#1 19-10-2009 21:23:50

Casper
Gebruikers
Geregistreerd: 02-05-2008
Posts: 2,176

Verslag en uitslag IKK race 10 Hezemans Eindhoven 10-10-09

cpoint.jpg

ikk.jpg
   
Verslag IKK race 10 Hezemans Eindhoven zaterdag 10-10-09

Er zijn van die dagen dat alles klopt in racing; Goede karts, goede baan, dito personeel en een heerlijk felle, maar fair strijdende groep rijders.
En dat was wat we vorige week meemaakten bij Hezemans in Eindhoven.
Over de topentourage die Mike Hezemans in Eindhoven heeft neergezet is al veel geschreven, maar het is dan ook echt top. Personeel, baan, karts, horeca, noem maar op,  het plaatje kis compleet en vormt de basis voor een goede racedag.
Op de zaterdag waren de rijders al vroeg aanwezig om direct na afloop van de MKS training met race 10 van de IKK te beginnen.

Zoals ik in de vooraankondiging al vermeldde, zou het een sleutelwedstrijd kunnen worden in het kampioenschap, zowel in het totaal- als in het zwaargewichtklassement. En de verwachting kwam uit. Het zou een sleutelwedstrijd worden. Een wedstrijd waar je als organisatie naar toe werkt, een om in te lijsten.

Drieëndertig rijders kwamen aan de start; 17 in de First, 16 in de Second Division.

In de Second was het meteen Paul Broekmeulen die de toon zette door de pole voor zich op te eisen, gevolgd door nog een paar andere jongelingen, Annelien Boutens, Brian Kroon, Jorg van den Oever en Frank Bamberg. Terwijl Marcel Kerkhofs de snelste ZG was. Hij nestelde zich gewoon tussen de lichtere rijders op P6.

Na de start was het meteen Paul Broekmeulen die liet zien dat zijn trainingen op deze baan zinvol waren geweest. Hij startte op kop en eindigde twintig minuten later als winnaar in deze race. Daarmee toonde hij meteen zijn bedoelingen; Kampioen worden in de Second.
Achter hem werd er goed gestreden, vooral goed gekeken. In ieder gaatje werd meteen de kart geprikt. Uiteindelijk deed Brian Kroon dit het beste. Hij werd tweede achter Paul. Het kwam niet zomaar aanwaaien, want hij moest er hard voor vechten. Uiteindelijk verschalkte Annelien zowel Jorg als Frank. Binnen een paar honderdsten kwamen ze over de finish.

Marcel Kerkhofs, kampioen ZG 2008 was het aan zijn stand verplicht. Hij won afgetekend de race bij de ZG en sloot op de zesde positie de race af. Net voor Yvonne Houffelaar die goed op dreef was. Net uit de MKS kart en zo in de huurkart de IKK in. De ware spirit. Yvonne voerde een groepje aan met Jerfaas van Sijll, Jimmy Manders, Erik van der Veen en Wessel Vos. Er werd driftig uitgeremd. Bij de slingers onderin was het af en toe dringen geblazen, maar deze rijders lieten elkaar leven.
Achter hen weer een groep van vier, met op kop Iwan Gerbes die flink aan het bakkeleien was met Rene Wegman, Mark de Bruin en Rimco Maas. Op korte afstand hierachter werd Remco Vos als 16e afgevlagd.

En dan zit de eerste race er op. Kan het nog spannender vraag je je af. En dat kon in heat twee. Wat een race, wat een strijd.
M.u.v. Paul dan, die gewoon weer weg reed. Hoewel gewoon, hij moest er nu wel echt voor knokken. Paul reed onverstoorbaar, keek niet om, concentreerde zich geweldig op de race en won.
Maar achter hem gebeurde zoveel dat het verslag veel te lang zou worden als ik het allemaal zou beschrijven. Annelien, Brian, Jorg en Frank hadden elkaar weer gevonden. De posities wisselden constant door het verliezen en terugpakken van posities. Wat is die Annelien goed zeg. Onverstoorbaar bleef ze uiteindelijk op twee. Wat de snelle jongens ook probeerden, ze maakte geen fout en hield de gaten dicht. TOP. Jorg bleef lange tijd Brian de baas, maar zag hem toch binnendoor komen. Hij wist nog net Frank van zich af te houden. Op de finish zat er geen verschil in. De tijdwaarneming moest uitwijzen dat Jorg op vier eindigde.

