#1 07-09-2010 20:14:25

Casper
Gebruikers
Geregistreerd: 02-05-2008
Posts: 2,176

Verslag ARKC race 9 Van der Ende Poeldijk 29-08-10

cpoint.jpg

arkc.jpg

Het komt niet vaak voor, maar af en toe heb je een race die je langzaam uit je handen ziet glippen door invloeden van buitenaf waar je zelf ook geen invloed op hebt.
Vorige week zondag troffen we het tijdens de achtste ARKC race bij VanDerEndeRacingInn in Poeldijk, waar we met elf teams aan de start stonden in een periode dat de prijzen zo langzamerhand verdeeld gaan worden. De Wet van Murphy bleek deze dag sterk van toepassing.

Vol verwachting waren de teams naar Poeldijk getogen. Teams met een enkele verrassende samenstelling. Zo had MJD deze dag Mathijs van Brummen gekoppeld aan gastrijder Sebastiaan Circkens en was daardoor meteen kandidaat voor de eindoverwinning. En zo was Yvonne Houffelaar te gast bij Henries Place, om daar de geblesseerde Jorg van den Oever te vervangen.

De klaargezette karts waren van een goed niveau, maar gaandeweg de race kwamen er grote verschillen opzetten. Karts te warm? Ik weet het niet, maar een aantal karts ging minder lopen.
Als je naar de kwalificatie kijkt was het nog goed. Verrassend stond Kees van der Wal trots op de pole namens team Karrera.net. De jonge rijder is een aardig talent en ik hoop dat het voor hem goed uit zal pakken. Als ik een team had wist ik het wel. Waarbij ik trouwens teamgenoot Bas Sterk niet tekort wil doen, ook hij was goed vandaag. Routine en jeugdig talent, een mooie mix.
Achter hen was het Primera Racing dat de titelaspiraties weer even uit de kast haalde. Gedreven als nooit te voren waren Kevin den Ouden en Brian Kroon klaar voor deze race.

p.php?a=XF9VXiI%2BMyIqYHtlPzI4Jzc6Jis6OzouNyo%2BMS4jKyAiPjQjJjs%2FNCY%2BLiY0&m=1264184419
Knappe overwinning voor Primera Racing

Na de start ging het er vol op. Pim Speelman volgde namens Racelijn.nl knap bij Kees op de bumper. MJD had van kart gewisseld en mocht/moest achteraan starten. Vanaf de start was de opmars van Mathijs van Brummen het meest opvallend. Iedereen moest er aan geloven en uiteindelijk ging Mathijs als eerste de wissels in.

Vier zwaargewicht teams waren present, waarvan RMK Racing een zeer goede start in de kopgroep maakte. En dat bleven ze eigenlijk de hele race waarmaken. Over de kwaliteiten van deze jongens hebben we veel gezegd, het werd vandaag allemaal weer eens bevestigd.

De eerste pech kwam op naam van MJD dat van kart moest wisselen en de kop verloor. Nog twee kapotte karts waren in de loop van de race voor hen te noteren. Het eerste verlies wisten ze nog beperkt te houden, maar later waren ze gezien voor de overwinning. Jammer.
Diverse teams kregen met een onwillige kart te maken, waardoor de stand regelmatig door elkaar werd gehusseld. Primera wist er aan te ontkomen, het geluk zat hen eindelijk eens mee. Ook dat zag je vandaag. Teams die nogal eens pech hebben en dat uitgerekend vandaag niet kregen.

