#1 10-04-2010 12:49:16

Casper
Gebruikers
Geregistreerd: 02-05-2008
Posts: 1,818

GP390 op naar race twee Emsburen zondag 30 mei 2010

gp390.jpg

GP390 op naar race twee Emsburen zondag 30 mei 2010

Afgelopen week hebben we helaas het besluit moeten nemen om de eerste geplande GP390 race in Oldenzaal af te zeggen.

Uit de diverse door ons met servicepunten en rijders gevoerde gesprekken maken we op dat de aanlooptijd naar race 1 voor een aantal rijders te kort was om goed beslagen ten ijs te komen. Zo waren een aantal nieuwe motoren en chassis nog niet in overeenstemming met het reglement en kon er niet gereden worden.
Verder bleek de planning van de race op een zaterdag voor te veel rijders een probleem te vormen. Houden we in de toekomst rekening mee.

We beseffen terdege dat deelnemers een aanlooptijd nodig hebben en gaan ons vol richten op de tweede race van het kampioenschap voor de Honda 390 klasse op Kartpark Emsburen, waar de GP390 op zondag 30 mei 2010 onderdeel uit zal maken van de GP4.

Zoals jullie weten is het technisch reglement GP390 gericht op gelijkwaardigheid van karts en motoren. Verzegeling van de motoren is dan een vereiste.
Via controle en verzegeling van de motoren door de servicepunten TKS Kartracing Losser, OW Karting Hengelo en RVF Kartmart Merelbeke (B) willen we komen tot een gelijkwaardig deelnemersveld waar het vooral aankomt op stuurmanskunst, en niet op getunede motor om races te winnen. Ons inziens wordt racen daardoor alleen maar mooier en spannender.

Hierbij moet je wel rekening houden met kosten voor verzegeling. Verzegeling houdt meer in dan alleen de loodjes plaatsen. De motor wordt gecheckt op het reglement. Dit gaat gepaard met de nodige tijdsinvestering door het servicepunt, wat kosten met zich meebrengt. Houd aub rekening met een bedrag van ongeveer € 70,00 zegelkosten.

Onder een aantal rijders bestaat veel animo om er iets moois van te maken. Een mogelijkheid om een verzegelde motor te horen werd gisteren doorgegeven door Bob Klein Buursink. Bob stelt een motor voor verhuur ter beschikking. Mails van geïnteresseerden zetten we door naar Bob.

We willen als organisatie nog steeds vol voor de Honda 390 klasse gaan en zien uit naar Emsburen waar we jullie in een mooi deelnemersveld aan de start hopen te zien. Het is nu aan de bezitters van een Honda 390 om te tonen dat deze mooie klasse nog niet afgeschreven is als raceklasse. Samen kunnen we een bijzonder mooie raceklasse neerzetten en de Honda390 niet af laten zakken tot alleen hobbymatig rondjes rijden.

De inschrijving voor Emsburen is open. We hopen jullie inschrijving te mogen ontvangen.


Met vriendelijke groet,

Casper Reinders
Ben de Feijter
Organisatie GP390 – GP4


C.point Racewear, Made to Win

Offline

Forum footer

© Copyright 2019. Powered by Qbixx | Webservices