Marcel Kerkhofs was een maatje te groot voor de overige rijders en eindigde als eerste ZG op de zesde plaats, weer net voor Jimmy Manders en Yvonne Houffelaar.
Achter hen een heerlijke groep onder aanvoering van Erik van der Veen, die er duidelijk zin in had. Was de eerste heat nog even om te wennen, nu sloeg hij zijn eerste slag en troefde Jerfaas van Sijll grandioos af. Jerfaas reed voor de eerste keer als ZG en deed het knap. Net voor Mark de Bruin en Wessel Vos reed Jerfaas naar tien.
Rene Wegman en Iwan Gerbes hadden het weer met elkaar aan de stok. Nu was het voordeel voor Rene. Breed lachend als altijd. Achter hen eindigde Remco weer als 16e.

Na de rekenpauze konden we met race drie van start gaan. Het kostte enige tijd om de startopstelling te berekenen, zo dicht zat het bij elkaar.
Dat Paul als eerste van start mocht was duidelijk. Achter hem echter hadden Brian en Annelien beiden 5 punten. Annelien was 1/100 e sneller en vertrok van twee.
Helaas had ze een iets mindere kart en zag al gauw Brian voorbij komen. Brian op zijn beurt kreeg bezoek van Jorg en moest er aan geloven. De ervaring van Jorg gaf de doorslag. Brian redde het niet en moest ook nog eens de ontketende Frank van zich af houden. Dat lukte. Brian had alleen oog voor Annelien en moest voor haar eindigen om tweede te worden in de einduitslag. En dat lukte ook.
Achter hen de achtervolgende groep van gewoon acht rijders. Positiewisselingen alom. Uiteindelijk was het thuisrijder Jimmy Manders die knap naar 6 reed, net voor Marcel en weer Yvonne. Erik van der Veen hield nogal wat rijders achter zich, maar redde het net niet tegen Marcel. Een negende stek voor Erik, net voor Iwan, Jerfaas en weer die dekselse ZG-er Rene Wegman. Een van zijn betere races ooit beëindigde hij op 12, net voor Mark de Bruin, Wessel Vos, Rimco Maas en Remco Vos.
Uiteindelijk eindigden twee rijders in de eindstand met evenveel punten op P3; Jorg en Annelien. Annelien was 1/100 ste sneller in haar beste tijd en pakte dus P3 voor Jorg.

En dan is het tijd voor de crème de la crème van de Nederlandse indoorkarting, de IKK First.
De belofte van een spannende race werd helemaal waargemaakt.
Jeroen van As en Kevin den Ouden strijden om het kampioenschap. Het bleek dat Jeroen zich op tijd hervonden had.
Het zag er de laatste weken naar uit dat Kevin Jeroen zou achterhalen. Maar dat zou hier ophouden.

Verrassend, erg verrassend was het Paul Bax op pole. ZG-er op zijn thuisbaan, zichtbaar in zijn element. Mooi.
Zijn maat Joop van Grinsven op twee, eerste ZG-er Edgar Wurster op drie en Niels Mutser op vier.
Jeroen en Kevin stonden op vijf en zes. Het beloofde een hete namiddag te worden in Eindhoven.

Na de start gebeurde er van alles. Paul kwam wat in de verdrukking maar bleef goed meegaan. Niels Mutser aanvallend, evenals Joop en Edgar. En dan is het eerst Joop en vervolgens Edgar die toeslaat. Weer die ZG-er naar winst in race 1. Hij kreeg het niet cadeau, maar de overwinning was voor hem.
Ik stond even te kijken in de kombocht. Wat gaat het daar hard zeg, wat hebben de rijders een groot hart. Vol er doorheen, een machtig mooi gezicht. Vol op de 180 graden bocht af, uitremmen, buitenom passeren,  het gebeurde allemaal.

Jeroen van As heeft een reputatie opgebouwd. Niet altijd de snelste, wel altijd voorin. Zo ook in deze race. Jeroen kwam wat laat op gang, maar schoof door naar vier. Niels redde het op het laatst net niet. Wel hield hij Kevin van zich af, die daardoor de aansluiting met Jeroen miste. Een belangrijk gegeven.
Dave Noija heeft het licht gezien. Hij rijdt als een jonge god. Gaat zomaar even naar P7, voor toppers als Niels Joseph, Pim Speelman en Vince Joseph.
Malcolm Poppe heeft de goede raad ter harte genomen. Hij is gaan vechten voor iedere plaats, iedere meter. Lekker brutaal en aanvallend blufte hij Niels Snoeck en Mark van den Anker af. Jeroen Feenstra, Rene Melenhorst, Kai Wagenaar Hummelinck en Peter van Dijk sloten de rijen in een homogene groep ZG-ers.

