#1 19-06-2010 12:39:46

Casper
Gebruikers
Geregistreerd: 02-05-2008
Posts: 2,176

Verslag ARKC race 6 Karting Zeeland (IKM) Middelburg 06-06-10

cpoint.jpg

arkc.jpg


Verslag ARKC race 6 Karting Zeeland (IKM) Middelburg

Zoals ik wel vaker memoreer is het in de ARKC genieten van indoor teamracing op hoog niveau.
Zo ook vorige week zondag toen we met tien teams te gast waren bij Karting Zeeland in Middelburg voor ronde zes in dit NK indoor racing.
Vanwege de finale van de Red Bull Kart Fight, waar natuurlijk een aantal jongens uit onze kampioenschappen present waren moesten een paar teams voor vervanging zorgen. Zo kon het zijn dat bij Racelijn.nl Mitchel Verburg vervanger was van Pim Speelman en bij Henries Place Annelien Boutens inviel voor Paul Broekmeulen. En ze zouden laten zien dat ze goed uit de voeten konden op hun thuisbaan.

Onder de leiding van Edgar Dobbelsteen en Jan Willem de Koning werd de aftrap gegeven voor een spannende race via de tien minuten durende kwalificatie. De pole werd hierbij opgeëist door het sterke thuisteam Two Mili’s dat in de persoon van Marcel Kouijzer een ijzersterke eerste rijder had. Mitchel deed het namens Racelijn goed op P2, terwijl plaatse drie was voor Brian Kroon van Primera Racing. Voeg daarbij Annelien op vier en Kees van der Wal op vijf en het mag duidelijk zijn dat de jongelingen in opmars zijn.

Na de start ging het er enorm op. Vanaf de eerste meters wilden de jonge rijders aan kop laten zien wie de beste was. Er werd volop gestreden, waarbij de jeugd af en toe wat meer onbezonnen is dan de oudere jongens. Zo kwamen Mitchel en de op kop liggende Marcel met elkaar in aanvaring, met een terugval als gevolg. Waarna beiden de rest van deze eerste heat achter de feiten aan reden.
Brian Kroon en Annelien Boutens profiteerden optimaal en gingen namens Primera Racing en Henries Place als koplopers de eerste wissel in.

p.php?a=XF9VXiIzMyoqYHtlPzMyJzc6Jis6OzouNyo%2BMS4jKyAiPjQjJjs%2FNCY%2BLiY0&m=1265704213
IJzersterke rijder van de dag, Kevin den Ouden, Primera Racing

Het was ontzettend zwaar agv de zeer veel grip biedende banden. De rijders kwamen telkens getekend uit de karts. Het was warm, drukkend, vochtig weer, waardoor het extra vermoeiend werd. Een uitputtingsslag diende zich aan.

Het snelste ZG team konden we op P6 begroeten, Van Grunsven Scooters, direct gevolgd door naaste ZG concurrenten RMK Racing en Q-Tox, terwijl Carpe Diem en Qurius de rijen sloten.

Two Mili’s vocht zich knap terug naar de tweede plaats achter Primera Racing, waar Kevin goed de koppositie consolideerde. Henries Place kreeg Racelijn.nl op bezoek, maar wist nog even stand te houden. Jorg van den Oever trok zich duidelijk op aan de prestatie van Annelien en reed een van zijn sterkere races tot nu toe.
Gedurende de race wisselden de posities. Zo viel RMK wat terug naar negen, Q-Tox naar 8 en kwam Carpe Diem sterk naar voren. Tim en Mark reden erg sterk. Ze zullen binnenkort in de MKS in de Mechanica-Eglemkart te bewonderen zijn en namen al vast een voorschot via deze knappe prestatie.

