#1 02-05-2008 15:16:42

Kevin den Ouden
Gebruikers
Geregistreerd: 01-05-2008
Posts: 231

ARKC 2 - 2008 - IndoorKarting Hezemans Eindhoven

ARKC 2 2008 - Hezemans - Eindhoven 
Afgelopen zondag waren we voor de tweede ARKC race van seizoen 2008 naar Eindhoven getogen waar Mike Hezemans onze gastheer was op zijn gelijknamige baan.

We zouden een race voorgeschoteld krijgen die bol stond van de spanning, zoals ik de laatste jaren weinig heb gezien.
De karts waren werkelijk perfect, de teams aan elkaar gewaagd en de baan super uitdagend.
Niet voor niets behoort Hezemans Indoor Karting tot de beste banen in Nederland.
Het was erg druk en gezellig daar in Brabant. Veel toeschouwers maakten het feest compleet tot een perfecte racedag. Veertien teams stonden aan de start, waarvan twee thuisteams met niet de minste rijders in hun midden.
Drie toprijders uit de Rotax Max, Jackie Eckelboom, Mark Retera en Maik Barten gaven acte de presence. Nu weten we van Jackie dat hij altijd al tot de indoortop behoorde, maar dat Mark en Maik ook zo hard zouden gaan hadden we niet voorzien. Het maakte de strijd om de eerste vier plaatsen vanaf de eerste meters in de kwalificatie super spannend.

0045.jpg?1206109172

Alsof hij niet was weggeweest stond Jackie Eckelboom namens AutoGarant Eindhoven op pole, meteen ook even het snelste zwaargewichtteam. Net iets sneller dan Kevin den Ouden van Mechanica Kart Team en Vincent Fresco van TechBlue. Kevin pakte met een honderdste sec. verschil in de laatste ronde de tweede plaats van Vincent af. Verrassend op P4 stond een glunderende Stefan Engelgeer namens het tweede zwaargewicht team Trustcon. Top gedaan, een extra compliment waard.

Vanaf de start ging het er meteen op. Er werd met scherp geschoten zogezegd. Jackie wist de erg aandringende achtervolgers goed te blokken en reed scherp sturend het eerste half uur op kop rond. Hij reed met zijn zo bekende gave rijstijl de achtervolgers los. Een achtervolgende groep van zes teams, want ook Dynamic en Supreme Racing hielden de aansluiting.
Het zat Vincent niet lekker dat Kevin voor hem reed. De winnaar van race 1 drong enorm aan en hij verschalkte Kevin na een aantal ronden met een gave inhaalactie. Kevin moest hem even laten gaan, maar vocht zich in de heat weer terug tot aan zijn bumper.
Een middenveld kenden we nog niet, de rest volgde als een homogene groep in een kleurig lint, strijdend om iedere meter. Zo lag je op P5, zo lag je weer een aantal plaatsen teruggeworpen door de felle strijd.
En geloof me, dit ging echt drie uur lang zo door. We hadden ogen te kort. Wat een geweldig schouwspel voor de toeschouwers. De koorts liep dan ook hoog op rond de baan.

Na de rijderswissels wilden ook de teamgenoten laten zien dat ze het konden. Bart Heinemans reed namens Techblue naar de bumper van Mark Retera. Ook Jorg Aldenhuijsen sloot namens Mechanica aan, direct gevolgd door Dynamic’s Annemarie Borgers. Annemarie is er weer volledig en toonde weer het staaltje stuurmanskunst zoals we van haar gewend waren.
Helaas viel Truscon Mark Jansen flink terug. De kart lag hem niet. De goede P4 ging zo verloren.