Race twee gaf een compleet ander beeld. Kevin den Ouden gaf zich niet gewonnen. Hij sloop gewoon door het veld. Goed kijkend, oplettend, uitremmend waar het kon. Niels Mutser moest er aan geloven. Maar ja Niels is ook geen kleine jongen, dus die counterde op magistrale wijze op de eerste verdieping. Kevin moest en zou naar voren. En tegen een geconcentreerde Kevin is geen kruid gewassen. Dus Niels ging er aan. En toen Joop, en toen Pim, en toen Edgar en toen….
Kevin reed op P1 en vloog naar de finish. Wat een mooie rijstijl heeft die jongen.
Het werd achter hem volkomen door elkaar gegooid. Want ook Jeroen van As moest naar voren en deed dat ook. Pim kon hem niet houden. Jeroen dus naar twee, Pim naar drie.
Joop van Grinsven troefde Edgar Wurster af. Edgar kreeg weer bezoek van zijn maatje Dave. En zo ging het plek om plek om  plek. Alleen maar strijd en positiewisselingen tot en met P17. Waar mij vooral het rijden van Mark van den Anker opviel. Hij blijft progressie maken.

En dan ga je naar race drie, waarin het voor een aantal rijder moest gebeuren.
Niels Mutser trok zich aan het sfeertje op en ging vol de strijd aan. Hij reed ijzersterk en verdiend naar P1. Het was niet makkelijk, maar uiteindelijk waren het Jeroen en Kevin die vooral oog voor elkaar hadden. Een strijd die Jeroen in zijn voordeel besliste. Kevin deed wat hij kon, maar was na afloop meteen zo sportief om Jeroen te feliciteren. Jeroen is nog geen kampioen, maar het scheelt nog maar een haar.
Pim Speelman reed op klasse naar vier, net voor Vince en Edgar, strijdmaatjes van het eerste uur.
Niels Joseph reed constant en had Paul Bax en Niels Snoeck op visite. Niels reed aanvallend. Moet ook wel wil je je waarmaken vanuit de Second. Het gaat hem goed af.
Joop van Grinsven en Mark van den Anker waren in gevecht met Dave Noija en Malcolm Poppe. Zij werden weer gevolgd door de drie ZG-ers Peter van Dijk, Rene Melenhorst en Jeroen Feenstra.
Uiteindelijk zou Jeroen van As dagwinnaar worden, voor rivaal Kevin den Ouden. Opvallend op P3, weer opvallend zeg maar, Edgar Wurster als eerste ZG-er. Dus weer twee bekers mee naar Assen.

Je ziet dat het veld in de First homogener, nog dichter bij elkaar ligt dan in de Second. De ervaring spat van de rijders af.
We hebben een paar uur volop genoten van de rijders. De prijsuitreiking maakte de dag ten einde, maar niet voordat Wessel Vos de fles Champagne had gekregen voor meest opvallende rijder.

De snelste dagtijd, goed voor 1 punt, was voor Kevin den Ouden in 39,091 sec.
Bij de ZG was het Edgar Wurster die met het punt aan de haal ging in  29,644 sec.


p.php?a=UUFRRyA5PCIqQFtFPzIyJzc6Jis6OzouNyo%2BMS4jKyU%2BIg%3D%3D&m=1255528256
Podium Second Division ZG

p.php?a=UUFRRyA5MyEqQFtFPzIyJzc6Jis6OzouNyo%2BMS4jKyU%2BIg%3D%3D&m=1255528259
Podium Second Division Totaal


p.php?a=UUFRRyA5MicqQFtFPzIyJzc6Jis6OzouNyo%2BMS4jKyU%2BIg%3D%3D&m=1255528261
Podium First Division

