.
Iwan had een drukke dag, want hij stuurde ook mee in de GP 390. Hij ging als de spreekwoordelijke brandweer en blufte good old Rene Wegman en Johan Stienen aardig af. Henk Trip, Willem Stienen en Remco Vos sloten de rijen en hadden het zichtbaar moeilijk.

DSCF0660.jpg

Race twee was om te smullen. Verrassend waren het Frank Bamberg, ZG-er Bart Louwes en Didier Brobbel die in deze race de lakens uitdeelden. Ze waren ontketend en reden vanaf de eerste ronden naar voren om de topdrie te vormen, waarbij weer het rijden van Bart als ZG opviel. Knap hoor.
Maar eerlijk is eerlijk, Frank Bamberg was nu een klasse apart. Strak sturend reed hij naar de overwinning, op korte afstand gevolgd door de verrassend sterk rijdende Didier, die me echt verbaasde. Voor het totaal klassement deed Brian Kroon goede zaken door voor Annelien Boutens de vierde plaats te pakken. Annelien deed wat ze kon, maar redde het net niet.
Joey Palm, Rick Debski en Igor Corbeau consolideerden hun goede uitgangspositie en volgenden op korte afstand en werden op hun beurt weer gevolgd door een groep met Paul Broekmeulen, Arnaud Prins, Henk Trip en Laura van Veldhuisen. De kwaliteit van Arnaud bleek uit het feit dat de leider in de tussenstand IKK Second, Paul Broekmeulen, alle zeilen bij moest zetten om hem voor te blijven.
Verder achterin werd het familieduel tussen vader en zoon Stienen wederom in het voordeel beslecht van vader. Wat heet, vier plaatsen verschil. Dat hadden we niet verwacht. Johan eindigde op een keurige 15e stek, net voor Bart Agazzi en Rene Wegman, die eveneens een sterke race reed als een van de zwaarste deelnemers..

KopievanDSCF0706.jpg

Race drie moest uiteindelijk de beslissing brengen, en Brian besefte als geen ander dat dit zijn eerste overwinning kon worden. Hij vloog werkelijk uit de startblokken. De andere rijders zagen hem pas op de finish terug. We kunnen nog veel plezier beleven aan deze ongeslepen diamant. De potentie is er en komt er beetje bij beetje uit. Houd hem in de gaten voor de toekomst.
Frank Bamberg kon goed volgen, maar liet even een steekje vallen. Weg was Brian. Frank ging forceren, maar een enkel foutje en kon het gat niet meer dichten.
Sterker nog, hij kreeg bezoek van Igor Corbeau en Paul Broekmeulen. Er ontspon zich een heerlijk gevecht, dat rookie Frank in zijn voordeel beslechtte. Igor reed erg sterk naar vier, voor Paul, die zijn frustratie in de uitloopronde even toonde. Hoort bij het jong en onervaren zijn. Igor ging er dan ook goed mee om.
Weer was Bart Louwes van voren te vinden en via een vijfde stek pakte hij op weergaloze wijze de overwinning bij de ZG. Bijna stond hij op het podium, maar Annelien Boutens had goed gerekend en had aan haar achtste plaats genoeg om achter Brian en Frank als derde rookie het podium te mogen betreden.
Rick Debski en Bart Agazzi vochten een onderling duel uit dat Rick in zijn voordeel beslechtte.
Vanaf Jerfaas van Sijll waren het de rest van de rijders die in een grote groep vochten om plaats negen. Jerfaas toonde zijn techniek en pakte p9, net voor Henk Trip die het ritme in zijn eerste IKK race te pakken kreeg en weer die dekselse Rene Wegman. Hij werd op allerlei manieren door zijn lieve echtgenote aangespoord. Een gelukkig mens die Rene .
Laura van Veldhuisen kreeg een onreglementaire beuk, viel terug naar 15, maar werd door de WL herplaatst op 12, net voor Dier en Willen en vader Johan Stienen. Willem’s revanche was OK, maar te laat om zijn vader in de eindstand achter zich te kunnen houden.
Achteraan was het Remco Vos die geweldig streed tegen de tegenstanders en een vermoedelijk virus.