Een paar andere pechteams waren Karrera.net, Q-Tox, Carpe Diem en Qurius Motorsports. Waarbij Carpe Diem ook nog zonder gas kwam te staan.

p.php?a=XF9VXiIyPyoqYHtlPzMyJzc6Jis6OzouNyo%2BMS4jKyAiPjQjJjs%2FNCY%2BLiY0&m=1265704190
Carpe Diem, veel pech, sterk gereden

Vooraan werd er toch heftig gestreden door Primera, Racelijn en MJD, ze vonden elkaar na iedere wissel weer opnieuw daar vooraan. Deze drie teams eindigden de race ook in dezelfde ronde, waarbij Primera als overwinnaar kon worden afgevlagd ondanks dat Mathijs van Brummen er een snelste ronde van 1,04,973 uit wist te persen. Toch goed voor het extra punt.

Normaal gesproken kan ik de race beter volgen en een uitgebreider verslag schrijven. De gebeurtenissen op en rond de baan zorgden er echter voor dat we als WL alle, maar dan ook alle zeilen bij moesten zetten om overzicht te houden, iedereen aan het rijden te houden en uitleg te geven.
Tussendoor volg je de race, moet je de wissels aangeven en beslissingen nemen. Complimenten voor onze WL Edgar Dobbelsteen geef ik op papier niet zo gauw, maar nu welgemeend eens een keer wel. Hij had het lastig maar bleef overeind.

Vier teams streden achter de kopgroep om de titel best of the rest. Karrera.net, dat zich goed had hersteld, Henries Place, Eerste ZG team RMK en Two Mili’s lagen een rondje achter op de koplopers. Ze gaven elkaar niets toe en de strijd was mooi.
De baan is lang en uitdagend, koren op de molen van RMK, dat hier een topresultaat neerzette. Ze pakten de zesde plaats achter Karrera.net en Henries Place, bleven Two Mili’s knap voor en pakten zodoende de overwinning in de ZG klasse.

Q-Tox reed een sterke eerste stint en legde daarmee de basis voor een knappe prestatie. Gedurende de race maakten zij ook het nodige mee, maar de blik naar voren werd behouden. De jongens reden knap naar P8 algemeen, P2 ZG.
Achter hen waren het Carpe Diem, met veel pech, Qurius Motorsports, idem dito en het nieuwe ZG team On the Limit dat toch lekkere duels uitvocht. Waarbij On the Limit niet direct de kans kreeg zich te bewijzen. Dat moeten ze even bewaren tot de volgende race.

p.php?a=XF9VXiIyPScqYHtlPzMyJzc6Jis6OzouNyo%2BMS4jKyAiPjQjJjs%2FNCY%2BLiY0&m=1265704194
Overwinning ZG, zeer sterk RMK Racing

Na afloop was het Marcel Kouijzer die als vorige rijder van de dag zijn keuze voor deze race bekend mocht maken. Marcel had een goede afweging gemaakt tussen drie potentiële kandidaten. Pim Speelman van Racelijn.nl ging met de eer strijken. Hij reed erg sterk en haalde vooral uit een paar lastige karts duidelijk meer dan zijn directe concurrenten. En dat was zo. Pim, gefeliciteerd. Hopelijk neemt Kevin de volgende race de beker wel mee lol

De prijsuitreiking met de mooie bekersets kon het leed hopelijk wat verzachten. Er kwam zo een einde aan een bewogen racedag. Vermoeid konden we allemaal de thuisreis aanvaarden.

We zien uit naar de volgende ARKC race op de outdoorbaan van De Feijter in Antwerpen, zondag 26 september 2010. Daar zal het er hopelijk weer als vanouds opgaan.

Tot dan.

De race-uitslag

1    Primera Racing    30               
2    Racelijn.nl-Mechanica    26           
3    MJD Racing    24        SR 1,04,937       
4    Karrera.net    21               
5    Henries Place    19               
6    RMK    17    ZG 1    31    SR 1,06,512
7    Two Mili's    15               
8    Q-Tox    13    ZG 2    26       
9    Carpe Diem    12               
10    Qurius Motorsports    11    ZG 3    23       
11    On the Limit    10    ZG 4    21       


C.point Racewear, Made to Win

Offline

Forum footer

© Copyright 2024. Powered by Qbixx | Webservices