#1 23-12-2018 15:47:45

Casper
Gebruikers
Geregistreerd: 02-05-2008
Posts: 1,826

Verslag Nederlands Kampioenschap Huurkarts NKH -race 11 IKM Middelburg

logonkh.jpg Logo.gif
   
Verslag NKH 2018 race 11 Karting Zeeland Middelburg, 8 december 2018
   
Op zaterdag 8 december 2018 waren we met 50 deelnemers present voor de Finale races van de NKH en NKH KIDs bij bij Karting Zeeland Middelburg.

In de wetenschap dat deze wedstrijd de beslissing in een aantal klassementen zou brengen, wist je op voorhand dat het multi spannend zou worden.
De stemming zat er bij binnenkomst al goed in. Wel met strakke nerveuze gezichten her en der, maar dat maakt spotbeoefening nu net zo mooi.

Joop Stolk had de zaken weer top voor elkaar. Goede karts met garantie voor spanning. Het werd dan ook een super finale kartdag NKH & NKH KIDs met prachtige heats en finales.

nkh_nkh_kids_2018_-_finaleraces_middelburg_08-11-18_25_van_260.0x1240.jpg

NKH KIDs:
De in Oldenzaal kampioen geworden Sem Knopjes was door persoonlijke omstandigheden niet aanwezig, waardoor de weg open lag voor de andere rijders om de dagprijzen te verdelen.
Justin Verdam, Mijntje Koerts en Jasper Boyce hadden de beste kansen op een podiumplaats in het Totaal Klassement. Zij streden vier races lang een geweldige strijd uit en werden daarbij vergezeld door GK4/NK IAME kampioen Youri Bonte, Kaj de Bruin en Rookie rijder Mika Bison.

Het werd de dag van Mijntje Koerts die de opwaartse lijn van de afgelopen races doorzette. Met twee keer winst en twee keer een tweede plaats dwong ze zelf een plaats bij de eerste drie in de eindstand af. Haar grote concurrent voor P3, Jasper Boyce redde het niet tegen de ontketende Mijntje die via de dagwinst de derde plaats in het Eindklassement van Jasper overnam.
Vier rijders bleven over voor P2 in de dagstand, Kaj de Bruin, Justin Verdam, Mika Bison en Youri Bonte. Ze raceten met minimale verschillen door de vier heats, waardoor het tot aan de laatste ronde in de laatste heat spannend bleef. Het was uiteindelijk Kaj die via een steady gereden race de tweede plaats opeiste, met een punt voorsprong op Justin en twee punten op Mika en Youri.

nkh_nkh_kids_2018_-_finaleraces_middelburg_08-11-18_165_van_260.1240x0.jpg

Voor Mika was dit het resultaat dat hij nodig had om de winst bij de Rookies naar zich toe te trekken. Hij eindigde gelijk met Youri, maar de beste resultaten lieten de weegschaal in het voordeel van Mika doorslaan. De derde Rookie werd vandaag Daniel Ligier. De talentvolle rijder die komend seizoen het NK IAME en GK4 zal versterken was net Allard Leidelmeijer de baas.
Mika Bison werd hierdoor de Nederlands Kampioen klassement Rookie 2018. Een knappe prestatie van deze snelle jongeling, die we in de GK4 Formula Honda 9PK een vervolg aan zijn race carrière zullen zien geven. Tweede en derde in dit klassement werden via een goede gereden wedstrijddag Allard Leidelmeijer en Floris Groothuizen.

nkh_nkh_kids_2018_-_finaleraces_middelburg_08-11-18_118_van_260.1240x0.jpg

Vandaag was Johnnie Gruter voor het eerst aanwezig bij ons. Dat je met weinig ervaring toch een goede race kunt rijden bewees Johnnie vandaag. Goed geconcentreerd rijdend beleefde hij een dag met een gouden randje in Middelburg.

De om de titel in het klassement Midden Gewicht strijdende coryfeeën hebben we net al genoemd; Mijntje Koerts, Justin Verdam en Kaj de Bruin.
Mijntje deed wat ze moest doen om nog kampioen te kunnen worden; de dagwinst binnenhalen via vier keer de winst. Beter kan niet.
Justin Verdam wist dat bij de top-drie eindigen een noodzaak was om zich de titel eigen te maken. En dat deed hij knap. In de strijd in het dagklassement met Kaj de Bruin verzaakte Justin niet. Ze reden beiden elf punten bij elkaar. De betere topscore van Kaj bracht hem P2. Voor Justin werd het een memorabele dag. Het kampioenschap klassement MG 2018 werd via de derde plaats zijn verdiende deel. Mijntje en Kaj bezetten de plaatsen twee en drie in het Eindklassement MG.

nkh_nkh_kids_2018_-_finaleraces_middelburg_08-11-18_154_van_260.1240x0.jpg

De beker voor de snelste dagtijd ging naar Youri Bonte; 42,730.

nkh_nkh_kids_2018_-_finaleraces_middelburg_08-11-18_123_van_260.1240x0.jpg

NKH:
De strijd om het kampioenschap in de NKH ging tussen Ayrton de Vilder en Rick van Tamelen. Ze hadden zich gedurende de afgelopen tien wedstrijden licht los geweekt van Dennis Aendekerk en Ricardo Vlieger, die om de derde plaats zouden gaan strijden.

nkh_nkh_kids_2018_-_finaleraces_middelburg_08-11-18_242_van_260.1240x0.jpg

Het zou een prachtige battle worden, waarin zich ook gelegenheidsrijders Jesse Smeets, Timo van der Peijl en Tim van Zunderen en klassementsrijders Ricardo Vlieger en Floris van Dorst zich driftig zouden mengen. Het kwam er in feite op neer dat je je geen enkele misstap kon veroorloven om een goed resultaat te behalen, in het geval van Ayrton en Rick het kampioenschap.