Racelijn was vooraan niet te houden. Primera werd verschalkt en via de absoluut snelste raceronde, 38,850 sec. !!! werd de overwinning veilig gesteld en de eerste plaats in het tussenklassement verstevigd.
Primera was en bleef strijden met Two Mili’s. Two Mili’s verdedigde knap en bleef op twee. Pas in de laatste stint werd het gevecht beslist. De jongens uit Middelburg gaven zich niet zomaar gewonnen. Wat Kevin ook probeerde, het gat bleef dicht. Via een iets mindere actie kwam hij er langs en werd terug gefloten door de WL. Opnieuw proberen. Een spervuur van aanvallen was net te veel voor Marcel, die via een weergaloze actie zijn tweede plaats verloor aan Kevin. Kort achter elkaar finishten de twee sterke teams, zodat het podium was bezet. Even heerste de teleurstelling bij Two Mili’s, maar later kwam het besef dat ze een topteam zijn en een puike prestatie hadden neergezet.

p.php?a=XF9VXiIzPiUqYHtlPzMyJzc6Jis6OzouNyo%2BMS4jKyAiPjQjJjs%2FNCY%2BLiY0&m=1265704210
Two Mili’s, sterk naar podium

Henries Place maakte lang deel uit van deze kopgroep, totdat Jorg onder de druk en mogelijk zenuwen bezweek. Zonder een tegenstander in de buurt stond hij plotseling dwars. Weg mooie tweede plaats van dat moment. Dat ze nog terug kwamen naar plaats vier was op zich knap, maar de teleurstelling kon daarmee niet worden weggenomen.
Karrea.net en Carpe Diem hadden een goede dag en haalden een knap resultaat via P5 en P6.

Bij de zwaargewichten was de strijd bijkans nog heftiger. Het was de4 gehele race niet zeker welk team de overwinning vandaag op zou gaan eisen. Q-Tox leek lange tijd de beste papieren te bezitten, maar ging toch ten onder in de dadendrang van het sterk rijdende RMK Racing. Ook al zo’n team dat in de MKS sfeer zal gaan proeven. Via een ijzersterk eindschot stelde RMK de overwinning in de laatste fase van de race veilig. Eindelijk weer eens de hoogste trede voor de ZG kampioenen 2009.
Van Grunsven Scooters kwam net een beetje te kort op deze snelle jongens, maar bleef op hun beurt Qurius weer voor in een mooie strijd. Een strijd op een baan die niet direct gunstig is voor ZG teams. De ZG teams eindigden hierdoor in een homogene groep, wat op zich de strijd wel weer bevordert.

p.php?a=XF9VXiIyPScqYHtlPzMyJzc6Jis6OzouNyo%2BMS4jKyAiPjQjJjs%2FNCY%2BLiY0&m=1265704194
Winaars ZG, RMK Racing

We hadden een heerlijke racedag gehad bij Karting Zeeland in Middelburg (IKM). De karts waren in perfecte staat, het personeel was zoals altijd top. We gingen dan ook met een ontzettend goed gevoel huiswaarts na de als vanouds gezellige prijsuitreiking.

Een prijsuitreiking waarbij de vorige rijder van de dag, Kevin Schop de door hem gekozen rijder van de dag bekend werd gemaakt. De keus was lastig geweest tussen twee rijders uit hetzelfde team; Kevin den Ouden en Brian Kroon van Primera Racing. De keus was uiteindelijk bepaald door Kevin inhaalactie op Two Mili’s waardoor P2 werd gepakt.
Een keus waar iedereen zich volledig in kon vinden getuige het luide applaus dat Kevin (en Brian) ten deel viel.

De snelste raceronde, goed voor een extra punt was voor Jorg Aldenhuijsen. Racelijn.nl; 38,850 sec.
De snelste ronde ZG was voor RMK Racing in 39,870.

p.php?a=XF9VXiIyPiIqYHtlPzMyJzc6Jis6OzouNyo%2BMS4jKyAiPjQjJjs%2FNCY%2BLiY0&m=1265704191
Winnaars en team to beat, Racelijn.nl – Mechanica


We maken ons op voor race 7, de topper op outdoor Kartbaan Oldenzaal, waar we met de laatste race voor de vakantieperiode op 4 juli nog even voor vuurwerk gaan zorgen.

Tot dan.

De uitslag ARKC race 6 Middelburg:

1. Racelijn.nl – Mechanica        31 (SR)
2. Primera Racing            26
3. Two Mili’s                23
4. Henries Place            21
5. Karrera.net                19
6. Carpe Diem Racing            17
7. RMK Racing                15    ZG1    31 (SR)
8. Q-Tox                 13    ZG2    26
9. Van Grunsven Scooters        12    ZG3    23
10.  Qurius Motor Sports        11    ZG4    21


C.point Racewear, Made to Win

Offline

Forum footer

© Copyright 2024. Powered by Qbixx | Webservices