Standenformulier race 10 Eindhoven First Division IKK

              1    2    1+2    opst.3    3    Totaal    Uitslag    tijden 1    tijden 2    tijden 3    Totaal    IKK    ZG
1    Jeroen van As         4    2    6         2    8    30    40,090    40,006    40,090    120,186    1    
2    Kevin den Ouden         6    1    7         3    10    27    40,376    39,091    40,214    119,681    2    
3    Edgar Wurster    ZG    1    5    6         6    12    24    39,644    40,511    40,520    120,675    3    1
4    Niels Mutser         5    7    12         1    13    21    39,926    40,439    40,058    120,423    4    
5    Pim Speelman         9    3    12         4         19    40,491    40,062    40,337    120,890    5    
6    Joop van Grinsven    ZG    2    4    6         10    16    17    40,102    40,480    40,623    121,205    7    3
7    Paul Bax    ZG    3    6    9         8    17    15    40,015    40,567    40,450    121,032    6    2
8    Niels Joseph         8    9    17         7    24    13    40,484    40,763    39,888    121,135    8    
9    Vince Joseph         10    10    20         5    25    12    40,864    40,612    40,211    121,687    9    
10    Dave Noija         7    8    15         12    27    11    40,142    40,362    40,904    121,408    10    
11    Niels Snoeck         12    13    25         9    34    10    40,709    40,760    39,992    121,461    11    
12    Malcolm Poppe         11    11    22         13    35    9    40,843    40,792    40,752    122,387    12    
13    Mark van den Anker    ZG    13    12    25         11    36    8    41,166    40,631    40,663    122,460    13    4
14    Jeroen Feenstra    ZG    14    14    28         16    44    7    41,094    40,962    41,188    123,244    14    5
15    Peter van Dijk    ZG    17    16    33         14    47    6    41,419    41,183    40,912    123,514    15    6
16    Rene Melenhorst    ZG    15    17    32         15    47    5    41,175    41,172    41,013    123,360    16    7
17    Kai Wagenaar Hummelinck    ZG    16    15    31         20    51    4    41,473    41,221    50,000    132,694    17    8


Standenformulier race 10 Eindhoven Second Division 2 IKK

              1    2    1+2    opst.3    3    Totaal    tijden 1    tijden 2    tijden 3    Totaal    IKK    ZG
1    Paul Broekmeulen         1    1    2         1    3    40,345    40,403    40,593    121,341    1    
2    Brian Kroon         2    3    5         3    8    40,491    40,398    40,448    121,337    2    
3    Annelien Boutens         3    2    5         5    10    40,768    40,351    40,751    121,870    3    
4    Jorg van den Oever         4    4    8         2    10    40,800    40,602    40,449    121,851    4    
5    Frank Bamberg         5    5    10         4    14    40,534    40,706    40,430    121,670    5    
6    Marcel Kerkhofs    ZG    6    6    12         7    19    41,047    40,651    40,836    122,534    6    1
7    Jimmy Manders         9    7    16         6    22    40,580    41,235    40,386    122,201    7    
8    Yvonne Houffelaar         7    8    15         8    23    40,987    41,289    40,718    122,994    8    
9    Erik van der Veen         10    9    19         9    28    41,484    40,993    40,788    123,265    9    
10    Jerfaas van Sijll         8    10    18         11    29    41,329    41,172    41,084    123,585    10    
11    Iwan Gerbes    ZG    12    15    27         10    37    41,799    41,682    40,643    124,124    11    2
12    Wessel Vos    ZG    11    12    23         14    37    41,456    41,340    41,580    124,376    12    3
13    Mark de Bruin         14    11    25         13    38    41,768    40,903    41,228    123,899    13    
14    Rene Wegman    ZG    13    14    27         12    39    41,517    41,405    41,140    124,062    14    4
15    Rimco Maas    ZG    15    13    28         15    43    42,260    41,091    41,647    124,998    15    5
16    Remco Vos    ZG    16    16    32         16    48    52,557    42,546    42,417    137,520    16    6

