#1 08-04-2010 18:29:50

Casper
Gebruikers
Geregistreerd: 02-05-2008
Posts: 1,826

Verslag GP4 race 1 Spa Francorchamps 28-03-10

gp4.png

Bemoedigende kick-off GP4 kart serie in Spa

Uitgegeven door Casper Bekking 7 april 2010  RaceXpress.com

Afgelopen weekend ging op het Karting Circuit van Spa-Francorchamps een nieuw kampioenschap van start; de GP4 Four-Stroke Kart Series. Onder wisselende omstandigheden kwamen de rijders in actie op het spectaculaire Belgische circuit, en dat zorgde voor een schitterend schouwspel. Door een goede organisatie werd het openingsweekend een groot succes, voor zowel rijders als publiek. Er waren na afloop veel lachende gezichten te zien, en de algemene opinie was louter positief.

p.php?a=XF9VXiM4PCZieGpscGtzaGpre3ckOiRod2ElNC4nNyU%2BITEjJjs%2FMzonMz8xMSc3Ojo3JTsmNyszOQ%3D%3D&m=1270719855

In de spectaculaire RK1 legde Ashley Raven beslag op de pole position, maar kon deze niet omzetten in een overwinning. In de eerste manche was Mitch Verheyden de snelste man op de baan en won de heat, ten koste van Michael Viroux en Nick Meijer. Ashley Raven imponeerde tijdens de tweede race en ging er met de winst vandoor, voor Mitch Verheyden en Berghmans Junior. De derde en laatste serie werd een prooi voor Michael Viroux, ten koste van Nick Meijer en Mitch Verheyden. De vele verschillende rijders op het podium toonde de sterkte van de competitie en de spannende races aan. De winst in het dagklassement ging uiteindelijk naar de constant presterende Mitch Verheyden, ten koste van Michael Viroux, Nick Meijer, Ashley Raven en Berghmans Junior. In de RK1 Senior overwon Mauro Poponcini.

p.php?a=UUFRXiM8PiYqYHtlPzEtPjI6OjQ5OyYyKzE5LTM%2BMiU%2BJzE%2FOicjKD8nNyM%3D&m=1270563596

Ook in de VT250 werden spannende races verreden, maar één man stak er bovenuit. Jeroen van As legde beslag op de pole position, maar moest in de race Jeroen Martens voor laten gaan. Van As legde in de eerste heat beslag op de tweede stek, voor Paul Sieljes. Martens was ook in de tweede race de beste, wederom voor Van As. Ditmaal was het Christiaan Martens op de derde stek. Tenslotte won Jeroen Martens ook weer in de derde en laatste race van het weekend; een knappe prestatie van de snelle rijder. Christiaan Martens kwam ditmaal als tweede over de meet, ten koste van Sieljes. Het dagklassement ging logischerwijs naar Jeroen Martens, voor Jeroen van As, Christiaan Martens, Paul Sieljes en Benjamin Huysmans.

Bij de Honda Cadet legde de snelle jongedame Kimberley van Drunick beslag op de pole position. In de eerste race zette ze haar pole om in de raceoverwinning, ten koste van Jeffrey Roeffen en Beer Dorrestijn. Roeffen sloeg in de tweede manche echter terug en ging er met de winst vandoor, ten koste van Van Drunick en Dorrestijn. Dit was ook in de derde manche de uitslag, waardoor Jeffrey Roeffen het dagklassement op zijn naam schreef. Kimberley van Drunick toonde haar snelheid en eindigde als tweede, voor Beer Dorrestijn. Thom Nelissen viel net buiten het podium. Bij de Mini Briggs overwon Calvin Streppel.

p.php?a=XF9VXiM4MyBieGpscGtzaGpre3ckOiRod2ElNC4nNyU%2BITEjJjs%2FMzonMz8xMSc3Ojo3JTsmNyszOQ%3D%3D&m=1270719855

Bij de RK1 Junioren begon Brian van Lit het seizoen opperbest door de pole position te trainen. In de eerste manche was Van Lit eveneens de sterkste en kwam als eerste over de meer. Brian Kroon eindigde op de tweede plaats, voor Bart Navis. Kroon ging er in de tweede race met de winst vandoor, ten koste van Navis en Giannin don Carlo Spin. Ook in de derde race was dit de uitslag, waardoor Brian Kroon het dagklassement op zijn naam schreef. Bart Navis eindigde daarin als tweede, voor Giannin don Carlo Spin. Brian van Lit en Heleen van den Vossenberg vielen net buiten het podium. In de B&S Junior domineerde de familie Adriaenssens. Darragh won de eerste twee heats, en Jentsen overwon in de derde manche. De winst in het dagklassement ging daardoor naar Darragh Adriaenssens, ten koste van Jentsen Adriaenssens en Stef van Beekhuizen.