First Division

En dan komen de kanonnen van de IKK First Division de baan op. De strijd in het totaalklassement is hevig, met Jeroen van As aan kop en met zijn teammaatje Kevin den Ouden die zijn zinnen heeft gezet op een derde kampioenschap op rij in de achtervolging.
Bij de ZG ziet de toekomst voor Edgar Wurster er zonnig uit. Hij hoopt Marcel Kerkhofs als kampioen af te lossen.
Spanning te over, want naast de slag in de totaalstand wordt ook hier bepaald wie het seizoen afmaakt in de IKK First of degradeert naar de Second.

DSCF0924.jpg

Meteen in de kwalificatie gingen een paar rijders er eens voor zitten. Tot onze verrassing hoorde ZG rijder Edgar Wurster tot een van de mensen op de voorste rij, met niet zover achter hem tweede ZG rijder Kai Wagenaar Hummelinck, die voor de gelegenheid in de First was geplaatst.
Vanaf het startsignaal hebben we alleen maar strijd gezien, en niet zo’n beetje ook. De strijd aan kop ging tussen Edgar, Kevin en Vince Joseph. En dat 20 minuten lang. Edgar troefde beide lichtgewichten af en pakte de overwinning, met 0,4 sec. voorsprong op Kevin. Wat een finish was dat zeg.
Dan een gat van 8 seconden tot de volgende groep met Kai, Niels Joseph en Dave Noija. Dave reed als een jonge god en maakte het de twee toppers akelig moeilijk. Hij redde het net niet, maar de vechtlust ging gepaard met opvallend fair rijden. Hij kan het dus wel.
Vervolgens zes rijders die de hele heat vol in de slag waren om P7. Niels Mutser, Jeroen van As, Pim Speelman, Niels Snoeck en Joop van Grinsven gaven elkaar weinig ruimte. Niels S. kwam er achter dat de strijd in de First nog steeds op het scherpst van de snede wordt uitgevochten en kwam net te kort op Niels M, Jeroen en Pim. Jeroen had een moeilijke start in deze race. En dat zou zich de volgende heats herhalen. Niet nerveus worden Jeroen!!
Joop van Grinsven stelde zijn kandidatuur voor een herintrede in de First door een knappe 11e plaats af te dwingen.
Achter hem een groep rijders onder leiding van zwaargewicht Jeroen Feenstra en rookie Malcolm Poppe. Malcolm Poppe hield zich goed staande maar merkte ook dat de First wel even iets anders is dan de Second.
Erik van den Hoogen, Rene Melenhorst en Mark van den Anker deden goede zaken in de ZG, terwijl Dirk Ahrens, Peter van Dijk en Bas Sterk net te kort kwamen.

KopievanDSCF0736.jpg

Dan race twee. Je denkt dan even dat die Edgar Wurster als ZG-er naar achteren zal worden verwezen. Niets was echter minder waar. Sterker nog, hij ging er als een raket vandoor en niemand zag hem terug. Ja, Pim Speelman zag hem in de verte rijden, want die rekende vakkundig af met Vince Joseph en Kevin den Ouden. Pim pakte veertien seconden op nummer drie Vince. Kon ook niet anders, Vince en de acht achter hem rijdende rijders maakten er een waar spektakel van waar Pim van kon profiteren door uit de mêlee rijders te blijven. Tot het einde was niet te voorspellen wie achter Pim derde zou worden, maar Vince flikte het hem toch. Hij versloeg Kevin en de zich herstellende Jeroen van As in een rechtstreeks duel en dat was knap, heel knap.
Een twee verrassing was Jeroen Feenstra die gewoon de slag aanging met Malcolm Poppe en mede ZG-er Kai. Jeroen had het erg moeilijk maar bleef op kop van de groep en finishte op plaats zes.  Ook Dirk Ahrens, Niels Mutser en Joop van Grinsven maakten deel uit van deze groep. Adembenemend deze strijd.
Dave Noija was wat teruggevallen en kwam in de groep met Niels Joseph en Niels Snoeck. Zijn ervaring bracht hem de winst. De snelste Molukker van Nederland pakte gewoon P12.
Weer achteraan de groep met Erik van den Hoogen op kop. Gevolgd door Bas Sterk, Peter van Dijk, Mark van den Anker en Rene Melenhorst. M.u.v. Bas allen ZG-ers, zodat ook hier de strijd in het kampioenschap nog niet werd beslecht.

