#1 29-03-2010 12:10:39

kwmracing.nl
Gebruikers
Van: Zuid Holland
Geregistreerd: 23-11-2009
Posts: 26
Website

KWM Racing bij eerste GP4 wedstrijd te Spa-Francorchamps

KWM Racing bij eerste GP4 wedstrijd te Spa-Francorchamps, een mix van overwinning en tegenslag...

Afgelopen weekend waren enkele rijders van het KWM kart Racing Team op het prachtige circuit van Spa Francorchamps. Op zaterdag was het een mooie droge dag. Rijdster Kimberley van Drunick was erg gemotiveerd. "Op het NK te Berghem vorig weekend, heb ik goed gepresteerd. Vandaag moet ik mijn GP4-cadet motor inrijden; ik heb er zin in en hoop weer net zoals vorige week, goed te presteren. Ook rijders Nick Meijer en Ashley Raven (RK1-Senior) en Brian van Lit (RK1-Junior) hadden er zin in. De trainingsessies op de zaterdag beloofde veel moois....

Op zaterdag 27 maart was de training. Rijder Nickey Habraken was ook afgereisd om de traingsdag mee te maken. "Wat een super gaaf circuit om te rijden. Gaaf om met de Cadet-RK1 over dit circuit te rijden, op het rechte stuk gaat het echt enorm hard". Het circuit van Spa kent veel uitdagende en snelle bochten en heeft een prachtig lang recht stuk... De KWM Rijders waren allen voorin te vinden en zette in alle klassen waarin zij uitkomen de snelste ronde-tijden op de klok. De juiste afstelling werd gezocht en de rondetijden werden steeds scherper neergezet voor de concurrentie.

Echter voor rijder Nick Meijer sloeg aan het einde van de zaterdag het noodlot toe; zijn vrijwel gloednieuwe RK1 motor liet het afweten. De enige optie was de reserve-motor monteren. Een grote teleurstelling zo aan het einde van de dag. De overige rijders beëindigden hun laatste trainingsessies. Op naar de wedstrijddag van morgen.

Op zondagmorgen vroeg was om 08:00 uur de administratieve controle. Vervelend dat de administratieve en technische controle niet op de zaterdag (na-)middag kunnen worden gedaan. Maargoed,.. na de nodige controles begonnen de kwalificaties.

Rijderster Kimberley van Drunick verraste vriend en vijand en reed haar Intrepid GP4-cadet als snelste over de meet. Zo pakte zij haar eerste Pole-position op de grid! In de regen wist Kimberley deze positie fantastisch te behouden en finishte in de eerste manche van 15min als eerste. De toon was gezet.

In de RK1-Junioren was het Brian van Lit die uitkwam voor het KWM Racing Team. 's Ochtends werd de vrije training nog gereden op regenbanden. Maar gelukkig was het droog geworden en voor de kwali en wedstrijd stond nagenoeg iedereen, behalve één andere rijder, op slicks. Brian van Lit reed in de 5-min kwali de snelste rondetijd en ook hij zette zo zijn Intrepid RK1 als eerste op de grid. Vervolgens tijdens de eerste manche van 20min behield Brian zijn positie en Finishte zo schitterend als eerste.

In de RK1-Senioren waren het KWM rijders Ashley Raven en Nick Meijer die uitkwamen. De vrije training beloofde veel moois, rijder Ashley Raven kwalificeerde zich verdienstelijk op Pole en daarachter was het Nicky Meijer op een tweede positie. Vervolgens tijdens het oprijden van de start-grid begon het te regenen. Iedereen stond natuurlijk op slicks, dus het beloofde een spannende strijd te worden. Door de regenval en hierdoor de onjuiste afstelling konden beide KWM rijders hun draai niet goed vinden. Ashley Raven verloor zijn eerste positie in de wedstrijd en nagoed aan het einde van de wedstrijd raakte hij in gevecht om de derde plaats van de manche. Tijdens deze strijd werd hij hard van de baan afgereden door rijder Berghmans Junior in kart 91, waardoor hij helaas de race vroegtijdig moest beëindingen. Nick Meijer kon hiervan profiteren en doordat Berghmans Junior bestraft werd, eindigde Nick Meijer als 3e in de eerste manche.

Met drie keer Pole en mooie resultaten in de eerste manche beloofde de dag veel moois voor de tweede en derde manches.

De tweede manches dienden zich aan. Rijdster Kimberley van Drunick vetrok vanwege haar fantastische resultaat in de eerste manche wederom van Pole. Schitterend om de kleine jongens en meisjes te zien knallen over de baan van Spa. De tweede manche werd verreden op een droge baan en de baancondities werden alsmaar beter. Helaas moest Kimberley één plaatsje cadeau geven en reed zo na 15min als tweede over de Finish.

Ook in de tweede manche van de RK1 Junior stond er een KWM rijder op Pole. Brian van Lit was erop gebrand op zijn kunsten te vertonen. Op het laatste moment moesten er nog wat technische veranderingen plaatsvinden en deze werden hem, in de tweede manche helaas fataal. Als gevolg van een eraf gelopen ketting, moest hij de race vroegtijdig beëindigen.