"Als locatie was voor deze eerste race gekozen voor een baan met een lange racegeschiedenis en spannende lay-out, Spa Francorchamps in België", liet Reinders, één van de stuwende krachten achter de GP4 series, na afloop van het evenement weten. "Je werkt als organisatie naar zo'n eerste race toe en probeert met z'n allen datgene neer te zetten wat je voor ogen had: Strak georganiseerde races, tegen basiskosten, op hoog niveau in een familiaire sfeer. We hadden in de loop van de tijd goed geluisterd naar de diverse mensen die met ons meedachten en hebben een vernieuwend concept neergezet. Een in onze overige kampioenschappen beproefd concept. Per wedstrijd drie races van ieder twintig minuten per klasse, gekoppeld aan een vernieuwende opbouw in puntentelling per race. De opzet van puntentelling per race met een totaalscore heeft als gevolg dat je als rijder bij een minder resultaat in een van de drie dagraces niet meteen kansloos bent voor een goede dagklassering, zoals we in sommige andere kampioenschappen wel gewend waren of nog zijn. Je weet dan op voorhand dat een lange reis, zoals voor velen naar Spa, niet zomaar in duigen hoeft te vallen bij een minder of slecht heatresultaat."

p.php?a=UUFRXiM%2BPioqYHtlPzEtPjI6OjQ5OyYyKzE5LTM%2BMiU%2BJzE%2FOicjKD8nNyM%3D&m=1270563590

"De inschrijvingen waren netjes verdeeld over Belgische en Nederlandse deelnemers. Via deze weg willen we nogmaals iedereen bedanken die het geloof in een nieuwe raceserie hebben gehad en ons het vertrouwen hebben gegeven en aanwezig waren in Spa-Francorchamps. Want je kiest niet zomaar voor een nieuw kampioenschap, dat realiseren we ons als geen ander. Vijfentwintig rijders waren naar het circuit in de Belgische Ardennen gekomen en zouden een heerlijke racedag beleven. Want dat zou het worden. Ondanks kleinere startvelden was de strijd in alle klassen hevig. De Oh's en Ah's waren niet van de lucht en de ouders, begeleiders en overige supporters beleefden, ook al door de wisselende weersomstandigheden, spannende uurtjes."

"Uiteindelijk bleek dat zowel het Wedstrijdreglement, het Tijdschema als de overige bijkomstigheden klopten. Het tijdschema was zodanig strak dat we mooi op tijd met de races konden beginnen en eindigen. Racen met volle deelnemersvelden is natuurlijk mooi, maar uiteindelijk komt het ook aan op de opzet van de races en strijd in de klassen om wedstrijden geslaagd te mogen noemen. De rijders zetten hun beste beentje voor om dit laatste te bereiken, want van meet af aan ging het er geweldig op. 'Fair and Square' racen staan we voor. De rijders hielden zich hier geweldig aan. Een compliment voor de rijders en ook hun begeleiders is hier op zijn plaats. We hebben geen wanklank gehoord."

Net als elke nieuwe serie moet ook de GP4 serie de kans krijgen om zich te settelen. De start was in ieder geval zeer bemoedigend. Natuurlijk kijken veel rijders altijd de kat uit de boom, maar voor de volgende race zijn er alweer meer teams/coureurs aangemeld.

We hopen jullie dan ook te treffen op circuit de Landsard Veldhoven waar op 25 april race 2 GP4 staat gepland.


C.point Racewear, Made to Win

Offline

#2 11-04-2010 16:27:27

Yvonn. ( L')
Gebruikers
Van: Rotterdam
Geregistreerd: 02-07-2008
Posts: 45
Website

Re: Verslag GP4 race 1 Spa Francorchamps 28-03-10

He jeroen,

Wat luk dat je dit rijd!
Goed gedaan en gefeliciteerd met een 2e plek !
Veel succes het komende seizoen !
En natuurlijk Brian ook gefeliciteerd en ga zo door !
XX

Offline

Forum footer

© Copyright 2019. Powered by Qbixx | Webservices