0032.jpg?1206109165

Geen materiaalpech dit keer. De karts lagen zo dicht bij elkaar in de tijden dat je gewoon niet kon voorzien op welke plaats de teams zouden eindigen.
En eerlijk gezegd vergiste ik me ook verschrikkelijk in de uiteindelijke stand. Ik verwachtte dat AutoGarant zou winnen, gevolgd door Techblue en dan op drie of vier Mechanica en Dynamic. Hoe anders zou het lopen.
Vincent Fresco en Bart Heinemans pakten in hun stints met snelle rondetijden de kop. Mark Retera redde het niet en zag ook Kevin den Ouden voorbij komen. Jackie Eckelboom herstelde telkens weer de opgelopen schade, maar met moeite.
Op kop TechBlue met een zekere winst in het verschiet. Zo leek het.
Want met nog zo’n uur te gaan kwam de Jorg Aldenhuijsen show. Hij kreeg het op zijn heupen en reed iedereen de vernieling in zogezegd. Met een geweldige stijl reed hij ronde na ronde sneller en verpletterde het ronderecord. Met 37,843 was hij gewoon een halve seconde sneller dan de tweede tijd. Je kunt wel nagaan dat de aansluiting zo gevonden was bij Heinemans. D’r op en d’r over was het motto. Waarna Jorg en later Kevin zo sterk reden dat ze twee ronden voorsprong pakten. Niet normaal.
Weg onze voorspellingen.
De strijd om de tweede plaats werd in het laatste half uur beslecht door Vincent die P2 voor Techblue veilig stelde.

Dynamic Racing kwam net die enkele tiende te kort om bij de top drie te blijven, maar ze bleven wel in dezelfde ronde en dat was al geweldig.
Achter hen vochten Supreme Racing, AutoGarant2 en JSM Racing een mooie strijd uit. Sander van Os had namens JSM Racing al een puike kwali en eerste heat gereden, hetgeen de ploeggenoten gewoon stevig overdeden. Met vlag en wimpel geslaagd. Glunderende gezichten in en rond het JSM kamp. Mooi om te zien.

En zo lyrisch kan ik nog wel even doorgaan. Ik besef het, het lijkt sterk, maar de race was echt zo super. Een visitekaartje voor de Nederlandse indoor kartsport.
Ook Shadow Racing deed een behoorlijke duit in het zakje. Een nieuw team met veel potentie. Jonge gedreven jongens boordevol talent. Maar, ook de tactiek moet kloppen. In het begin verloren ze de slag met een laatste plaats in de kwali. Doorzettingsvermogen bracht hen terug naar een uiteindelijke achtste plaats. Er had meer ingezeten met een betere strategie.

Shadow Racing en Team Revolution vochten samen met RMK Racing, Team Uje en Omnia – Henries Place de volgende strijd uit. Team Uje met de oudste deelnemer in hun midden deed het meer dan goed, 53 jaar en dan nog zo presteren, petje af.
Chris Lauffer en zijn mannen legden het af tegen Shadow, Team Uje en RMK Racing en vielen daardoor net buiten de top tien.
Op P12 eindigden de youngsters van Omnia-Henries place. De enige lekke band van nestor Bas Kursten wierp hen van de mooi tiende plek terug naar twaalf. Geen nood, want er zit veel progressie in het team, zoveel, dat de toptien binnen handbereik is.
De rijen werden gesloten door het teruggevallen Trustcon Racing en Team Racing, waarin Tamara Esseveld een zodanig mooie rijstijl heeft dat de aanmoedigingschampagne bij de prijsuitreiking voor haar was.

Uiteindelijk kwam er veel te vroeg een eind aan de spanning, het had van ons nog wel even door mogen gaan.
Opvallende prestatie van AutoGarant, dat met twee bekers naar huis ging. P3 algemeen, winst bij de zwaargewichten.

Op naar race 3 bij Euro Indoor Karting Swalmen. De geschiedenis leert dat de karts daar super zijn. We kunnen haast niet wachten………………….

0060.jpg?1206109181

De eindstand:
1. Mechanica Kart Team 31
2. Tech Blue Racing 26
3. Auto Garant Eindhoven 1 23 ZG 1 30
4. Dynamic Racing 21 ZG 2 26
5. Supreme Racing 19
6. Auto Garant Eindhoven 2 17 ZG 3 23
7. JSM Racing 15
8. Shadow Racing 13
9. Team Uje 12
10. RMK Racing 11 ZG 4 21
11. Team Revolution 10
12. Omnia-Henries Place 9
13. Trustcon Racing 8
14. Team Racing 7


Met karten een fantastische toekomst tegemoet.

Offline

Forum footer

© Copyright 2024. Powered by Qbixx | Webservices