nkh_nkh_kids_2018_-_finaleraces_middelburg_08-11-18_219_van_260.1240x0.jpg

Het werd een megathriller. Ayrton en Rick wonnen ieder drie van hun vier heats. Ayrton scoorde daarnaast een derde en Rick een vijfde plaats, waardoor eerstgenoemde na de kwalificatieheats zes punten uitliep in de totaalstand. Jesse, Timo en Tim stonden na de heats gelijk met 11 punten.
Van de twee podiumkandidaten in het kampioenschap, Dennis Aendekerk en Ricardo Vlieger scoorde Ricardo goed met P6, terwijl Dennis niet verder dan P10 kwam. Dennis voelde Ricardo’s hete adem in de nek bij aanvang van de finales.

nkh_nkh_kids_2018_-_finaleraces_middelburg_08-11-18_82_van_260.1240x0.jpg

In het klassement Zwaar Gewicht was het Ricardo Vlieger die een maximale score neerzette. Hij was de enige ZG rijder die de A-finale haalde en wist zich daardoor verzekerd van de winst in het dagklassement ZG. Kampioenskandidaten Albert Bos en Brian Kroon misten de A-Finale op een haar na en zouden via hun prestaties in de B-finale het kampioenschap gaan beslissen.

De start van de A-Finale was er een die we vaker hebben gezien. Met Ayrton de Vilder die in de eerste bochten toeslaat. Rick van Tamelen was hem even te snel af, maar liet vervolgens de deur te ver openstaan. Gevolg, Ayrton binnendoor en de kop pakkend. Bocht na bocht kwam de finish en daardoor het kampioenschap voor hem dichterbij. Rick deed wat hij kon, echter vergeefs.
Ayrton ging als eerste onder de zwart-wit geblokte vlag door en werd dagwinnaar. De titel Nederlands Kampioen Huurkarts NKH 2018 werd zijn zwaarbevochten deel.
Rick kon met opgeheven hoofd de kartarena verlaten. Als tweede geëindigd in een seizoen waar meer dan tachtig rijders acte de présence gaven is een geweldige prestatie.

nkh_nkh_kids_2018_-_finaleraces_middelburg_08-11-18_252_van_260.1240x0.jpg

Dennis en Ricardo gingen voor de derde plek in het eindklassement. Ricardo deed wat hij kon, maar moest Ayrton, Rick, Jesse, Tim en Timo voor zich laten. Terwijl Dennis het nog moeilijker had en uiteindelijk op P10 eindigde. Een resultaat dat net genoeg was om de derde plek in het Totaal Klassement NKH zeker te stellen.

Ricardo de Vlieger werd eerste in de dagstand ZG.
Zoals gezegd vochten Brian Kroon en Albert Bos hun gevecht om het kampioenschap ZG uit in de
B-Finale. Albert won deze finale, Brian deed wat hij moest doen, achter Albert tweede worden en behaalde het kampioenschap NKH Zwaar Gewicht klassement. Albert eindigde hierin als tweede.

De strijd om de derde plaats in het kampioenschap ZG ging tussen Ryan van Velthoven en Byron Louwaers. Beiden hadden een plaats in de C-finale, waardoor het onderling in een rechtstreeks duel uitgevochten werd. Ryan was vandaag te sterk voor Byron; respectievelijk met resultaat twee en zes. Drie punten!! scheidden hen in het totaalklassement, met Ryon op drie en Byron op vier.

De winst in de C-finale ging naar de opnieuw sterk rijdende Mika van Teylingen Bakker, op zijn bumper gevolgd door Ryan van Velthoven en Moreno van den Bergh.

nkh_nkh_kids_2018_-_finaleraces_middelburg_08-11-18_227_van_260.1240x0.jpg

De snelste dagtijd en dus de bijbehorende trofee was voor Rick van Tamelen met 42,429 sec.

Met een mooie prijsuitreiking kwam er na elf wedstrijddagen een eind aan seizoen NKH(KIDs) 2018.
We willen graag alle deelnemers en trouwe supporters bedanken voor uw  aanwezigheid en inzet. Het was een genoegen om u bezig te zien in onze geweldige kartsport.

Het seizoen is werkelijk omgevlogen. Te snel naar onze zin. De kampioenen Sem Knopjes, Mika Bison, Justin Verdam, Ayrton de Vilder en Brian Kroon plaatsten zich voor de Race of Champions (RoC) bij KCR Roosendaal. Zij zouden daar op 16 december met in totaal 29 kampioenen uit de diverse Cpoint kart kampioenschappen strijden om de eretitel Kampioen der Kampioenen 2019. De titel ging naar onze NKH kampioen Ayrton de Vilder .

We zien uit naar seizoen 2019. Er komen een aantal wijzigingen, o.a. voor wat betreft gewicht en inschrijving.
We zullen u daar deze week na ons overleg met de bond over berichten.

We wensen u fijne feestdagen en hopen u in het nieuwe jaar weer te mogen treffen bij onze races.

Casper Reinders.

Love Racing, Live Karting, Enjoy NKH

images?q=tbn:ANd9GcRjV5xN4PylrWBoz3MCICdtDWUGp0gwrNJ754bczRJUo637CNQ-dg
NKH – Nederlands Kampioenschap Huurkarts


C.point Racewear, Made to Win

Offline

Forum footer

© Copyright 2019. Powered by Qbixx | Webservices