#1 22-09-2009 19:14:47

Casper
Gebruikers
Geregistreerd: 02-05-2008
Posts: 2,176

Verslag en uitslag ARKC race 8 VanderEnde Poeldijk 06-09-09

Verslag door Edgar Dobbelsteen

Zondag 6 september 2009 in Poeldijk was ook voor de ARKC de zomerstop weer voorbij. Maarliefst 18 teams namen deel aan de wedstrijd. Daaronder een aantal oude bekenden die zich meteen mengden tussen de vaste teams.

Een van die oude bekenden was Sebastiaan Circkens. Onder de naam J&O Racing  was er een team ingeschreven en Sebastiaan zelf beet het spits af in de kwalificatie. Na de kwalificatie stond zijn team op pole position, heel knap gevolgd door Q-tox 2 en RN Racing. Ook Finntax zat er weer goed bij en mocht vertrekken vanaf de vierde plaats gevolgd door B&N Polen – Henries Place en Primera Racing. De koplopers in het kampioenschap waren wat verder naar achter te vinden. Tech Blue stond op de zevende plaats en Racelijn.nl zelfs op de twaalfde plaats.

Nadat de pacekart na een ronde het veld losliet, had het team van Sebastiaan minder dan een ronde plezier van de eerste positie. RN Racing deed een verwoede inhaalpoging en tikte daarbij de raceleider uit de baan. Dat leverde RN Racing weliswaar een drive-through penalty op, maar de schade voor J&O Racing was al geleden. Zij vielen terug tot achter plaats vijf. Men wist zich echter goed te herstellen en het duurde niet erg lang voordat Sebastiaan al weer aan klopte bij de derde plaats. Nog voor de wissel zou hij deze derde plaats afpakken.
JSM, gestart op plaats 8, was in het begin ook wat teruggevallen. Maar ook zij wisten de teams Racelijn.nl en FeJo Racing weer in te halen en zich redelijk te herstellen.  Daarna klom men op naar de zevende plaats en drong vervolgens aan bij Tech Blue racing om de zesde positie.
In alle hectiek in de beginfase van de race, was Finntax op de eerste plaats terecht gekomen. Yvonne van Q-tox 2 reed echter weer een dijk van een race en was aan het aandringen vanaf een tweede plaats.  Een schitterende inhaalactie van haar, bracht het team op de eerste plaats.  Finntax zou terugvallen naar de derde plaats voor men ging wisselen met vlak achter hen het team van Primera Racing.

Helemaal achteraan reed het team van 3D-VCN Voetcentrum Nederland. Op deze lange en zware baan had men het erg moeilijk en verloor men veel tijd.

Na de eerste serie wissels leek de stand even te stabiliseren. Q-tox 2 lag op de eerste plaats, RN Racing op twee en Primera Racing op plaats drie. Tech Blue was inmiddels opgeschoven naar de vierde plaats. Racelijn.nl lag daarentegen op de dertiende plaats.
In de strijd om de derde plaats, sneed Primera Racing het team van Tech Blue af wat resulteerde in een officiële waarschuwing van de wedstrijdleiding. Daarbij mag opgemerkt worden dat de rijder netjes zijn excuses aan kwam bieden na zijn stint.

Na een uur wedstrijd en tijdens de tweede wisselperiode reed Racelijn.nl inmiddels weer in de top tien. J&O Racing was inmiddels opgeklommen naar de derde plaats, nadat men na de eerste wissel een aantal plaatsen terug was gevallen. Nu drong men aan bij het team van RN Racing dat de tweede plaats bezette.

In het tweede uur wist Racelijn.nl grote stappen te maken en terug te komen tot de vijfde plaats. Tech Blue lag inmiddels op de eerste plaats en had Q-tox 2 naar de tweede plaats verdrongen. J&O Racing lag op plaats drie met een veilige voorsprong op Primera Racing dat Supreme Racing vlak achter zich had. RN Racing was een aantal plaatsen terug gevallen en reed op de zevende plaats. Men was echter niet het enige team dat gedurende de eerste helft van de race flink was teruggevallen. B&N Polen – Henries place leek het tegenovergestelde te doen van wat men normaal deed. Nu startte men vooraan op plaats vijf en reed men inmiddels op plaats 11. Ook Finntax had een flinke duikeling gemaakt naar plaats 12. Terwijl gelegenheids team Lokomotiv Sportiv, gestart als veertiende, tijdelijk op de negende plaats lag. Enige team dat zich in die verschuivingen wist staande te houden was het team van RMK. Zij reden op de tiende plaats.