Totaalstand op basis snelste tijden IKK race 10 Eindhoven 10-10-09
              heat 1    heat 2    heat 3    Totaal    Pnt    ZG
1    Kevin den Ouden    IKK 1         40,376    39,091    40,214    119,681    27    
2    Jeroen van As    IKK 1         40,090    40,006    40,090    120,186    30    
3    Niels Mutser    IKK 1         39,926    40,439    40,058    120,423    21    
4    Edgar Wurster    IKK 1    ZG    39,644    40,511    40,520    120,675    23    31
5    Pim Speelman    IKK 1         40,491    40,062    40,337    120,890    19    
6    Paul Bax    IKK 1    ZG    40,015    40,567    40,450    121,032    15    23
7    Niels Joseph    IKK 1         40,484    40,763    39,888    121,135    13    
8    Joop van Grinsven    IKK 1    ZG    40,102    40,480    40,623    121,205    17    26
9    Brian Kroon    IKK 2         40,491    40,398    40,448    121,337    12    
10    Paul Broekmeulen    IKK 2         40,345    40,403    40,593    121,341    11    
11    Dave Noija    IKK 1         40,142    40,362    40,904    121,408    11    
12    Niels Snoeck    IKK 1         40,709    40,760    39,992    121,461    9    
13    Frank Bamberg    IKK 2         40,534    40,706    40,430    121,670    8    
14    Vince Joseph    IKK 1         40,864    40,612    40,211    121,687    12    
15    Jorg van den Oever    IKK 2         40,800    40,602    40,449    121,851    6    
16    Annelien Boutens    IKK 2         40,768    40,351    40,751    121,870    5    
17    Jimmy Manders    IKK 2         40,580    41,235    40,386    122,201    4    
18    Malcolm Poppe    IKK 1         40,843    40,792    40,752    122,387    9    
19    Mark van den Anker    IKK 1    ZG    41,166    40,631    40,663    122,460    8    21
20    Marcel Kerkhofs    IKK 2    ZG    41,047    40,651    40,836    122,534    1    19
21    Yvonne Houffelaar    IKK 2         40,987    41,289    40,718    122,994    1    
22    Jeroen Feenstra    IKK 1    ZG    41,094    40,962    41,188    123,244    7    19
23    Erik van der Veen    IKK 2         41,484    40,993    40,788    123,265    1    
24    Rene Melenhorst    IKK 1    ZG    41,175    41,172    41,013    123,360    5    15
25    Peter van Dijk    IKK 1    ZG    41,419    41,183    40,912    123,514    6    17
26    Jerfaas van Sijll    IKK 2         41,329    41,172    41,084    123,585    1    
27    Mark de Bruin    IKK 2         41,768    40,903    41,228    123,899    1    
28    Rene Wegman    IKK 2    ZG    41,517    41,405    41,140    124,062    1    12
29    Iwan Gerbes    IKK 2    ZG    41,799    41,682    40,643    124,124    1    11
30    Wessel Vos    IKK 2    ZG    41,456    41,340    41,580    124,376    1    10
31    Rimco Maas    IKK 2    ZG    42,260    41,091    41,647    124,998    1    9
32    Kai Wagenaar Hummelinck    IKK 1    ZG    41,473    41,221    50,000    132,694    4    13
33    Remco Vos    IKK 2    ZG    52,557    42,546    42,417    137,520    1    7


C.point Racewear, Made to Win

Offline

#2 20-10-2009 10:24:44

Frank
Gebruikers
Van: Groningen
Geregistreerd: 08-12-2008
Posts: 25

Re: Verslag en uitslag IKK race 10 Hezemans Eindhoven 10-10-09

Leuk verslag weer Casper!  Heb nu alweer zin in Middelburg!

Groeten,

Frank


Te koop: Intrepid Cruiser voorremmen (bj 2009) incl. Rotax Max senior

Offline

#3 20-10-2009 19:45:28

KartBoy
Gebruikers
Van: Almere
Geregistreerd: 18-03-2009
Posts: 57

Re: Verslag en uitslag IKK race 10 Hezemans Eindhoven 10-10-09

Eerst hebben we nog Swalmen hoor Frank

Lttr

Mark


Als je wilt winnen moet je er voor gaan. smile

Offline

#4 20-10-2009 21:52:14

Frank
Gebruikers
Van: Groningen
Geregistreerd: 08-12-2008
Posts: 25

Re: Verslag en uitslag IKK race 10 Hezemans Eindhoven 10-10-09

Maar die rij ik niet mee MARK! Haha!


Te koop: Intrepid Cruiser voorremmen (bj 2009) incl. Rotax Max senior

Offline

#5 22-10-2009 21:04:15

KartBoy
Gebruikers
Van: Almere
Geregistreerd: 18-03-2009
Posts: 57

Re: Verslag en uitslag IKK race 10 Hezemans Eindhoven 10-10-09

Oke dat kan ik toch niet weten Pffff

Lttr


Als je wilt winnen moet je er voor gaan. smile

Offline

Forum footer

© Copyright 2024. Powered by Qbixx | Webservices