#1 02-05-2008 15:42:45

Kevin den Ouden
Gebruikers
Geregistreerd: 01-05-2008
Posts: 231

IKK 3 - 2008 - IndoorKarting Middelburg

IKK 3 2008 - Indoor Karting - Middelburg 
Zestien deelnemers van het Nederlands kampioenschap indoorkarten, het IKK, reisden op zaterdag 29 maart 2008 af naar het Zeeuwse Middelburg. Voor een aantal deelnemers was het ver reizen. Hierdoor was er nog niet door iedereen getraind op deze baan wat wellicht nog voor een verrassing kon gaan zorgen. Het werden drie interessante races, waarbij een debutant met de eerste plaats aan de haal ging. Na de kwalificatie was het thuisrijder Ruben Boutens die de pole position voor zich opeiste op een fractie van een seconde gevolgd door Melvin Benders, Annemarie Borgers, regerend kampioen Kevin den Ouden en Niels Mutser. Edgar Wurster liet als ‘zwaargewicht’ zien niet veel onder te doen voor de lichtere rijders en kwalificeerde zich met slechts een honderdste van een seconde verschil ten opzichte van Jeroen van As, op de zevende plaats. Bewonderenswaardig was de 9de startpositie van Pim Speelman. Dit jonge talent uit Groningen had geen gelegenheid gehad te komen trainen en liet in zijn eerste 5 minuten op deze baan 7 rijders achter zich in de kwalificatie.

0014.jpg?1206966353

Bij de start van race 1 behield Ruben zijn eerste positie, maar moest gedurende de hele race Melvin op zijn achterbumper dulden. Hij gaf Melvin echter geen kans te passeren. Achter hen was het Jeroen die gedurende de race twee plaatsen wist op te schuiven. Annemarie en Kevin daarentegen konden niet meer doen dan hun positie proberen te behouden en zo een goede uitgangspositie creëren voor race 2. Iets wat Kevin niet lukte. Hij zag uiteindelijk Edgar en Kai Wagenaar Hummelinck voor zich eindigen.

Achter hen maakte Mark van den Anker al in een van de eerste ronden een remfout waardoor hij, na als 13de gestart te zijn, achteraan moest sluiten en uiteindelijk genoegen moest nemen met de 16de plaats.
Het meest interessante gevecht vond in race 1 plaats in het middenveld. Pim Speelman, liet na zijn goed kwalificatie zien, dat hij ook kan verdedigen. Als een ervaren rijder voerde hij een “treintje” van een stuk of vijf rijders aan, waaronder Paul Bax, Marcel Kerkhofs en Bas Kursten. Geen van allen kon een serieuze poging nemen Pim te passeren. Pim werd hiervoor beloond met een negende plaats.

Met de uitslag van race 1 als uitgangspunt voor de startpositie, maar gewisseld van karts, begon men vervolgens aan race 2. Ook in deze race waren het Ruben en Melvin die met z’n tweeën in hoog tempo uitliepen op de rest. Melvin kon hierbij wat meer aandringen bij Ruben, maar wist hem wederom niet voorbij te gaan. Mede doordat hij, bij het op een ronde zetten van de overige rijders, de aansluiting even verloor.

0025.jpg?1206966359

Daarachter liet Annemarie, gedurende ruim de helft van de race, een knap staaltje verdedigend rijden zien. Vanaf een derde plaats moest ze flink aan de bak om een rij van meer dan 6 aandringende rijders achter zich te laten.
Annemarie viel zodanig op dat ze meteen een nieuwe helm aangeboden kreeg van Nederlands grootste helmenshop online, www.karthelmen.nl, binnenkort online.

Kevin wist zich vanaf de 8e plaats naar voren te wurmen en na 10 ronden racen Annemarie voorbij te gaan. Achter Annemarie werd het daarna steeds meer dringen en duwen. Verschillende coureurs gingen letterlijk “wheel banging” de bochten door, waarbij telkens stuivertje werd gewisseld. Annemarie leek het aanvankelijk allemaal weinig te deren, maar kon uiteindelijk niet voorkomen dat ook Jeroen, Kai en Edgar haar passeerden.