Met het teleurstellende resultaat in de eerste manche was Ashley erop gebrand te laten zien wat hij waard was. En hoe hij dit deed? Vanwege zijn uitval in de eerste manche, starte Ashley op een vijfde positie. Hij begon aan een schitterende inhaalrace en zo reed hij na 20min als eerste over de Finish. Nicky Meijer reed de gehele wedstrijd op een keurige tweede plek, echter dit keer was de tegenslag voor Nicky Meijer. Zijn carburateur liet hem in de steek en zo moest hij in de slotfase van de wedstrijd helaas zijn kart in het gras parkeren. Voor ketting en materiaal toch wel een zware baan...

Met nog genoeg mogelijkheden op de podiumtredes te betreden begonnen alle rijders zeer gemotiveerd aan de 3e en laatste manche van de wedstrijddag.

Rijdster Kimberley van Drunick start als tweede op de grid en begon zo aan haar laatste manche. Bij het vallen van de vlag en na de eerste bocht viel zij echter helemaal naar achterin het veld terug. Ook Jeffrey Roeffen die van Pole was gestart maakte een paar foutjes, waardoor na één ronde Kimberley en Jeffrey 'vastzaten' achter toch wel langzamere rijder Beer Dorrestijn. Jeffrey Roeffen profiteerde van dit oponthoud en wist Kimberley en Beer te passeren. Kimberley had hier wat moeite mee en had één ronde langer nodig om Beer te kunnen passeren. De nr.1 in de wedstrijd was helaas reeds te ver uitgelopen en Kimberley consolideerde hij plek en eindigde met een mooi resultaat, tweede.

In de RK1-Junior was Brian van Lit, mede door zijn uitval in de voorgaande manche, erop gebrand zijn resultaat de verbeteren. Samen met een andere rijder begon hij de wedstrijd met een gedeelde derde plaats. Een passende wedstrijd. Met een schitterende start lag hij na de eerst bocht op een mooie tweede positie. Door de druk van de nr. 3 en 4 kon hij het tempo van de nr.1 niet goed volgen en moest meters toegeven. Door goed stuurwerk van Bart Navis verloor Brian een positie, echter kon goed aanhaken. Een mooie strijd voor de plaatsen 2, 3 en 4 diende zich aan. De nr. 4 rijder Giannin Spin voelde de geur van de derde trede van het podium en voerde de druk op bij Brian. Als gevolg hiervan lukte het Brian niet goed om de snelheid van rijder Bart Navis te kunnen volgen en raakte in gevecht met Giannin, welke uiteindelijk beter uit deze strijd kwam en als derde, met daarachter Brian van Lit als vierde Finishte.

De derde en laatste manche van de RK1 Senior ving aan. Ashley stond op P3 en Nick Meijer op P6 voor deze laatste manche. Een prachtige wedstrijd begon en er alle rijders gaven weinig aan elkaar toe. Na enkele ronden waren het Mitch Verheyden, Michael Viroux en Ashley Raven die het tempo bepaalden. Nick Meijer reed kort daarachter met een klein gat van 1,5 sec. Ashley Raven was beduidende sneller en voerde als derde in de kopgroep de druk op bij de nr. 1 & 2. Prachtige gevechten lieten de mannen aan het publiek zien en er werd geen meter cadeau gegeven. Enigzins ongeduldig haalde Ashley Raven de nr. 2 aan de buitenkant in, echter deze kwam terug naar zijn lijn, waardoor Ashley de graskant moest kiezen, om erger te voorkomen. Hierdoor belandde Ashley met een flinke klap tegen de waterbakken bij de pitlane-uit. Door deze tegenslag voor Ashley reed Nick op een P3. Nick voerde de snelheid op en kan zo aanhaken bij de nr.2 die mede door problemen met zijn carburateur de nr.1 niet kon volgen. De slotfase van de wedstrijd wist Nick Meijer deze rijder, Mitch Verheyden, nog te passeren en finishte zo verdienstelijk tweede.

De einduitslagen waren bekend.
In de Cadet klasse was het Jeffrey Roeffen met 1x tweede, en twee keer 1e die eerste trede van het podium mocht beklimmen. Met een Pole&overwinning, en twee keer 2e was het KWM rijdster Kimberley van Drunick als tweede op het podium met daarachter Beer Dorrestijn.

In de RK1 Junior klasse was het nog spannend. De nr.1 & 2 waren Brian Kroon & Bart Navis die op het podium stonden. Giannin Spin en Brian van Lit stonden aan het einde van de dag gedeeld derde plaats. Vanwege een snellere rondetijd in de derde manche, was uiteindelijk toch Giannin Spin die de derde trede mocht beklimmen en eindigde Brian van Lit, enigzins teleurstellend als vierde in het dagklassement.

In de RK1 Senior Klasse waren en Mitch Verheyden en Michael Viroux die op 1 en 2 het podium mochten beklommen. KWM rijder Nick Meijer stond uiteindelijk toch verdienstelijk als derde in het dagklassement. Daarachter was het Ashley Raven met slechts één punt minder als vierde...

Dagklassement


Cadet
Kimberley van Drunick 2e
RK1 Junior
Brian van Lit 4e
RK1 Senior
Nick Meijer 3e
Ashley Raven 4e

Laatst bewerkt door kwmracing.nl (29-03-2010 12:11:36)


KWM Racing Team

RK1 Dealer en Servicepoint & EKS Dealer en Servicepoint
GP4 Servicepoint

Offline

Forum footer

© Copyright 2020. Powered by Qbixx | Webservices