Op het moment dat de derde wisselperiode bezig  was, kwam ook het andere team van Q-tox naar voren en wist voorbij te komen aan Primera Racing. Laatstgenoemde werd niet veel later achterstevoren getikt door Qurius 2 dat daarvoor een drive through penalty kreeg. Pechvogel van de race was wel het team van FeJo Racing. Men lag al veertiende en toen ging hun kart ook nog stuk. Dit zou later overigens de enige kapotte kart zijn tijdens de race. Complimenten voor de jongens van Van der Ende die een goede selectie karts voor de wedstrijd klaar hadden gezet.

Dat de teams erg aan elkaar gewaagd waren bleek in de tweede helft van de race. Geen positie was zeker. B&N Polen was weer naar voren gekomen en reed voor het aandringende team van Primera.

Ook in de vijfde stint bleven er inhaalacties en verschuivingen in de posities plaatsvinden. Tech Blue en J&O Racing lagen daarentegen beide op een veilige eerste en tweede plaats. Daarachter bleef het een mooie strijd. RN Racing was in eerste instantie weer opgeklommen naar de derde plaats, maar Racelijn.nl zat hen op de hielen, rijdend op de vierde plaats.

De spanning en strijd op de baan bleef zich voortzetten in het laatste halfuur.  Daarbij vond de mooiste strijd van de wedstrijd plaats tussen drie teams om de vijfde plaats.  Supreme, Q-tox en Primera reden als een treintje bumper aan bumper. Bij een inhaalpoging van Q-tox op het verdedigende Supreme, gingen beide teams erg wijd de bocht door. Brian Kroon,  Primera Racing, anticipeerde razend snel en verschalkte beide teams tegelijk. Zoals het gezegde luidt: “Twee honden vechten om een been en de derde …” Dit was zondermeer de inhaalactie van de race en in combinatie met zijn eerste stint viel Brian erg op deze race. Reden genoeg om hem rijder van de dag te maken.
Door deze inhaalactie was Supreme teruggevallen naar de zevende plaats. Q-tox 2 sloot vlak achter hen aan. Men eindigde ook in die volgorde. Supreme wist op die manier wel de eerste plaats om de zwaargewichtklasse veilig te stellen.

Tech Blue won de wedstrijd en pakte belangrijke punten. Ook het punt voor de snelste ronde was voor het team. J&O Racing sloot de wedstrijd op een zeer verdiende tweede plaats af en vormde daarmee een buffer tussen Tech Blue en Racelijn.nl dat na een zwaar bevochten race toch naar het podium mocht om de beker voor de derde plaats in ontvangst te nemen.
RN Racing mocht tevreden huiswaarts keren met een vierde plaats voor Primera Racing en Q-tox 1.

RMK eindigde waar men begonnen was op plaats negen, maar kon uitermate tevreden zijn met de tweede plaats in de zwaargewicht klasse. Derde in die klasse werd Finntax Racing dat uiteindelijk genoegen moest nemen met een twaalfde plaats algemeen. De overige zwaargewicht teams, Roma Racing, Fejo Racing, Qurius 1 en 2 en 3D-VCN Voetcentrum Nederland sloten in die volgorde ook de plaatsen 14 tot en met 18 af. Zij zullen de volgende wedstrijd gebrand zijn op herstel en zich weer willen melden in de top tien.

De volgende wedstrijd zal plaats vinden op zondag 27 september 2009 wanneer we weer te gast zijn in Antwerpen. Tot dan.

Uitslag:
1.    Tech Bleu Racing (+ snelste ronde)    31
2.    J&O Racing    26
3.    Racelijn.nl    23
4.    RN Racing    21
5.    Primera Racing    19
6.    Q-tox    17
7.    Supreme racing (ZG 1 + snelste ronde ZG)    15    31
8.    Q-tox 2    13
9.    RMK Racing (ZG 2)    12    26
10.    B&N Polen – Henries Place    11
11.    JSM Racing    10
12.    Fi nntax Racing (ZG 3)    9    23
13.    Lokomotiv Sportiv    8
14.    Roma Racing (ZG 4)    7    21
15.    FeJo Racing (ZG 5)    6    19
16.    Qurius 1 (ZG 6)    5    17
17.    Qurius 2 (ZG 7)    4    15
18.    3D – VCN Voetcentrum Nederland (ZG 8)    3    13


C.point Racewear, Made to Win

Offline

Forum footer

© Copyright 2024. Powered by Qbixx | Webservices