KopievanDSCF0683.jpg

We gingen er bij race drie nog eens extra recht voor zitten. Want Edgar zou toch niet ook deze winnen.
Ik hoorde twee geluiden. Hij doet het wel en wordt na Erik van den Hoogen de tweede ZG-er die een IKK race wint en hij doet het niet, kan gewoon niet.
Nou geloof me, het kon wel, en HOE!!  Race 3 won Edgar niet, want hij moest zijn meerdere maar net erkennen in Niels Mutser, die zijn talent even weer toonde, en Kevin den Ouden, die nu eenmaal Jeroen in wil halen in de tussenstand.
De drie rijders vochten een hele heat lang en kwamen met z’n drieën binnen een seconde over de finish. De gebaren van Edgar zegden genoeg. Juichen, juichen, juichen en beseffen dat je een prestatie van formaat hebt geleverd. Je wint beide klassementen: De First en de First Zwaargewicht.
EN rijdt en passant ook nog de snelste raceronde, 40,247 sec. En dat is een bijzonderheid die we hier nog even met stip benadrukken: IN EEN WOORD GEWELDIG.
De rest van de strijd op de baan werd door deze prestatie iets naar de achtergrond gedrongen, maar was er niet minder om.
Jeroen van As is een rijder die ondanks mindere tijden dan sommige tegenstanders het maximale resultaat weet te behalen. En dat was in deze race P4. Hij wees Vince Joseph magistraal terug naar P5. Maar Vince wist dat ook zijn prestatie als rookie bijzonder was en glunderde van oor tot oor.
Kai Wagenaar H. reed weer fantastisch en had bezoek gekregen van Erik van den Hoogen die het er even niet bij liet zitten. Dat was zijn eer als ex ZG kampioen te na. Dan Niels Joseph die het tempo niet bij kon houden en eenzaam op P8 rondreed. Daarachter echter weer een groep van acht rijders; Pim, Dave, Malcolm, Mark, Peter, Niels S., Rene Melenhorst en Bas Sterk wisselden ronde na ronde van plaats door uitrem acties, af en toe wat duwen, maar vooral faire strijd tot op de grens. Ze finishten in deze volgorde.
Joop van Grinsven kreeg te maken met pech, dirk Ahrens gaf op en Jeroen Feenstra kreeg ook de pechduivel op bezoek.

En dan de reacties na afloop naar Edgar toe. Tot ver in de prijsuitreikingen deze middag zagen we een glunderende Edgar rondlopen. Bescheiden dat wel, maar hij zal nog vaak aan deze prestatie herinnerd worden.

Al met al kwam er weer veel te vroeg een eind aan een geweldige racedag. We kunnen even rustig bijkomen en gaan dan op 10 oktober vol aan de bak bij een van de topbanen in Nederland, Hezemans in Eindhoven.

Tot dan.

De uitslagen:

Standenformulier race 9 Oldenzaal First Division IKK

         1    2    1+2    opst.3    3    Totaal    tijden 1    tijden 2    tijden 3    Totaal    IKK    ZG
1    Edgar Wurster    ZG    1    1    2         3    5    40,247    40,333    40,513    121,093    31    31
2    Kevin den Ouden         2    4    6         2    8    40,273    40,942    40,371    121,586    26    
3    Vince Joseph         3    3    6         5    11    40,341    40,669    40,800    121,810    23    
4    Jeroen van As         8    5    13         4    17    40,819    40,805    40,733    122,357    21    
5    Niels Mutser         7    10    17         1    18    40,845    40,662    40,357    121,864    19    
6    Kai Wagenaar Hummelinck    ZG    4    8    12         6    18    40,445    40,527    41,288    122,260    17    26
7    Pim Speelman         9    2    11         9    20    40,717    40,403    41,285    122,405    15    
8    Niels Joseph         5    13    18         8    26    40,572    41,086    40,607    122,265    13    
9    Dave Noija         6    12    18         10    28    40,505    40,970    40,910    122,385    12    
10    Malcolm Poppe         13    7    20         11    31    41,011    40,790    41,083    122,884    11    
11    Erik van den Hoogen    ZG    14    15    29         7    36    41,139    41,431    40,882    123,452    10    23
12    Jeroen Feenstra    ZG    12    6    18         19    37    40,920    40,785    42,002    123,707    9    21
13    Niels Snoeck         10    14    24         14    38    40,394    41,097    41,062    122,553    8    
14    Joop van Grinsven ZG         11    11    22         17    39    40,783    40,910    40,944    122,637    7 19    
15    Dirk Ahrens          16    9    25         18    43    41,280    40,721    40,933    122,934    6    
16    Mark van den Anker    ZG    17    18    35         12    47    41,086    41,381    41,025    123,492    5    17
17    Peter van Dijk    ZG    18    17    35         13    48    41,218    41,292    41,126    123,636    4    15
18    Rene Melenhorst    ZG    15    19    34         15    49    41,266    41,116    40,991    123,373    3    13
19    Bas Sterk         19    16    35         16    51    40,973    41,312    41,517    123,802    2    


Standenformulier race 9 Oldenzaal Second Division 2 IKK

         1    2    1+2    opst.3    3    Totaal    tijden 1    tijden 2    tijden 3    Totaal    IKK    ZG
1    Brian Kroon         2    4    6         1    7    40,551    40,913    40,604    122,068         
2    Frank Bamberg         6    1    7         2    9    40,408    40,527    40,693    121,628         
3    Annelien Boutens         1    5    6         8    14    40,482    41,100    41,316    122,898         
4    Bart Louwes    ZG    8    3    11         5    16    40,679    40,584    41,141    122,404         
5    Paul Broekmeulen         4    9    13         4    17    40,464    40,857    40,640    121,961         
6    Igor Corbeau         11    8    19         3    22    40,821    41,222    40,622    122,665         
7    Rick Debski         9    7    16         6    22    40,754    40,799    40,642    122,195         
8    Joey Palm         3    6    9         16    25    40,688    41,091    41,634    123,413         
9    Didier Brobbel         13    2    15         13    28    40,953    40,527    41,322    122,802         
10    Bart Agazzi         7    16    23         7    30    40,622    41,247    40,587    122,456         
11    Arnaud Prins    ZG    5    10    15         17    32    40,674    41,019    41,322    123,015         
12    Laura van Veldhuisen         10    12    22         12    34    40,721    41,143    41,390    123,254         
13    Jerfaas van Sijll         12    13    25         9    34    40,962    41,083    41,228    123,273         
14    Henk Trip         17    11    28         10    38    41,793    40,896    40,943    123,632         
15    Rene Wegman    ZG    15    17    32         11    43    41,399    41,669    41,328    124,396         
16    Iwan Gerbes    ZG    14    14    28         18    46    40,938    40,905    41,603    123,446         
17    Johan Stienen    ZG    16    15    31         15    46    41,168    41,262    41,436    123,866         
18    Willem Stienen    ZG    18    18    36         14    50    41,871    41,747    41,167    124,785         