In het gedrang van rijders tijdens deze tweede race, waren het drie rijders die in de boarding tot stilstand kwamen aan het begin van de race. Niels Mutser was hierbij het meest onfortuinlijk en moest, nadat hij in race 1 nog beslag legde op de 5de plaats, deze race genoegen nemen met de 15de plaats.
Pim Speelman was inmiddels teruggevallen naar plaats 14, maar wist nog voor Niels Mutser en Mark van den Anker te eindigen. Bart Louwes daarentegen kon deze race vier plaatsen winnen en zag dat beloond met plaats 10.

0053.jpg?1206966375

Na de chaotische, maar daardoor ook erg boeiende tweede race, had men even wat langer de tijd om bij te komen. Ondertussen kon de wedstrijdleiding, voor deze gelegenheid bestaande uit Edgar Dobbelsteen en Frans Aldenhuijsen, de startopstelling voor race drie berekenen. Hierbij uitgaande van de uitslagen van race een en twee.

Niet verrassend was het dat Ruben en Melvin als 1 en 2 mochten starten, gevolgd door Jeroen op een derde plaats. Annemarie en Kevin bezetten daarachter de 4de en 5de plaats voor Kai die door de zesde startplaats op weg leek te zijn naar een goed resultaat bij de zwaargewichten.

Nadat de “pacekart” na de installatieronde de baan verliet en daarmee de race aanving, was het niet het verwachte beeld dat we in race 1 en 2 zagen. Ruben liep meteen uit en hield de hele race een veilige afstand waardoor hij in zijn debuutdeelname een “hattrick” scoorde en daarmee ook de eerste plaats overall.
In zijn poging om Ruben bij te houden werd Melvin verrast door Jeroen die direct toesloeg en daarmee de tweede plaats bemachtigde in race 3, wat hem een derde plaats in de totaalstand opleverde.
Kevin zag Annemarie voor hem op een vierde plaats eindigen. Dit betekende voor Kevin een vijfde plaats totaal, eveneens achter Annemarie die een verdiende 4de plaats toebedeeld kreeg.

Verder achterin het veld vonden net als in race twee de meeste verschuivingen plaats. Grote ongelukkige was hierbij de jarige Ivo van Strien, die terugviel naar plaats 15, een plaats hoger dan zijn kwalificatie. Hij mocht daarom bij de prijsuitreiking als troost en voor zijn verjaardag wel de fles champagne in ontvangst nemen.
Pim en Niels wisten zich met een respectievelijk 10de en 11de plaats goed te herstellen, ten koste van Bart. Rene Wegman reed ook in deze derde stint een solide race en eindigde, na een 13de plaats in race twee op een 14de plaats.

Bij de zwaargewichten bleef Kai Bas Kursten en Edgar Wurster nipt voor. Hij stond hierdoor terecht te stralen op de hoogste trede van het podium met eindelijk een verdiende eerste plaats in zijn klasse. Edgar Wurster liet in de laatste race zien goed te kunnen rekenen. Hij liet Bas Kursten voorbij om aan te pikken en pakte zo op tactische wijze de tweede plaats in de zwaargewichtklasse, voor diezelfde Bas.

Al met al was de sfeer erg sportief. Werd er tijdens de race geduwd of een tik uitgedeeld, daarna schudde men lachend elkaars hand. Talent, gedrevenheid en passie zorgden er daarnaast voor dat de deelnemers van de IKK een visitekaartje af hebben gegeven voor de kartsport.

Dat belooft wat ons betreft op zaterdag 19 april een mooie outdoorrace in Oldenzaal. Iedereen is vanzelfsprekend welkom om met ons te genieten van top-close-racing.

0072.jpg?1206966386

Eindstand:
1 Ruben Boutens 31
2 Melvin Benders 26
3 Jeroen van As 23
4 Annemarie Borgers 21
5 Kevin den Ouden 19
7 Kai Wagenaar Hummelinck 17 ZG 1 30
6 Edgar Wurster 15 ZG 2 26
8 Bas Kursten 13 ZG 3 23
9 Niels Mutser 12
10 Marcel Kerkhofs 11 ZG 4 21
11 Pim Speelman 10
12 Ivo van Strien 9
13 Bart Louwes 8 ZG 5 19
14 Paul Bax 7 ZG 6 17
15 Rene Wegman 6 ZG 7 15
16 Mark van den Anker 5 ZG 8 13


Met karten een fantastische toekomst tegemoet.

Offline

Forum footer

© Copyright 2024. Powered by Qbixx | Webservices