#1 09-01-2017 20:20:33

Casper
Gebruikers
Geregistreerd: 02-05-2008
Posts: 1,826

BEKC Endurance Racing Nieuwsbrief 1 2017

gk4.png

bekc.png

Afgelopen donderdag hebben we een fijn overleg gehad met dealers, teams en rijders BEKC Endurance racing over seizoen 2017. Waarvoor dank aan alle aanwezigen.

Daar is een goede opzet uit naar voren gekomen, waarvan we hopen dat dat u als teams, rijders en overige geïnteresseerden aan zal spreken.

De agendapunten en resultaten:
- Nieuw motormerk in BEKC: klassement Wankel, waarin met AIXRO XR 30 motoren (Junior configuratie) wordt deelgenomen. Met importeur Jurgen de Block is afgesproken dat de klasse haar intrede zal doen in 2017 en motorisch bij de twee andere merken zal worden gebracht. In 2017 zal de Wankel een eigen subklassement vormen, los van het totaalklassement waarin met de IAME X30 en Rotax Max motoren wordt gereden.
- Korting bij deelname alle races. Indien een team aan alle races 2017 heeft deelgenomen zal er op het inschrijfbedrag voor de laatste race in een korting worden voorzien. Het inschrijfbedrag voor race 6 bedraagt dan € 95,00.
- Verdeling 2- en 3-uursraces. De aanwezigen vinden het van belang dat er enkele 3-uurs races worden gehandhaafd. 
2-uursraces: Race 1 Genk; Race 2 Emmen; Race 3 Genk; Race 6 Genk
3-uursraces: Race 4 Kerpen; Race 5 Francorchamps
- Aantal toegelaten rijders per team 1-3.
- Tijdschema’s: er zal in een langere trainingsduur per racedag worden voorzien in de wedstrijden Emmen, Kerpen, Francorchamps. Er worden drie tijdschema’s gemaakt:
Tijdschema voor races 1 Mariembourg en 3 Genk ; langere trainingsblokken 15-15-20-20 min.; kwalificatie 10 min
Tijdschema voor de races 2 Emmen, 4 Kerpen en 5 Francorchamps: langere trainingsblokken minimaal 20-20-25-25 min.; kwalificatie 10 min.
- Tijdschema voor race 6 Grande Finale Genk; indien mogelijk zelfde als Mariembourg/Genk, wel rekening wordt gehouden met de grote opkomst.
- Uitgifte banden; nieuwe opzet. Dealers en teams krijgen bij bestelling banden vouchers. Op de vrijdag merken en uitgifte banden uit doos vanuit parc-fermé.
- Ben geeft een uitleg over de keuring van de motoren door externen, waar alle aanwezigen mee instemmen.
- De configuratie Rotax Max (EVO) motoren is opgenomen in het Technisch Reglement, dat als download op de site is geplaatst. Let ook op de uitlaat demperpijp ivm milieueisen.
- Algemeen GK4 en BEKC: in de wedstrijden Genk en Kerpen zal verplicht in stroom moeten worden voorzien via de organisaties kartbaan. Dat houdt in dat aan iedere deelnemer een opslag voor stroom in het inschrijfgeld voor die wedstrijden verrekend zal worden.
- Belangrijke wijzigingen Wedstrijdreglement BEKC:  voor de volledige inhoud wordt verwezen naar het Reglement (download op site www.gk4kartseries.com)
- Artikel 2 klassen en klassementen. Toevoeging klassement Wankel XR30
- Artikel 4 leeftijden: toevoeging leeftijden Juniorrijders
- Artikel 9 stimulerende en/of alcoholische stoffen: aanscherping van gedrag in deze. Ten strengste verboden deze stoffen bij zich te hebben in aangewezen gebieden op straffe van geldboete en verwijdering.
- Artikel 19 startnummers: houd er rekening mee dat deze aan de voorschriften moeten voldoen. Rotax Max 1 t/m 99: IAME X30 101 t/m 199: Wankel XR30 201 t/m 299.
- Artikel 20 minimum gewicht: toevoeging min. gewicht klasse Junior 145 kg.
- Artikel 22 pits en paddock. Houd deze schoon en netjes. Geen olie en brandstof op de grond laten lekken. Boetes worden doorberekend aan de deelnemers.
- Artikel 30B neutralisatie wedstrijd en invoering bord “SLOW”: nieuw artikel. Neutralisatie en gebruik bord “SLOW”worden duidelijk omschreven.
- Artikel 32A snelheid in pitstraat: uitzondering op regel; postuur, juniorrijders, hulp duwen in pitstraat
- Artikel 33 hoe te handelen bij defecte kart: opgenomen verbod om de kart te duwen op de baan.
- Artikel 39 wedstrijdsignalen: toevoeging groene vlag. Belangrijk! Zie de situaties waarin de vlag wordt toegepast.
- Uitbreiding materiaalvlag; ook op kleding van toepassing.
- Artikel 40 straffen: onder 4,5 en 6; minutenstraffen zijn omgezet in rondenstraffen.

Met vriendelijke groet,
Ben de Feyter
Casper Reinders


C.point Racewear, Made to Win

Offline

Forum footer

© Copyright 2019. Powered by Qbixx | Webservices