Totaalstand op basis snelste tijden IKK race 9 Oldenzaal 12-09-09
              heat 1    heat 2    heat 3    Totaal    Pnt    ZG
1    Edgar Wurster    IKK 1    ZG    40,247    40,333    40,513    121,093    31    31
2    Kevin den Ouden    IKK 1         40,273    40,942    40,371    121,586    26    
3    Frank Bamberg    IKK 2         40,408    40,527    40,693    121,628    23    
4    Vince Joseph    IKK 1         40,341    40,669    40,800    121,810    23    
5    Niels Mutser    IKK 1         40,845    40,662    40,357    121,864    19    
6    Paul Broekmeulen    IKK 2         40,464    40,857    40,640    121,961    17    
7    Brian Kroon    IKK 2         40,551    40,913    40,604    122,068    15    
8    Rick Debski    IKK 2         40,754    40,799    40,642    122,195    13    
9    Kai Wagenaar Hummelinck    IKK 1    ZG    40,445    40,527    41,288    122,260    17    26
10    Niels Joseph    IKK 1         40,572    41,086    40,607    122,265    13    
11    Jeroen van As    IKK 1         40,819    40,805    40,733    122,357    21    
12    Dave Noija    IKK 1         40,505    40,970    40,910    122,385    12    
13    Bart Louwes    IKK 2    ZG    40,679    40,584    41,141    122,404    8    23
14    Pim Speelman    IKK 1         40,717    40,403    41,285    122,405    15    
15    Bart Agazzi    IKK 2         40,622    41,247    40,587    122,456    6    
16    Niels Snoeck    IKK 1         40,394    41,097    41,062    122,553    8    
17    Joop van Grinsven    IKK 1         40,783    40,910    40,944    122,637    7    
18    Igor Corbeau    IKK 2         40,821    41,222    40,622    122,665    3    
19    Didier Brobbel    IKK 2         40,953    40,527    41,322    122,802    2    
20    Malcolm Poppe    IKK 1         41,011    40,790    41,083    122,884    11    
21    Annelien Boutens    IKK 2         40,482    41,100    41,316    122,898    1    
22    Dirk Ahrens     IKK 1         41,280    40,721    40,933    122,934    6    
23    Arnaud Prins    IKK 2    ZG    40,674    41,019    41,322    123,015    1    21
24    Laura van Veldhuisen    IKK 2         40,721    41,143    41,390    123,254    1    
25    Jerfaas van Sijll    IKK 2         40,962    41,083    41,228    123,273    1    
26    Rene Melenhorst    IKK 1    ZG    41,266    41,116    40,991    123,373    3    15
27    Joey Palm    IKK 2         40,688    41,091    41,634    123,413    1    
28    Iwan Gerbes    IKK 2    ZG    40,938    40,905    41,603    123,446    1    17
29    Erik van den Hoogen    IKK 1    ZG    41,139    41,431    40,882    123,452    10    23
30    Mark van den Anker    IKK 1    ZG    41,086    41,381    41,025    123,492    5    19
31    Henk Trip    IKK 2         41,793    40,896    40,943    123,632    1    
32    Peter van Dijk    IKK 1    ZG    41,218    41,292    41,126    123,636    4    17
33    Jeroen Feenstra    IKK 1    ZG    40,920    40,785    42,002    123,707    19    21
34    Bas Sterk    IKK 1         40,973    41,312    41,517    123,802    2    
35    Johan Stienen    IKK 2    ZG    41,168    41,262    41,436    123,866    1    10
36    Rene Wegman    IKK 2    ZG    41,399    41,669    41,328    124,396    1    9
37    Willem Stienen    IKK 2    ZG    41,871    41,747    41,167    124,785    1    8
38    Remco Vos    IKK 2    ZG    42,064    41,922    41,940    125,926    1    7


C.point Racewear, Made to Win

Offline

#2 19-09-2009 22:59:51

Frank
Gebruikers
Van: Groningen
Geregistreerd: 08-12-2008
Posts: 25

Re: Verslag en uitslagen IKK 9, Oldenzaal 12-09-09

Hey Casper,

Zoals gewoonlijk weer een leuk verslag. Als je dit leest denk je toch even terug aan het moment! Ook moet ik zeggen dat de baan er super bij lag en de karts zoals altijd weer tip top waren! Mijn complimenten!

Groeten,
Frank


Te koop: Intrepid Cruiser voorremmen (bj 2009) incl. Rotax Max senior

Offline

#3 24-09-2009 00:38:19

kaihard
Gebruikers
Van: Utrecht/ baan: Maarssen
Geregistreerd: 09-06-2008
Posts: 136
Website

Re: Verslag en uitslagen IKK 9, Oldenzaal 12-09-09

casper,
dit was een super race zeker weten!
alleen had edgar al gewonnen vorig jaar in emmen.
dus dit is de 3e keer dat een zg'er wint algemeen;)

grzz


Seize every moment...

Offline

Forum footer

© Copyright 2024. Powered by Qbixx | Webservices